Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz Celtis #1269 üzenetére

    Hát és pont 4 kliensről van szó. És pont quad fejei vannak. És pont nem volt szabad tuner eddig sem a felvételhez egy 3. tp-ről, mert eddig két kliens volt, azaz eddig is foglalt volt mindkét tuner. És pont megszűnik a másik két direkt vételi pont, így ott pont felszabadul két kábel, ami mehet a 2. szerverbe, majd a két volt vételi ponthoz két kliens, ami csatlakozik wifin keresztül a 2. szerverhez. :) Két szervert kell konfigurálni, az tény, ill. valójában elég egyet, a másikra meg átmásolod, de tény, hogy egyszerűbb eggyel, ezt aláírom, csak azt nem, amit állít, hogy váltani kell a két szerver között a klienseken, mert nem kell. Én csak ezen vagyok fennakadva(!), a lóf... erőltetem, nem erőltetek semmit... azt csinál, amit jónak lát. Kérdés volt, hogy olcsón, ill. kérdés volt ez is, hát így... Miért, te mit erőltetnél, ha az ár is számít? Szóval elméletileg drága twinről quadra váltani, de akkor is váltani kellene ha 120 csillió tuneres kártyát vesz, egy fejen annyi kimenetnek kell legalább lenni, ahány klienst akar!!! Ez fix, fix akkor is, ha PC és kártya, akkor is, ha egy wetekre vagy Rpi-re rálógat 2 dupla tuneres USB-s kártyát, ez így van minden esetben, ahány kliens, annyi kimenet a fejen, hisz az akkor is egy vételi pont, ha csak egy kliens, akkor is használ 1 tunert a tuner meg 1 fejet foglal!
    Ne haragudjál meg, mi egyébként én úgy gondolom nem vagyunk rosszban, és nagyon remélem eztán sem leszünk, nem sértelek meg ezzel, de megbolondítasz! :D
    Szóval először azt mondtad azért nem megy, mert lehetséges, hogy a tunerekre különböző pozícióra néző antennák vannak kötve, ezért írtam, hogy diseq-el összefogni és már megoldódott, (úgy is van nála, naná, gondoltam is, hogy úgy van! Így logikus). Aztán írtad, hogy épp emiatt kell váltani a két szerver között a klienseken, majd mint kiderült nem kell, ezt te is aláírtad, amit írtam, ha diseqC és quad fej, akkor nem kell még 4 kliensnél sem, Ő még ezt követően is állítja, hogy kell, de hagyjuk... Quad fejei vannak, na erre mondjuk nem gondoltam, hogy még ez is adott.
    Aztán DVBSky-t üzemeltetnéd be vele LE alatt, holott az csak plusz 1 tuner, de közben már a 4-et is kevesled a felvétel miatt...
    Szóval nem erőltetek én semmit, nem az van, hogy ragaszkodom a saját hülyeségemhez, egyedül ezzel az állítással nem értek egyet, hogy váltani kellene a klienseken a szerverek között, mert az antenna rendszere adott ahhoz, hogy ne kelljen. Ez egy elméleti vita, nem érdekel mi lesz számára az optimális megoldás, az az Ő ügye, ismeri milyen lehetőségei vannak, én nem akarok dönteni helyette! A legnormálisabb megoldás valóban 1 szerver építése, így kezdtem, aztán jött az, hogy jelezte kissé árérzékeny.

Új hozzászólás Aktív témák