-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
cajn
tag
hahó valaki??
-
vlevi
nagyúr
válasz szepsy #10150 üzenetére
Az egyik lehetőség az, hogy a mostani windowsodról is van valami oda telepítve, ami onnan fut. Talán.
Vagy oda van téve a swap, vagy akármi, ami a most futó Windowsnak kell.
Ezt gyorsan ki tudod próbálni, leállítod a gépet, lehúzod a másik vinyó tápját, bekapcsolod a gépet, és, ha nagyon behalt a másik vinyó nélkül a windows, akkor gond van. De ha észre sem veszi, akkor is érdemes az eventlogban megnézni, hogy nem akart-e onnan elindulni valami.
Nekem volt olyan, hogy játékot telepítettem a D: meghajtóra, és az a majom feltelepített valami update service-t, ami természetesen a D:-ről futott. Emiatt pl. a Windows backup is menteni akarta a C: mellé a D:-t is. Alig találtam meg, miért kell 700Giga szabad hely a mentéseknek, a korábbi 40 helyett. -
patai0122
csendes tag
Sziasztok! Elnézést ha nem jó helyre írok de olyan kérdésem lenne hogy csökkentett módot windows7 alatt lelehet tiltani? Mert védett fiókok vannak a laptopomon de tesóm állandóan belépked csökkentett módban.. és ezt szeretném megoldani h ne tudjon.
A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
-
geprombolo
őstag
válasz geprombolo #10155 üzenetére
40 perce fut a Prime, stabil a rendszer. Most frissítettem az Intel Inf-jét, nyomok egy újraindítást és meglátom.
Eddig stabil. Végső fázis: hagyom a gépet pihenni, hátha nem történik semmi![ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
cajn
tag
válasz geprombolo #10153 üzenetére
Hát ennél pontosabban hogy? Néha első indításra nem indul el a win7 csak a töltőképernyőnél megáll.
-
Namelesske
addikt
DirtyWindows Tweaks 4.5.1 Biztonsági frissítés!
Kedves DWT felhasználó! Sajnálatos hiba csúszott a szerkezetbe, és hiba javítására kényszerültem. A hiba viszonylag súlyos, ezért fontos a frissítés alkalmazása! A hiba abban áll, hogy véletlenül engedélyezi a letiltott autorun-t a Windows rendszerekben.
Hogy pontosan mi történt?
Az Auslogics Boost Speed Tweaker moduljában beállított értékeket nem alkalmazta és én rossz értékeket exportáltam a saját beállítás jegyzékemből. Továbbá a program fordítói nem voltak tisztában az Automatikus Lejátszás és az Automatikus Futtatás fogalmával, és a félrefordítás következtében rossz funkciót akartam szabályozni. Figyelmetlenségem miatt nem is feltételeztem, hogy hibásak az értékek. Elnézést kérek mindenkitől akinek kellemetlenséget okoztam. Viszont van egy jó hírem, sikerült finomítani is valamin. A CPU Prioritás ütemezőjének értékét farkas0kutya szerint jobb, ha áthelyezzük egy szinttel feljebb, mert akkor mindenre érvényes lesz. Szóval ez a funkció hatékonyabb lett.
Letöltés és információk:[link]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
eketomy
senior tag
Tesztet kell hogy végigfuttass, mert ez lehet sok féle hiba! Elsősorban HDSentinel + HDTune mivel én hdd hibára gyanakszom, utána Memtest mert lehet memória hiba is!
Ill. lehet még táp hiba is, nemtudom mekkora a tápod? géped paramétereit letudnád írni?Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
geprombolo
őstag
válasz Namelesske #10161 üzenetére
Köszi, frissítettem is gyorsan.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Mokush
tag
Sziasztok!
