Aktív témák

  • zka67

    őstag

    Sziasztok!

    A hétvégén lesznek 10 hónaposak a windows 7-eim :) Három gépen használom őket, kettőn itthon meg a melóhelyemen. Csak szeretném megosztani veletek, hogy miért nincs bajom velük, mitől ugyanolyan gyorsak mint újkorukban. Pedig naponta telepítek és törlök programokat, mert én szinte mindent kipróbálok.

    - Először is router mögül netezek, ezért kikapcsoltam a tűzfalat, mert tök fölösleges.
    - Aztán telepítés után rögtön kikapcsoltam az automatikus frissítéseket, mert azon kívül, hogy a lemezt zabálja, sok értelmét nem látom. Majd ha lesz service pack, akkor legfeljebb felteszek egy új windowst.
    - Lomtárat nem használok, letiltottam. Ha véletlenül olyat törölnék le,amit nem kellett volna... de még nem fordult elő ilyen.
    - O&O Defrag mindig töredezettség mentesen tartja a vinyóimat. Bár nem igazán tudom mikor csinálja... De sokat torrentezek és azokat a vinyókat is szépen rendbe tartja.
    - Firefox-al böngészek.
    - Talán a legfontosabb dolog, hogy nem használok semmilyen víruskeresőt. Most nehogy nekem essetek, hogy "de hát ...", meg van ennek is az oka: a melóimról több helyen van mentés, a forrásokból bármikor újra tudom gyártani a kódokat. A programok is mind megvannak cd-ken, dvd-ken. Ha netán bekapnák valamit mégis, sokkal gyorsabb újratelepíteni a rendszert, mint amennyi időt elvesztegetek az életemből a víruskeresők által okozott lassulás miatt. Nemrég kiszámoltam, kb. 6 napi nemhasználattal már meg is spóroltam ezt az időt. Néha-néha szoktam egy-egy online keresést futtatni, de egy-két ártalmatlan tracking cookie-n kívül semmit nem szokott találni.

    A múltkor a cégnél rám erőltettek egy Symantec féle antibaszást. Meg se kérdeztek, csak úgy felrakta valami rendszergizdának nevezett őrült. Hát tök belassította a gépemet, és fél napom arra ment el, hogy egyáltalán le tudjam gyalulni róla. De sikerült :) és a gépem ugyanolyan gyors lett, mint előtte. Akkor lettem ideges, amikor elkezdte letörölgetni a keygeneket...

    Szóval nekem maximálisan bevált a 7-es windows, semmi pénzért nem térnék vissza az XP-hez. Egyetlen egyszer sem fagyott le egyik gépen sem. Mellesleg programozó vagyok...

Aktív témák