Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Doris Lune #34366 üzenetére

    Az az 1 GB gondolom a kezdeti méret, abból lehet még faragni, pl. az asztalháttérképeket is le lehet törölni (a nem mozaiknak szánt képek darabja pl. ~másfél MB! :D ), a .bmp kiterjesztésű file-okra keress rá. Vagy akár a Theme file-okat is törölheted, ha nem akarsz Luna felületet használni (az összeset, vagy a Classic-ot óvatosan, nem néztem utána pontosan, mi történik, ha pl. nem talál egyetlen témát sem).
    Az SP3 integrálásától nem lesz (sokkal) nagyobb, ugyanis nem hozzáadódik, hanem amelynek az újabb verzióját, javítását tartalmazza, az felülíródik integráláskor. Az SP3 tartalmazza az Installer 3.1-et is, ezért nekem pl. nem kellett külön telepítenem (így kevesebb helyet is foglal). Igazából az lenne az ideális, ha minden olyan frissítést integrálna az ember a telepítőbe (bár van olyan, amit sajnos nem lehet), amire szükség lehet, mert ebből az integrált telepítőből telepíteni mindig kevesebb helyet foglal, mintha ezeket a frissítéseket utólag kell telepíteni (bár a gyomlálással sokat lehet javítani, pl. a dllcache törlésével, vagy a $Uninstall... könyvtárak törlésével, vagy a $hf_mig$ áthelyezésével, mert utóbbi csak akkor jön létre, ha frissítést telepítesz; ha már az OS telepítője tartalmazza az adott frissítést, akkor nem; ugyanez van pl. a driverekkel, ha az OS telepítője már tartalmazza, akkor nem jön létre a telepítésekor egy másolat a régebbi driverből, mert olyan nem is lesz, amikor települ az OS).
    Simán lehet ilyen kicsit csinálni, csak érteni kell hozzá, tudni, hogy melyik komponens milyen, esetleg később telepítendő programnak szükséges (ha előre nem tudni, hogy milyen programok lesznek később használva, akkor meg egyenesen orosz rulett, mert egyáltalán nem biztos, hogy később az adott komponenst lehet egyáltalán telepíteni). De ezek leírása nem 5 perc.
    Esetleg még próbálkozhatsz egy Windows 2000 telepítésével is (szigorúan csak SP4-gyel integrált telepítővel), ez alapból is kevesebbet foglal az XP-nél is. Bár nem tudom, a programod fut-e rajta, de a .NET 3.5 (de nem az SP1) viszont elvileg igen (nem próbáltam, de a támogatott OS-eknél ott van).

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák