Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok!
  Szerettem volna egy magyar fórumtémát nyitni ennek a boxnak, de azt nem akartam, hogy ez szó nélkül történjen, ezért írtam pár szót az Openelec rendszer alapbeállításáról. Nem vagyok benne biztos, hogy jó kategória ennek a "PC, barbone, szerver", de ha azt nézzük, hogy akár Ubuntu futtatására is képes, s hogy amennyiben tuneres verziót választunk TV adás hálózaton való megosztására is képes, s ebben a kategóriában vannak az androidos miniPC-k is, akkor talán belefér.

  Openelec telepíthető NAND-ra ugyanakkor bootolható microSD kártyáról is, így megtartható az Android rendszer is.

  A Wetek play fórumán mindegyik op.rendszer telepítéséhez s beállításához találhatóak bemutató videók, így leginkább csak arról írnék, ami számomra nem volt egyértelmű, ill. nem tudtam meg a videókból, hátha lesz a jövőben olyan magyar tulaj, akinek hasonlóan nem az erőssége az angol, így anyanyelvén próbál megoldást találni. E2 rendszerek egyértelműek, beállításuk egyszerű, android úgy szintén, így leginkább openelec-ről szeretnék írni.
  Miután megtörtént a telepítés ill. a bootolás microSD kártyáról s végigmentünk a varázslón, a System/appearance/language menüpontban tudjuk beállítani a magyar nyelvet. Alaphelyzetben csak az angol nyelv települ, a többi nyelvet, így a magyart is úgy tölti le, ezért amennyiben a listában csak az angolt látjuk, akkor indítsuk újra az Openelec-et, ha nem változott a helyzet, ellenőrizzük az internetkapcsolatot, hátha IP ütközésbe futottunk bele, stb. (Egyébként is célszerű statikus IP-t használni.) Ehhez lépjünk a system fülre, majd alatta az Openelec config-ra, s utána pedig a networkre. Itt tudjuk szerkeszteni a kapcsolatot.
  Ezután kövessük végig ezt a videót, majd PC-n nyissunk egy böngészőt. A címsorba írjuk be a box IP címét, majd :9981 portot (pl. 192.168.0.101:9981) Ezután ha entert ütöttünk, betölt a TVheadend beállítás panelje. Amennyiben nem statikus IP-t használunk, az IP címet megtudjuk nézni a Rendszer menüpont alatt található rendszer infó-ban.
  Katt a Configuration fülre, majd a nyelvnél adjuk hozzá a magyar nyelvet, ezután a kattintsunk a save configuration-re (ez fontos, erre figyeljünk, hogy mindig, minden műveletet menteni kell, minden beállítási fülön elérhető egy save gomb, amit minden változtatás után eszközölni kell, különben olyan, mintha nem csináltunk volna semmit).
  Ezután menjünk át a DVB Inputs fülre, Itt láthatjuk a tunereket (én DVB-S2 tunert használok, ez esetben ugyebár 2 tuner van), elsősorban erről tudok írni, így a továbbiakban DVB-S2 tunerre vonatkozó beállításokat fogom leírni.
  Láthatsz adapter0 és egy adapter1 "mappát" (dev/dvb/adapter0). Ha a két F csatlakozó veled szembe néz, akkor a bal oldali (a szélső) az adapter1, a jobb oldali (a belső) az adapter0. Ez konfigurációnál fontos, hogy tudd melyik bemenetre mit kötöttél.
  Amennyiben a mappa alatt lévő mappára kattintasz (Avalink AVL6211...) akkor jobb oldalt megjelenik egy beállítási panel. Itt tudjuk többek között azt beállítani, hogy használunk-e DiseqC kapcsolót vagy sem, s itt tudjuk bekapcsolni, aktívvá tenni a bemenetet. Állítsuk be nekünk megfelelően, de ne tegyük aktívvá egyelőre. Majd amennyiben DiseqC kapcsolót használunk, akkor ezután menjünk át a Network fülre. Itt katt az Add gombra, majd a listából válasszuk a DVB-S-t, s ezután network névnek adjuk meg a beállított műholdak nevének egyikét pl. Astra19, majd Pre-defined Muxes-nál válasszuk ki pontosan, hogy mely műholdról s pozícióról van szó. Ezután katt a create-re. E szerint adjuk hozzá az összes általunk beállított műholdat. Alaphelyzetben ez a szerencsétlen lekeresi automatikusan az adott műholdakon a frekvenciákat, s azon talált csatornákat. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor a már hozzáadott műholdak mellől szedjük ki a pipákat, s mentsünk. Majd lépjünk vissza a TV adapter fülre, most aktívvá tehetjük a bemenetet s amennyiben a korábbiakban beállítottuk, hogy használunk valamilyen diseq kapcsolót, akkor az Avalink mappa alatt, már nem azt látjuk, hogy universal LNB, hanem azt pl. hogy 4-port switch, attól függően mit állítottunk be. Kattintsunk erre, majd a jobb oldali panelen állítsuk be, hogy a fejkapcsoló melyik bemenetére melyik műholdra néző antenna van rákötve, majd mentsük el.
  No, ezután elkezdhetjük hozzáadni, az általunk kívánt tp-ket. Lépjünk át a muxes fülre, majd katt az Add-ra. Ezután válasszuk ki azt a műholdat, amiről hozzá kívánunk adni tp-t, a panelen pedig adjuk meg annak adatait, ehhez használhatjuk segítségnek pl. a flysat.com oldalt. Fontos, hogy kódolt csatornákat nem fogunk tudni alaphelyzetben lekeresni!
  Ha egyet hozzáadtunk, akkor az állapotnál láthatjuk mikor fejezte be a keresést (OK, ha kész van). Ezután a lekeresett csatornákat láthatjuk a Services-ben. Ezek a csatornák még nem jelennek meg a boxon, az Élő TV menüpontban, innen tudjuk kiválasztani, hogy melyik jelenjen meg! Amelyik csatornát hozzá szeretnénk adni, arra katt vagy ctrl nyomvatartásával katt azokra, amelyiket hozzá szeretnénk adni, ha többet szeretnénk hozzáadni. Miután kiválaszottuk melyiket akarjuk hozzáadni, katt a selected map-re. A hozzáadott s Openelecben is elérhető csatornákat a Channel/EPG fül alatt láthatjuk. Sorbarendezése egyszerű, a Number oszlopban adjuk meg, hogy hányadik helyen álljon a listában az adott csatorna.
  Csatornák csoportosítását is itt tudjuk végrehajtani, de ehhez előbb létre kell hoznunk a kívánt csoportokat, ezt a Channel Tags fülön tudjuk megtenni. Ide átlépve, az Add-el tudunk új csoportot létrehozni. Ezután a Channels fülre visszalépve a channel tags oszlopban tudjuk beállítani, hogy melyik csatorna melyik csoportba tartozzon, egyszerre több csoportba is tartozhat 1 csatorna.

  Specifikáció:
  Processzor: AMLogic AML-8726 MX (1.5 GHz Dual Core)
  GPU: Mali MP400 (Dual Core)
  RAM: 1GB DDR III
  Belső memória: 4GB NAND
  Csatlakoztatható tunerek:
  DVB-S2 (műholdas, dupla tuner)
  DVB-C/T/T2 (kábel/földi)
  Wifi: 802.11 B/G/N 2.4GHz
  Bluetooth: 4.0
  Ethernet: 10/100 Mbit
  MicroSD: 1x
  USB 2.0: 5x (3 külső, 2 belső)
  SPDIF: 1x
  Serial Debug: van (Jack csatlakozós, a kábel tartozékok része)
  A/V kimenet: 1x (kábel nem a tartozékok része)
  HDMI: 1x (kábel tartozékok része)
  Tápegység: külső, DC csatlakozós
  IR: Van (külön vásárolható hozzá "engima2" névre hallgató IR távirányító)
  RF: rádiós távirányító a tartozékok része.

  Jelenleg elérhető operációs rendszerek:
  Android
  OpenElec
  MDL
  Ubuntu

  Enigma 2:
  OpenATV
  OpenHDF
  OpenSPA
  OpenDL
  PBNigma

 • rsf

  senior tag

  válasz Mike88 #1 üzenetére

  Jó ötlet a külön fórum ennek a remek kis kütyünek.
  Remélem jó nagyra nő és sok fontos információ lesz majd benne. :)

  Egyedül a távirányítójával nem vagyok kibékülve sajnos elég olcsó darab...
  Ezért beszereztem egy Microsoft All-in-One Media keyboardot hozzá, de nem mennek az ékezetes karakterek, pedig az openelec beállítások között a billentyűzet magyarra van állítva. Próbáltam hu és hu101-el is.
  Valaki tudja a megoldást?
  Üdv.

  “Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

 • Mike88

  senior tag

  válasz rsf #2 üzenetére

  Én egy RC11-et használok, s nálam sem megy. Nem a legjobb megoldás, de ha valamihez elengedhetetlen az ékezetes karakter, tudom ajánlani, hogy ahhoz (amennyiben androidos telefont használsz) használd a yatse applikációt, azon túl, hogy kiváló Kodi vezérlésére, ebben elérhető billentyűzetes bevitel is, s ennél az ékezetes karakterek bevitele is megoldott.

 • rsf

  senior tag

  válasz Mike88 #3 üzenetére

  Külföldi fórumok tanulsága szerint sajnos úgy tűnik nem támogatottak az unicode-os karakterek....
  Érthetetlen hogy miért... :W
  2014-es Pana TV-men meg bezzeg mennek az ékezetek egy Logitech K230-al.

  “Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

 • Mike88

  senior tag

  EPG-nél a hibás karakterkódolást úgy lehet orvosolni TVHeadendben, ha megadjuk konkrétan, hogy milyen karakterkódolást használnak adott csatornán az EPG-hez. Nem mindig előnyös az auto beállítás, sajnos valamiért a TVHeadend nem mindig ismeri föl a helyes karakterkódolást.
  Egy csatorna esetén:
  PC-n a TVHeadend beállítási felületén (írjuk be a boxunk ip címét a böngészőbe) katt a DVB Inputs fülre, majd alatta a Services fülre. Keressük ki az adott csatornát, majd kattintsunk rá 1×. Ezután kattintsunk a szerkesztésre (Edit) majd Character set lehetőségnél állítsuk be a megfelelő karakterkódolást, pl. ISO-8859-2
  Ez után mentsük el (Save gomb).
  Egy teljes tp. esetén katt a DVB Inputs fülre, majd alatta a Muxes fülre, keressük ki adott tp-t/frekvenciát kattintsunk rá 1×. Ezután kattintsunk a szerkesztésre (Edit) majd Character set lehetőségnél állítsunk be a megfelelő karakterkódolást.
  Ezután mentsük el.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  Ugyan Kodival, Openelec-el nagyon sokféle fórum foglalkozik, itt prohardveren is számos fórumtéma található, de mindegyik egy-egy boxal kapcsolódik a témához, vagy ha Kodi, egy adott op.rendszerrel.

  Ezért itt is megemlítenék pár olyan kiegészítőt, ami számunkra (magyaroknak) is szolgáltat (magyar) tartalmat, továbbá szó fog esni az Aeon Nox 5 - Maniac skin telepítéséről, ami úgy lett kialakítva, hogy az ÉlőTV kinézete leginkább hasonlítson egy set-top-box felületére és ha már itt tartunk, ennek személyre szabására is kitérek. Illetve meglévő filmjeink, sorozatainkból adatbázis készítésének menetét is leírom.
  Elsőként a Movieshark kiegészítőt, ami littlesharknak köszönhető. Magyar szinkronos/feliratos SD filmek és sorozat online nézésére ad lehetőséget.
  Telepítése:
  Az oldalról letöltjük a kiegészítőt (van egy támogatói gomb is, ha esetleg ilyen lehetőséget keresnétek).
  A zip file-t olyan helyre tesszük, ahol wetek-el elérhetjük (pendrive, hálózat, vagy akár a boxra is rámásolhatjuk)
  Boxra a legegyszerűbben úgy tudjuk felmásolni windows-on, hogy megnyitjuk a fájlkezelőt, majd beírjuk a címsorba, hogy \\ és utána a box ip címét (pl. \\192.168.0.101)

  Ezután Kodiban/OpenELEC-ben menjünk a Rendszer-Kiegészítők-Telepítés zip fájlból majd keressük ki a letöltött kiegészítőt, s telepítsük.
  Ha települt, akkor a továbbiakban ezt a Videók-videó kiegészítőkben tudjuk elérni. Indítás után a beállításokban lehetőség van beírni, hogy mely adatbázist használja, ez jelenleg a filmezz.eu, ha nem ez szerepel a címnél, akkor javítsuk.

  Ahhoz, hogy online tartalmakat szolgáltató kiegészítők tartalmaira magyar feliratot tudjunk "rányitni" érdemes a beállításokban egy alapértelmezett felirat kiegészítőt beállítani. Ehhez viszont először telepítsük a SuperRepo repository-t. Menjünk a Rendszer menüpontra, ne lépjünk be, hanem alatta válasszuk a fájlkezelőt. Menjünk a forrás hozzáadására, majd <nincs>-re kattintva írjuk be, hogy http://srp.nu majd okézzuk le. Médiaforrás nevének adjuk meg, hogy: SuperRepo majd ezt is okézzuk le.
  Menjünk a Rendszer-Kiegészítők-Telepítés zip fájlból pontra, majd a listából válasszuk a SuperRepo-t. Ezután pedig válasszuk azt a mappát amelyiknek neve megegyezik a telepített Openelec/Kodi verziójával. Pl. Openelec 6.0 esetén az Isengard mappában lépjünk be, utána pedig az all mappába, s az itt lévő zip-re kattintsunk vagy azon nyomjuk le az OK gombot. Települ a superrepo kiegészítő. Elvileg frissíti az adatbázist, s elvileg magától újraindul az Openelec.
  Ha ezzel megvagyunk, akkor menjünk a Rendszer-Videó-Feliratok pontra, ott lépjünk az Alap sorozat felirat keresőre, majd az ablakban a több beszerzésére, s itt válasszuk az opensubtitles.org kiegészítőt. Települ a kiegészítő. Utána lépjünk az Alap film felirat keresőre, s itt már látjuk a listában az opensubtitles-t, ezt válasszuk ki.

  Genesis kiegészítő telepítése:
  Több féle képpen telepíthetjük a kiegészítőt, én ehhez az Addon installer kiegészítőt szoktam használni, mert ezzel számos más kiegészítőt is elérhetünk, így nem árt ha elsőként inkább ezt telepítsük.
  Ehhez a Rendszer menüpontra kell lépned, de ne lépj be a menübe, hanem válaszd alatta a fájlkezelőt.
  A baloldali ablakban válaszd a Forrás hozzáadását, majd az elérési útra katt, (<Nincs>) s írd be, hogy http://fusion.tvaddons.ag
  Alatta névként add meg azt, hogy fusion majd okézd le.
  Ezután lépj be a Rendszerbe, majd a kiegészítőkbe, válaszd a telepítést Zip fájlból, majd válaszd a fusion-t. Utána lépj be a start-here mappába, majd válaszd a plugin.program.addoninstaller-x.x.x.zip fájlt (az X az változó! azért nem írtam konkrét verziószámot, mert nyilvánvalóan mindig az aktuális verzió érhető el.)
  Ha ez megvan, akkor a kiegészítőt az Alkalmazásokban éred el.
  Genesis telepítéséhez válaszd az Addon installert, majd a keresést, majd írd be, hogy Genesis, a találatok közül az elsőre katt, majd ismét katt, s elindul a telepítés.
  Ha települt, akkor ezt is a videó-videó kiegészítőkben éred el. Ahhoz, hogy a tartalmakhoz automatikusan magyar feliratot nyisson a beállításaiba kell menj.
  Nyisd meg a Genesis kiegészítőt, majd menj a tools-ra, utána settings: subtitles-re, majd elsődleges és másodlagos nyelvnek is a magyart add meg, majd ugyanitt kapcsold be a feliratot (enable subtitles). Ezután OK.
  Ezt követően amennyiben opensubtitles-ön találni adott tartalomhoz magyar feliratot, az Genesis-ben automatikusan rányílik az adott videóra.
  Genesis-ben érdemes továbbá beállítani azt, hogy mi legyen a maximális felbontása a tartalmaknak, mivel számos helyről gyűjti össze az elérési utakat, így ezt megtudja válogatni többek között felbontás alapján is.Ezt a beállításokban a playback-nél tehetjük meg.

  Aeon nox 5 skin egyszerűen telepíthető. Minek után telepítettük a Superrepo repository-t, az tartalmazza ezt a skint, így nincs más dolgunk, mint a Rendszer-megjelenítés-felszínnél ezt letöltjük.
  Ha szeretnénk a főmenü felépítésén változtatni, pl. menüpontokat elrejteni, ill. újakat hozzáadni, akkor ugyanitt a beállításokra menni (a felszín alatt) majd a főmenü beállításaira. Itt láthatjuk azokat a menüpontokat, amik aktívak, s pár szerkeszthető inaktív menüpontot is. Ezt többek között felhasználhatjuk arra, hogy a főmenübe tegyünk pár kiegészítő elérését.
  Menj az egyik custom menüelemre, majd válaszd az alapértelmezett kiválasztási műveletet. Itt megadhatod pl. azt, hogy kiegészítő legyen az elem, majd kiválaszthatod milyen kiegészítő, pl. film kiegészítő, majd magát a kiegészítőt, pl. movieshark. Eztán pedig adott menüpontot is hozzáadhatsz, pl. film, vagy sorozat, így egyből abba lép be, de ha csak a kiegészítőt szeretnénk elérni, annak főmenüjét, akkor a "létrehozás itt"-et kell választani, majd leokézni. Minden menüponthoz hozzárendelhetünk háttérképet is, ehhez az elem háttérképének beállítását kell választani. Itt lehetőségünk van 1 vagy több kép kiválasztására, film, sorozat adatbázisnál az adatbázisban szereplő filmek, sorozatok borítóinak random összeválogatására stb.

  Film, sorozat adatbázis készítése:
  Amennyiben filmekből, sorozatokból van saját archívumunk, ezt rendszerezhetjük.
  A főmenüben menj a Videókra, majd fájlok - videó hozzáadása (itt tudod hozzáadni azokat a helyeket, ahol filmek, sorozatok szerepelnek). A helyes adatbázis létrehozásához lényeges dolog az, hogy a filmeket és a sorozatokat külön mappában tárold. Filmek esetében a fájl nevében szerepelhet release név is, de a név mindig a film nevével kezdődjön, így amennyiben a release névvel kezdődne, ezt töröljük. Több részes film esetében a rész száma után ne szerepeljen további szám, pl. film.neve.2.720p film.neve.2.2015 ezeket kerüljünk. A legtisztább az, ha csak a film címe szerepel, lehetőleg az eredeti cím, nem a fordított.
  Sorozatoknál minden sorozat külön mappában legyen, ezen belül minden évad külön mappában. A részek számozása maradhat a release névben szereplő, amennyiben szerepel benne az évad s az epizód szám, pl. ...S01E01...
  Elsőként kezdjünk a filmekkel. Elérési útnál válaszd jobb oldalt válaszd a tallózást, majd válaszd ki azt a mappát, ahol a filmjeid vannak, belépsz adott mappába majd OK. Ezután a könyvtár tartalmánál válaszd a filmeket, majd mellette válassz leolvasót, itt klikk egyszer a The movie database-re. Ezután bal alsó sarokban válaszd a Beállításokat, majd a nyelvnél válaszd a magyart, majd ok. Elkezd dolgozni a háttérben, összegyűjti a filmjeidhez az adatokat, ezt meg kell várni. Ha kész az adatbázis, akkor (s csak akkor) nekiállhatsz a sorozat adatbázis készítésének.
  Sorozatoknál ugyanez történik. Videó hozzáadása majd kikeresed a sorozatokat tartalmazó mappát majd ok. Ezután könyvtár tartalmánál a sorozatot válaszd, majd leolvasóra jó az alapértelmezett The TVDB, de itt is menj be a beállításokba, majd nyelvnél válaszd a Hu-t. Ezután ezt is leokézhatod, ismét elkezdődik az adatbázis felépítése. Várd meg míg kész.
  Ezután a főmenü két menüponttal fog bővülni, az egyik a Filmek, a másik a Sorozatok, e kettő menüpontból éred el az adatbázist, ha mindent jól csináltál többnyire magyar leírással, borítókkal.

 • rsf

  senior tag

  válasz Mike88 #5 üzenetére

  Én arra jöttem rá, hogy van ahol az ISO-8859-2 és van ahol az AUTO beállítás ad jó eredményt!

  “Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

 • Celtis

  veterán

  válasz rsf #7 üzenetére

  Sziasztok,

  Nekem is van ilyen boxom (Openlec edition) Tvheadend backend szerverként szolgál a padláson.
  Tvheadend és Openelec ügyben van némi tapasztalatom, szívesen segítek. Meg is osztanék pár hasznos infót kezdésnek.

  1. Wetek AML-VNC addon.
  Headless szerver alkalmazásban rendkívül hasznos, amikor nincs képernyő csatlakoztatva a wetekhez vagy fizikaileg nem elérhető.
  Ha telepítjük ezt az addont, akkor az Openelec/KODI grafikus felülete távolról elérhető VNC viewerrel. Utóbbi Chrome addonként is telepíthető. A weteken a VNC szerver default beállítása az 5900-as port és az "openelec" jelszó, de ezek konfigurálhatók.

  2. Tvheadend nightly builds OE6.0-hoz.
  4.1x Tvheadend release-ek KODI addon formájában. Sok új feature és javítás. Érdemes kipróbálni. Nekem pl. az utolsó hivatalos 4.0.7 Tvheadend addon nem működik, folyamatosan újraindul.