Win 7 (32 bit, ultimate)alatt hogyan lehet rábeszélni a tálcát, hogy NE legyen látható az ablakok előtt? Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz eketomy #10162 üzenetére
Röhögni fogsz, a gépem (paraméterei a profilomban) alapórajelen, terhelés alatt 205 wattot eszik mindenestől, plusz monitor. Egy kacat kínai 350 wattos, javított táppal hasítok. Ezt csak azért mondom, mert a legtöbben egy videókarinál is már 500-800 wattos tápokat javasolnak, kiszámítható, hogy fele terhelésen sem lesznek, ami nem jó hír, mert 80% körül érik el a sokat dícsért 80+-os hatékonyságot.
A tápnál rá kell szállni egy multiméterrel és lemérni terhelés alatt, hogy mi mennyi. Ha nagyon ingadozik, akkor kuka akkor is, ha 1000 wattos. Ha a 12 (pl) nem esik 11,5 volt alá, akkor jó.
Nem kioktatás volt, csak azért, hogy elkerülhetőek legyenek a félreértések. Sokan hiszik, hogy akkor jó, ha a táp minél több wattos, pedig a mostani procik nagyon keveset esznek.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
bb.bocs
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #10146 üzenetére
megcsináltam, talált hibát a második, amit elvileg sikeresen javitott is. most probálok megint csinálni mentést.
-
bb.bocs
őstag
hát persze hogy visszaállitotta. a windows aktiválást...10 napom van ...ennyit "hozott helyre"
-
dudasj
tag
válasz geprombolo #10165 üzenetére
A procik tényleg nem, de a játékra használt videokártyák anál inkább. Videokari tesztekben sűrűn látom hogy amelyik szgép terhelés nélkül 80w-ot eszik az egy játék alatt simán felmegy 300-ra. A veszteség miatt pedig ha nincs rajta tartalék nagyobb lesz a villanyszámlád is, plusz hamarabb romlik. Pl itt.
És még egy dolog ami miatt én óva intenék mindenkit a gagyi tápoktól: Tavalyelőtt történt hogy egy ismerősöm ismerősének elromlott a tápja és nem cserélte hanem szervizbe (sztech boltba) vitte vissza. Megforrasztották, működött 1 hónapig aztán amikor elszállt akkor ment vele az alaplap, proci, memóriák, hdd-k, dvd író... A boltban kicserélték a rosz tápját, mondván ők azt javították, a többi nem az ő dolguk... Szóval ezen nem nagyon érdemes spórolni. Az a gond ezzel hogy nem feltétlen szakadással romlik el, és olyankor magával viszi a halálba az egész gépet sajnos. Persze ha megbízol a szakiban aki javította mert ismered is akkor oké, de a plusz költég amit rá kell költeni az nagyon kicsi, a kockázat viszont nagy. De ez nem watt hanem márka függő inkább. Attól persze a tied még lehet stabil de gagyi márkáknál nagy a gyártási szórás, nem tudhatja senki mit vesz. -
patai0122
csendes tag
Hát minden fiók levan kódolva még az is de ugyan úgy betud attól..:S
A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
-
dudasj
tag
válasz bb.bocs #10174 üzenetére
vezérlőpult - Fent kis ikonokra válts - felügyeleti eszközök.
Itt eseménynapló.
Windows naplók
Alkalmazás
Erre bal klikk, események mentése másként - ments le ahol megtalálod.
A rendszernél ugyanezt.
Majd az alkalmazás és szolgáltatásnaplók - microsoft - windows - windows backup - action center ezt is mentsd le légyszives.
dudas.janos&freemail.hu címre küldd el nekem és átnézem.
De belenézhetsz te is, lehet egyértelmű lesz a hiba. -
geprombolo
őstag
válasz dudasj #10170 üzenetére
Hát igen, az én karim 100 wattot dob rá az idle állapotára játék közben.
Ja, senkit nem biztatok gagyi táp megvételére, az enyémre egy nagyon jó haver-szaki garantált 6 éve. Aki teheti, vegyen jó tápot, de 1 videókarival sztem elég a 400-as is, persze ha nem húzza a procit, meg a videót az egekig, mert az más téma.[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
válasz geprombolo #10180 üzenetére
Ha megbízható az a táp akkor igen, szerintem is így van. De márkás gyártók manapság nem nagyon adnak már ki ilyen teljesítményűt így ha kell ha nem 450 -550 lessz A táphoz amúgy kevesen értenek, sokan kiszedik a védelmet és visszaadják hogy készen van anélkül hogy tudnák mit csinálnak - ezért kell vigyázni vele. Akiről tudjuk hogy jó benne azzal nincs is gond.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz dudasj #10189 üzenetére
18:31 -18:32. Szerintem nem.
