Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Norwich #24463 üzenetére

    szerintem először próbáljon rá kábelen is, ha ott is lomha a sebesség, akkor lehet, hogy valami védelmi alkalmazás (tűzfal, víruskereső...stb) fogja a netet - bár ez akkor sem teljesen kizárt a wifi esetében, ha kábelen jó a sebesség, mert jobb esetben minden hálózati csatolónál külön állítható a szűrés/védelem, de kiindulási alapnak jó lehet!
    érdemes még ellenőrizni az illesztéseket, sokszor nem elég/megfelelő például az oprendszer által alapban adott illesztés, hanem a noti gyártója által adott illesztésekre van szükség - igaz ez minden hardverre, nem csak a wifi modul, dé még az alapnak számító chipset...stb esetében is!
    ellenőrizni kellene még a wifi modul beállításait; eszközkezelő -> hálózati kártyák -> adott wifi modul -> jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális -> üzemmód, sávszélesség...stb!
    amúgy milyen szabványos wifi modul van a notiban, és milyen névleges sebességű kapcsolatot ír ki a felcsatlakozott wifi?
    gondolom megfelelő környezeti tényezők mellett is próbálta, tehát nem csak úgy, hogy sok fal és nagy távolság van a noti és az ellenoldal között?
    esetleg próbálja ki más/minden wifi csatornán, mert előfordulhat, hogy az ő notijában lévő wifi modul nem szereti a jelenleg használt - esetlegesen szélsőséges/elnyomott - csatornát, a haverja botijánál viszont nem okozott akkora problémát...

Új hozzászólás Aktív témák