  3. Csatorna szerkesztő Tvheadendhez.
  Ez egy saját készítésű csatorna szerkesztő alkalmazás Tvheadendhez. Annak idején a Tvheadend GUI annyira, de annyira használhatatlan volt ezres nagyságrendű csatornaszám esetén, hogy kénytelen voltam valamit fabrikálni magamnak. Az eredeti terv egy adatbázis konverter volt, hogy aztán a dreamboxedit-et lehessen használni, de menet közben kiderült, hogy annyira más a filozófia, hogy egyszerűbb egy saját editort írni. Így született ez az alkalmazás
  Azóta sokat javult a Tvheadend GUI és ma már egészen használható. Sok dolgot megcsináltak, amit az én alkalmazásom tudott. A 4.1.x buildek már képesek több rekord egyidejű szerkesztésére is, ami nagyon hiányzott. Ettől függetlenül az alkalmazás még mindig hasznos lehet, mert maga a szerkesztés gyorsabb és hatékonyabb szerintem. Továbbá a csatorna logók kezelését is elég jól támogatja.
  A helpben én még azt írtam, hogy készítsünk egy helyi másolatot a Tvheadend adatbázisáról és azt szerkesszük az alkalmazással, majd másoljuk vissza az eredeti helyére, ha elégedettek vagyunk az eredménnyel. (A visszamásolás* előtt az eredetit töröljük, különben szükségtelen fájlok megmaradhatnak)
  A bátrabbak direktben szerkeszthetik* a Tvheadend adatbázist. (Azért legyen egy backup)

  *A Tvheadend addon ilyenkor legyen leállítva.

 • Celtis

  veterán

  válasz Celtis #8 üzenetére

  Videó a csatorna szerkesztő egy régebbi változatáról. Meg egy a logó kezelésről.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz Celtis #9 üzenetére

  Nagyon hasznos program, köszi.
  Ha előbb beszélgetünk rsf-el a csatorna logo-król, akkor nem kellett volna vagy 6 órán keresztül a gép előtt görnyedve lyngsatról letöltött csatornalogo-kat átméreteznem, átneveznem, szerkesztenem. :D

  Azért a TVHeadend csatornaszerkesztőjét én nem tartom túl egyszerűnek, bár nem tudom milyen volt régebben. Pl. a csatornák sorba rendezésébe majd' beleőszültem így, hogy csatorna sorszám megadásával történik (ha 1-et kihagysz mondjuk 100 feletti csatornaszámnál, s közel jársz már a 100-hoz mikor észreveszed, de az elejéről hagytál ki egy csatornát...), nem túl egyszerű, ha a listában a megfelelő helyre lehetne húzni, az sokkal jobb megoldás lenne. Ugyan van number up/down, de annak mi értelme, ha ez csak növeli vagy csökkenti a csatornaszámot? :) Aminek helyére meg áttennéd, az is megtartja azt a számot, megengedett két azonos csatornaszám használata. Őrület. Ennek úgy kéne működnie, hogy amennyiben 120-ról visszasorolok egy csatornát teszem azt 9-re, akkor a mögé kerülő csatornák sorszámát növeli 1-el.
  Vagy én néztem be valamit?
  A te csatornaszerkesztődben ez egyszerűbben megy? Mert ugyan jelenleg nincs mit változtassak a listán, de ha a jövőben kell, akkor inkább azt használom ilyen célra, ha azzal ez egyszerűbb.

 • Celtis

  veterán

  válasz Mike88 #10 üzenetére

  Igen, az én csatornaszerkesztőmben ha beírsz egy csatornaszámot, akkor automatikusan shifteli a felette lévőket, amíg van ütközés. Illetve ha több csatornát akarsz bezsámozni, akkor kiválasztod őket, és csak a kezdő sorszámot kell megadni. :)
  Amúgy az újabb Tvheadend GUI tudja tologatni a csatornaszámokat.

  A logó szerkesztő úgy működik, hogy leszedi a lygnsat logo adatbázist, és megpróbálja a csatornanév alapján a megfelelőt kiválasztani. Olyan 80-90%-ban sikerül is neki. A többinél kézzel ki tudod választani, de ott is segít a kereső.
  Amúgy nem kell az átméretezéssel foglalkozni, azt megoldja a Tvheadend. Illetve elfogad helyi képfájlt vagy url-t is logónak. Érdemes belekukkantani a videóba.

 • rsf

  senior tag

  Ajánlom még mindenki figyelmébe az alábbi orosz oldalt: [link]
  Ez ha jól tudom az egyik híres linux fejlesztő alias GURU oldala.
  Itt mindig lehet találni pár új finomságot.
  Például letölthető a 7-es openelec 16-os Kodival!

  OpenELEC-WeTek_Play.arm-7.0-devel-20151221091800-r21742-ge7c2584
  Linux/arm 3.10.94 Kernel
  Kodi 16.0-beta5
  ffmpeg: update to ffmpeg-2.8.4
  libinput: update to libinput-1.1.3
  alsa-updates 1.1.0
  alsa-utils: update to alsa-utils-1.1.0
  alsa-lib: update to alsa-lib-1.1.0

  Üdv.

  [ Szerkesztve ]

  “Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

 • rsf

  senior tag

  válasz V.Stryker #13 üzenetére

  Van rá egy Addon azzal úgy tudom igen, de nem a legjobb.
  Én nem használom...