(#10191) dudasj:
Ez nem csak itt szabály, hanem az egész lapcsaládnál. Tudod az alapelvek amit elviekben elolvastad. 5 percen belül tudod módosítani a hsz-ed. Pl.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
cajn
tag
válasz eketomy #10162 üzenetére
Ma a tesztekből lefuttattam 2x a Memtesztet és nem volt hiba. A HDSentinel a vinyóra 100% teljesítményt és 78% kondíciót ír 1 db sector hibával ami szerintem nem vészes.
A gépem: C2D E8400 4Ghz-re húzva
Lap: MSI P45 Patinum
RAM: 4x1GB Kingmax 1066Mhz
Táp: FSP Bluestorm II 500watt
VGA: Msi HD5830 Twin Frozr II
HDD: 250 GB Samsung SATA IIDe amúgy ott van az adatlapomon...
Mostanában szokott előjönni a dolog.
-
bb.bocs
őstag
na most hogy aktiváljam megint ezt a fost aaaaaajjjjjjjjj
-
nagyúr
Nem lehet hogy már nem birja a proci a tuningot és degradálódott annyit, hogy nem jól működik? Alap órajelre tedd vissza ha még nem tetted, lehet ez lesz a baja. Ha nem, akkor tovább okoskodunk. De inkább az egészet tedd defaultra bioson belül.
(#10193) bb.bocs: A megvásárolt kulcsoddal például?
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Két hete kezdődött a problémám, sok mindent kipróbáltam már eddig sikertelenül, remélem ti tudtok segíteni. Előre szeretném bocsájtani, hogy win7 újratelepítése nagy eséllyel megoldaná a gondom, de ezt most lehetőleg szeretném elkerülni.
A probléma:
Asztali PC, biosban STR3 funkció bekapcsolva, hibrid alvás energiagazdálkodásnál bekapcsolva. Alvás gombra kattintva szöszmötöl kicsit, képernyő kikapcsol, gép leáll. Ébreszteném egérrel, semmi. Billentyűzettel, megint semmi. Főkapcsoló megnyomására bekapcsol, közli hogy a win7 nem megfelelően állt le. (Ezt meg hogy, hol a hyber.sys file meg a windows folytatása??) Majd feláll az oprendszer. Eszközkezelőben a HDD-ket SCSI csatolásúnak látja, óra mellett megjelenik az eszköz leválasztása lehetőség. SATA vezérlőt frissítettem, a helyzet ugyanez.
Alaplap: Gigabyte MA790XT UD4P, legfrissebb bios.Várom az ötleteket!
U.I.: ha simán altatom(S1), vagy hibernálom, úgy minden OK, elalszik és fel is ébred
Nincs nálam toll, sorry...
-
cajn
tag
válasz geprombolo #10195 üzenetére
Prime és IBT is hibátlanul lefut!
-
nagyúr
Szerintem próbáld meg defaulton a gépet.
Szerintem az alaplai AHCI driver miatt látod leválaszthatónak.(#10196) Kis Samurai: Ha t e is nyomnál egy defaultot a lapon majd újra belóni, majd ógy próba? Az egér meg a bill feltudja ébreszteni a gépet? Be van álítva?
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
Az az 1 darab bad sector is okozhatja a hibát, ha "kényes" helyen van. Csinálj egy felület tesztet hd sentinellel, ha az a vinyó elején mutatja a hibát, akkor szinte biztos, hogy az lesz a gond. HDAT2-vel, vagy Hdd regenerator-ral nagy eséllyel javítható. Biztos, ami biztos, a sata kábelt is érdemes kicserélni.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.