Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Dyingsoul #37079 üzenetére

    szia,

    a notiban típusa jellezően nem segít, az abban lévő wifi modul típusát kell kideríteni - általában több típussal is szerelik -, windows esetén az eszközkezelőben nézz rá, a hálózati kártyák szekcióban.
    olyan router kell, ami gigabit képes, tehát kábelen lekezeli wan <-> lan irányban a 100 Mbps sebességet - a 100-as routeretek nem képesek rá, a legjobb is korlátot kap 94 Mbps sebességnél, és ez csak a kábeles rész, a wifi (wan <-> wlan) még soványabb sebességű lesz -, illetve jobb lenne a dual band képes, mert 2.4 GHz sávon nem jellemző a 100 Mbps "mérhető" átvitele, még a 300 Mbps kapcsolatnál sem, 5 GHz sávon viszont átvihető, de ahhoz az ellenoldali wifi modulnak is dual band tudás kell.
    amennyiben dual band wifi modul van a notiban, úgy jók az esélyek a 100 Mbps teljes átviteléhez egy gigabit képes és dual band routerrel, de ha csak 2.4 GHz 300-as wifi modul van benne, akkor részint lesz megközelíthető a teljes netes sebesség átvitele, viszont ha csak 150-es és nem mimo képes wifi modul, akkor a 100 Mbps net fele környékén korlátozódik majd a sávszélesség.
    az 54 Mbps g szabványos kapcsolat "mérhető" sebessége 20 Mbps környékén realizálódik, ideális esetben kicsivel felette. (sarkítva, de; onnan a kapcsolat kiírt és mért sebessége közötti kapcsolat, hogy a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak a forgalomban, mérésre csak a hasznos adat kerül, de a forgalom elengedhetetlen részét képezi a szükséges körítés is)

    KisBundi; próbáld ki a kapcsolatot más/minden csatornán, hátha csak ütközés van egy ott elérhető, azonos vagy szomszédos csatornán forgalmazó idegen hálózattal.
    ezzel feltérképezhető egy wifi képes eszközön a környezet, hogy az elérhető idegen hálózatok milyen csatornákon...stb forgalmaznak; link

Új hozzászólás Aktív témák