  “Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

 • Mike88

  senior tag

  válasz V.Stryker #13 üzenetére

  LG TV-vel pl. nem működik. Nekem is LG van, nálam sem működik, s többektől is olvastam, hogy LG-vel nem sikerült működésre bírni. Életemben nem használtam még CEC-t, mert az LG simplink-je semmivel nem kompatibilis, max. más LG termékkel, pedig nagyon kiakartam volna már próbálni, hogy miért ennyire nagy kérdés ez a HDMI-CEC és persze, hogy mennyire is kényelmes ha úgy használsz egy TV-t, ahogy én, hogy viszonylag sokszor váltok a bemenetek között, mert a PC is a TV-re van kötve. Én áldásnak éreztem az első olyan boxomat, amihez rádiós táv volt, hogy végre nem kell irányítva használni, aztán több év elteltével most Wetekhez vettem egy e2 távirányítót is, s ki is próbáltam az OpenATV-t, meg a távirányítót is, borzasztóan kényelmetlen az IR, ha hozzászoksz a rádiós távirányítóhoz.

 • Laca0

  őstag

  válasz Mike88 #15 üzenetére

  Nekem is LG tévéim vannak és nagyon jól működik minden eszközzel a CEC, ami támogatja! A Wetek-et -még- nem ismerem, de a Pi2 OE-el tökéletesen működik 2 LG tipussal is a házban.

  Redmi Note 8 4/64 | Asus RT-AC56U | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

 • Celtis

  veterán

  válasz Mike88 #15 üzenetére

  Minden gyártó máshogy nevezi a saját CEC implementációját. LG-Simplink, Panasonic-Viera link, Samsung Anynet+, Sony-Bravia sync, stb.

  Ezek nagyjából ugyanazt takarják, és viszonylag működnek is. Nekem pl itthon Sony TV van , LG soundbar, és egy HTPC USB-CEC adapterrel és elég szépen működnek együtt, kizárólag a TV távirányítóját használva.

  Sajnos a Wetek CEC implementációja elég beteg. Nálam legalábbis használhatatlan volt, amikor próbáltam. Már a bekapcsoláshoz is trükközni kell, de utána sem volt benne köszönet. Nagyon bizonytalanul működött, nem vette a parancsok jó részét. Továbbá a ki/bekapcsolás sem lehetséges CEC-en.
  De volt aki azt írta, hogy neki jól működik a CEC.

  Szóval fenntartással kell kezelni ezt a CEC dolgot.

 • Mike88

  senior tag

  válasz Laca0 #16 üzenetére

  Köszi! Én eddig mindenhol azt olvastam, hogy az LG problémás.
  Egy-két boxot sikeresen ki-be tudott kapcsolni, eddig ez volt a maximum, amit kitudtam hozni belőle. Mindegy igazából, nem foglalkoztam ezzel túl sokat ezidáig.

  -------------
  Más, érdeklődtek tőlem, hogy Openelec box-ra is feltelepíthető-e utólag az android, erről tudtok valamit?

  [ Szerkesztve ]

 • Laca0

  őstag

  válasz Mike88 #18 üzenetére

  Az Egreat media lejátszómat az erősítőn keresztül is tudom az LG tévé távirányítójával vezérelni. Ugyanígy megy a Pi2 távirányítása is. A másik LG-re direktben kötöttem a Pi2-t, egyből ment. Nincs is más távirányítóm, vagy billentyűzetem hozzá. A nappaliban volt korábban egy harmadik típusú LG amin szintén ment a CEC.
  Úgyhogy 3 tévéből 3-on működik jól.
  Bocs mindenkitől a kitérőért!

  Redmi Note 8 4/64 | Asus RT-AC56U | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

 • vkp

  aktív tag

  CEC téma: nekem 3 tv-n is működik a CEC, az egyik egy philips 40pus6809 a másik egy Samsung LE37B650 a harmadik egy LG 42lf652v. Az LG-nél annyi nyűgje van, hogy a tv lassan bootol, már van kép meg hang, de a CEC funkciók elindulásához kell legalább fél perc.

 • vkp

  aktív tag

  válasz Mike88 #18 üzenetére

  Persze, hardverben annyi különbség van, hogy az egyikben sárga a status led, a másikban kék :)

 • samyr

  csendes tag

  Van itt egy pár image
  http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=288617

 • shtirley

  tag

  Sziasztok!

  Egy tapasztalatomat szeretném megosztani itt, hátha kiderül valami turpisság hardverileg.
  Openelec használata mellett fordul elő a dolog. Alapbeállításban a képernyő frissítésem 60 Hz-re van állítva full HD felbontáson. Bekapcsoltam mellé a beállításokban hogy a film kezdetekor kapcsoljon át a filmnek megfelelő frissítésre (többnyire 24p). Rendben átkapcsol, a tv ki is írja a képfrissítés cserét. Viszont a film lejátszása közben a kép alsó harmada, negyede, néha csíkos vagy töredezett lesz egy pár másodpercre. Próbáltam, hogy bekapcsolom a képernyővel való szinkronizálást is, de nem segített. Azt is próbáltam, hogy alapból 24p a frissítés, hogy ne lelljen frissíteni semmit, de ez sem segített. Az Openelec most SD-n van, de volt már a flashben is. Teljes restore-t is próbáltam, de semmi. Nektek mi a tapasztalatotok képfrissítés terén.

  Ha már itt tartunk, én is birkóztam egy sort a HDMI-CEC-cel. Kicsit mérges vagyok rájuk miatta, mert azt gondolom hogy ez elég alap dolog manapság, és nyilvánvalóan sok a panasz vele kapcsolatban, mégsem tesznek semmit.

