Új hozzászólás Aktív témák

  • Hunork

    veterán

    válasz Vasinger! #4695 üzenetére

    Hát mondtam, hogy lesz némi gyorsulás, de játékok alatt nem nagyon, bár ha be van kapcsolva a gép, akkor a következő indításnál a játékbetöltés gyorsul elvileg, maga a játék nem.

    Ramdisk.
    Nagyon röviden: ez a segédprogram a fizikai memóriából lecsíp annyit, amennyit megadsz, 4 GB-ig ingyenes. Ha szt akarod, hogy valóban gyors legyen a rendszer, akkor be kell kapcsolni a mentést, hogy a gép ki-majd bekapcsolása után is megmaradjanak az adatok. Én használtam, bár most nem, de mivel 8GB lett a ramom, így majd egyik nap visszarakom, és garantáltan gyorsabb a rendszer. Mi a lényege? Ez is elsősorban a rövidtávú írás-olvasásban segít, tehát én pl. a böngészőt erre a lecsípett "ál - merevlemezre" tettem, és a böngészés valóban gyorsabb lett, sokan az SSD sebességével hasonlítják össze. A lényeg, hogy erre a lemezre csak olyan progikat tegyél, amelyeket nagyon sokszor használsz. (böngésző, zenelejátszó, szövegszerkesztő...stb.)
    Ha érdekel, innen leszedheted, próbáld ki, csak ne felejtsd el bekapcsolni a Save Disk Image on Shutdown opciót!
    Ramdisk

    "Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Új hozzászólás Aktív témák