Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz E.Kaufmann #30621 üzenetére

    Ha már arról az oldalról linkeltél, szerintem célszerűbb lett volna rögtön az integrált (AP+antenna) megoldások között szétnézni: [link].
    "Pl ha van rálátás, van mire felszerelni az eszközöket akkor ha feldobunk a két helyen pl ilyet [link] hozzá való AP-kkal, az jogilag mennyire szabad?"
    Ez a kisugárzott EIRP-teljesítménytől függ, ha a limiten belül maradsz, lényegében bármilyen nagy nyereségű antenna használható. Mindenesetre az 5 GHz-es sávban (ami több szegmensre osztott) nagyobb EIRP-érték is használható, mint 2,4 GHz-en. A szabadtéri csillapítás 10 km-es távon az 5 GHz-es sávban körülbelül 7 dB-lel nagyobb, mint 2,4 GHz-en, ami valamivel nagyobb nyereségű antennákkal kompenzálható. Az általad linkelt nagyon nagy nyereségű, de elég drága.
    "A táv 10 km. a megcélzott stabil (!, de gondolom ha monszun van akkor baxhatjuk arra az időre )"
    Ez konkrétan nem igaz, az 5 GHz-es sávban a legdurvább esőfüggöny többletcsillapítása is csak néhány tized dB kilométerenként. Tehát gyengülhet valamelyest a jel, de ilyen távon számottevően nem befolyásolhatja a link minőségét, ha van elegendő tartalék (2,4 GHz-en a hatás óriási távolságokig szinte kimutathatatlan).

Új hozzászólás Aktív témák