  Üdv, S

 • Mike88

  senior tag

  válasz shtirley #24 üzenetére

  Nálam ilyen probléma még nem jött elő. Ugyan nem tudom elképzelni, így leírás alapján, hogy is néz ki a hibajelenség, olyan, mint mikor interlace-es a kép, vagy hogy kell elképzelni a csíkozódást? Amivel gondom van az pont az, hogy a legtöbb film nem 24p hanem 23 (23.976) no persze az ebből adódó lejátszási hiba koránt sem annyira feltűnő, mint egy kadenciahelyes lejátszást nem támogató androidos médialejátszó esetében, de azért észrevehető, ha észre akarod venni, de ez "akadást" eredményez, ilyesmit nem, mint amit leírtál.
  Nálam nincs bekapcsolva az automatikus frekvenciaváltás, mert előfordult, hogy filmnézés után, TV-re visszatérve nem kapcsolt vissza 50Hz-re, na az viszont nagyon észrevehető, úgyhogy hanyagolom a dolgot, inkább átállítom manuálisan. Én 1920×1080p felbontással használom, igaz az i lenne a helyes a TV adásokhoz, de 50i-vel viszont nagyon gáz az SD csatornák képminősége, főleg képernyő feliratoknál, logok-nál, egyéb grafikáknál szembetűnő, ezért használom az 50p-t, ezzel meg az a baj, hogy HD csatornáknál nagyon leterheli a processzort, hőmérsékletet meg nem tudok nézni és nem igazán tudok bízni abban, hogy a hűtőbordát jól tervezték.

 • Celtis

  veterán

  válasz shtirley #24 üzenetére

  Nagyon halvány tipp, de a beállítás/képkimenetben a függőleges szinkronizálást próbáld bekapcsolni.

 • shtirley

  tag

  válasz Mike88 #25 üzenetére

  Nekem is 1080p a felbontásom, de a képfrissítést is hiába kapcsolom fix 24p-re akkor is ezt csinálja:

  http://indavideo.hu/video/VID_20160106_195132

  Itt jól látható, hogy a kép alsó harmada többször szétcsúszik, széttörik. Nem fordul elő sokszor, de azért előfordul. Sajnos hardver hibára gyanakszom.

  Üdv, S

  [ Szerkesztve ]

 • Celtis

  veterán

  válasz shtirley #28 üzenetére

  Hát igen, ez valami hardver szintű gondnak tűnik.
  Mindig ugyanott van a hiba a filmben vagy véletlenszerű?
  Meg kéne próbálni másik TV-n vagy másik HDMI kábellel, mert lehet, hogy nem is a boxban van a hiba.
  Annyit meg lehetne próbálni, hogy a hiba pillanatában készíteni egy screenshootot és megnézni, hogy már ott is rossz-e a kép.

  SSH-n ezt a parancsot kell küldeni: kodi-send --action="TakeScreenshot"

 • Mike88

  senior tag

  válasz samyr #30 üzenetére

  Valóban jobb lett volna, egy nagyobb, szellősebb doboz, s akkor nem msata hanem egy normál sata 2.5" csatoló. Jól értem, hogy lesz benne kártyafogadó? Mert ezt tartom nagy előrelépésnek.
  Azt szívesen látnám, hogy ha már van msata, lehessen arról is bootolni egy normális operációs rendszert (Ubuntu) és legfőképp egy boot menünek örülnék, indításnál kilehessen választani, hogy Ubuntu vagy Openelec, esetleg Android, e2. Nem tudom, hogy ez egyáltalán megoldható-e.
  Továbbá nem ártana Wetek playhez képest pár dollárral többért választani hozzá tápegységet, enyhén szólva sem túl bizalomgerjesztő a Play tápegysége bár ez feltehetőleg így lesz, hisz a Core-hoz is már egy normálisabb tápegységet adtak, én nem is értem, hogy merték kiadni a kezükből ezzel az izével a Wetek Play-t.

 • vkp

  aktív tag

  válasz samyr #30 üzenetére

  Árra leszek kiváncsi :)

  A core-t közben elkapkodták pedig éppen akartam venni egyet :(

 • Mike88

  senior tag

  EPG alternatív forrás beállítására mi a legegyszerűbb megoldás TVHeadend-nél? Én naivan azt gondoltam, hogy majd csatorna szerkesztésnél az EPG source-be megadom a webcímet (pl.: http://xmltv.czo.hu/get/?channels=eurosport2.hu.xmltv.czo.hu), s az úgy működni fog, ami egyébként tök jó lenne, ha így működne. :)

 • Celtis

  veterán

  válasz Mike88 #33 üzenetére

  Vannak EPG grabber modulok, de szerintem a mi szolgáltatóinkhoz egyik sem használható.
  Talán az XMLTV igen, de nem foglalkoztam vele, hogy megértsem. Itt a remek lehetőség, hogy megoldd és megosszad a tudást. Hálásak lennénk.

 • shtirley

  tag

  válasz Celtis #29 üzenetére

  Váletlenszerű. Másik tv-n, másik kábellel is csinálja. Viszont találtam mégegy érdekességet. Azt vettem észre, hogy csak SD mozik csinálják. 720p vagy 1080p filmek hibátlanul futnak.
  Próbáltam a screenshotot, de elég nehéz a megfelelő pillanatban kiadni, mert a hiba véletlenszerű, és néha csak egy másodpercig tart. Csináltam vagy húszat, de hibát nem láttam egyiken sem.

 • Celtis

  veterán

  válasz shtirley #35 üzenetére

  Képarányhoz nincs köze esetleg? (Csak 4:3-as vagy ilyesmi?) Amúgy milyen anyag az 24p és SD? Ha más gépről játszod le a TV-n, akkor jó?
  Próbálj meg a hw gyorsítás beállításokkal játszani. Hátha valami kiderül.

