Új hozzászólás Aktív témák

  • spiritex

    veterán

    válasz pufancska #25362 üzenetére

    Az adat partíció az a partíció, ami az op.rendszer partíciójától teljesen különálló és független adatterület a vinyódon, tehát ha mondjuk meghal a win és formázni kell a partícióját, akkor az adat partíció attól még megmarad. Ezen szokás tartani az adatainkat, nem pedig az op.rendszer partícióján. Tehát ha az op.rendszer partíciója a C:, akkor az adatoké a D: meghajtó.
    Szóval, ha már nem féltesz semmit, akkor töröld a meglévő partíciókat és hozz létre előlről 2 újat, egyet az op.rendszernek és egyet az adatoknak. Persze nem tudom laptopról vagy desktopról van szó, mert ha az előbbiről, akkor lehet, hogy van a vinyón egy gyárilag létrehozott partíció esetleg hasznos adatokkal, amit mégsem kéne törölni. De ha desktop géped van, akkor csak törölj minden partíciót és hozz létre 2 újat, és az elsőt add meg neki a telepítés helyének, formázni külön nem kell, majd ő formázza helyetted.
    A win7-nek felhasználástól függően 40-120GB kell. Ha nem fogsz játszani és nagy dolgokat telepíteni később, akkor akár 30-40 GB is elég lehet. A többi hely mehet az adatoknak. Ezt a második partíciót, tehát az adataidnak fennmaradó üres helyet akár hagyhatod is a telepítés közben partícionálatlanul, és majd a win alól létrehozod, formázod.
    Nekem a laptopomon az win7 32bit op.rendszer partíciója pl. csak 30GB-os és még mindig van rajta 10GB üres hely, mondjuk nincs rajta egy játék sem.

    [ Szerkesztve ]

    Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

Új hozzászólás Aktív témák