Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Jam. #17005 üzenetére

    Akkor sajnos a kábelen / antennán (az extrém nagy méretűeket nem számítva) már nem nagyon tudsz javítani. Ami a topológiát illeti (mert már kissé elvesztettem a fonalat): van egy kliens- vagy repeater-módú (?) routered, és arra hol vezetéken, hol wifi-n csatlakozol? Hol jön a képbe az inSSIDer, a saját kliens gépeden? Mert ha utóbbin a vételi jelszint -80 dBm, akkor már az is csoda, hogy valamennyire stabil a kapcsolat. Ez harmatgyenge. Amúgy meg igaz az előttem szóló véleménye: ha valóban vezeték nélküli jelismétlőként alkalmazod a kliensedet, amely a grid-en lóg, az nem túl szerencsés (no nem a 'frekvenciák' miatt, mert egy jelismétlő nem váltogatja a működési csatornáját), hiszen ilyen esetben a helyi elérést az eredetileg a távoli kapcsolatra szánt és erősen irányított kültéri antenna adja.
    "Azonban a ha grid felőli router-re vezeték nélkül csatlakozom, akkor a ping kétszeresére nő, a sávszélesség pedig majdnem a felére csökken [..]"
    Hát, jelismétlésnél a működési elvből következően ez teljesen normális dolog :U.
    "Kipróbáltam azt is, hogy ennek a router-nek a lan portjára kötök egy másik routert és ahhoz csatlakozom, de így is ugyanaz a helyzet, ping 2x, sávszél. fele."
    Na ilyenkor viszont már nem sima jelismétlésről van szó (mivel szimultán két kapcsolat jön a képbe), ezért ebben az esetben már nem annyira természetes a lassulás, már ha az utolsó kliensen jó a térerő. Ugye ebben az esetben még véletlenül sem azonos (vagy nagyon közeli) csatornán működik a távoli és a helyi elérést biztosító link? A 2,4 GHz-es sávban csak akkor nincs átfedés az egyes csatornák között, ha azok számában a különbség legalább öt.

Új hozzászólás Aktív témák