  [ Szerkesztve ]

 • shtirley

  tag

  válasz Celtis #36 üzenetére

  A legtöbb filmem divx avi, aminek a felbontása 720*valami, függően attól hogy milyen a képaránya. De a lényeg hogy nem HD, viszont ugyanúgy 23,98 fps, amihez a Wetek 24p (24 fps progresszív) módba kapcsol, és a tv is átkapcsol vele. Így kadenciahelyesen játsza ki a filmet. Ellenben a HD 24p filmek akadásmentesen mennek rajta. Természetesen nem ez az első médialejátszó a háznál. Többnyire ezerszer nézett gyerekfilmek mennek rajta, és eddig nem volt velük ilyen gond.
  Közben egyébként az a gyanúm támadt, hogy a kodekkel van baja. Mivel a HD filmek többnyire h264 kodekkel vannak tömörítve, míg az innen-onnan összeszedett dvdripek többnyire divxek.
  A hw gyorsítás beállításaival mit lehet játszani? Azt csak ki-be tudom kapcsolni. Próbáljam meg kikapcsolva?

 • shtirley

  tag

  Már rég akartam kérdezni. Nektek milyen a doboz hőmérséklete úgy általában? Mennyire melegszik lejátszáskor, és milyen idle állapotban?

 • shtirley

  tag

  Nem nagyon pörög ez a topic mostanság.
  Nos úgy néz ki, hogy a DivX fájlokkal van csak problémám, ahol sok mozgás van a képen ott gyakoribb a szétesés. Az is biztos, hogy nem kábel és nem tv függő a dolog. Most már csak az van hátra, hogy egy másik Wetek Play-t is kipróbáljak összehasonlításul. Ehhez keresek Dunakeszi környékén lakó Wetek Play tulajdonosokat, akik hajlandóak kölcsönadni a készüléket egy teszt kedvéért.

 • Mike88

  senior tag

  válasz shtirley #39 üzenetére

  Az úgy nem jó, hogy átküldesz egy problémás divx-el kódolt file-t és megnézem, hogy nálam tapasztalható-e a jelenség? (Milyen sűrűn fordul ez elő, végig kell nézzem vagy azért pár perc után már jelentkezni fog a hiba?) Egyáltalán honnan van ennyi divx-el kódolt filmed, hogy ez problémát okoz, a divx nagyon régóta nem használatos, divx tuti, nem xvid? Csak azért, mert az "innen-onnan összeszedett DVDRip-ek" inkább xvid-ek mint divx-ek és amennyiben xvid már most tudok rá válaszolni, hogy nálam nincs ilyen probléma xvid-el, ugyanakkor ha segítség, szívesen megnézek egy problémás rip-et, hogy nálam is jelentkezik-e a dolog, mert nem teljesen kizárható, hisz függ nagyban attól, hogy honnan származnak, ki készítette a release-t ("Ez a 15. feltöltésem" "húúúú, nagy király vagy" Ugye gondolom ismerős a magyar torrent világnak ez az időszaka...? Mindenki feltöltött, mert mindenki feltölthetett, a feltöltési sebesség és a letöltési sebesség között olyan bődületes különbségek voltak, hogy gyak. akkor tudtad tartani az arányt, ha fel is töltöttél, no ekkor születtek amatőr "munkák".)

  Ja, amúgy persze, hogy nem pörög, 1 kevesen vagyunk, 2 gondolom én mindenkinél minden rendben vagy olyan baja van, ami nem érdemel panaszt.

  1 gond van nálam is, a gyári rádiós vezérlő földobta a talpát. Ugyanaz a jelenség volt nálam, amit 1 valakitől olvastam wetek fórumban, valamiért egyszer csak nem reagált egy gomblenyomásra sem, kivéve a kikapcsoló gombot, (mert, hogy az infra). Aztán pár óra múlva működött. Majd másnap ismét nem, s most ott tartok, hogy nem lehet életre kelteni, az újraszinkronizálás sem segít.
  Kivettem a vevőjét, s bedugtam a helyére egy másik rádiós vezérlőt, hogy megnézzem, az USB csatlakozó rendben van-e, kiderült azzal nincs semmi probléma. Ugyebár ezeknek működniük kell windows alatt is, kipróbáltam, PC-vel szintén nem működik, sőt androidos eszközzel sem. Szóval totál halott. Egy gomblenyomásnál a visszajelző led ugyebár egyből felvillan normál esetben, nálam csak pár mp. múlva s akkor sem mindig.
  RC11-et használok, de keresek valami olyan alternatív irányítót, amiben van IR és van rádiós irányítás is, S álló módban is használható, mert az RC11, ugyebár fekvő módban használható mini billentyűzet. Találtam is ilyet, csak nem túl tökéletes, mivel a gyro mindig bekapcsolja az egeret, ha felkapod a távirányítót, szal nem csak gombnyomásra kapcsol be, ez így viszont idegesítő.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  Srácok, asszem rájöttem, hogy kell külső EPG-t beállítani. Hozzáteszem azért jöttem rá, mert egyszerű, szóval ilyen bonyolult dolgot ne várj el tőlem Celtis (persze nem is azt mondom, hogy ez állt szándékodban), hogy a "megoldásba" az is beletartozik, hogy elkezdek erre írni egy kiegészítőt, mert nem tudom hogy kell és sosem volt hozzá kellő akaraterőm, hogy bármilyen programozási nyelvet megtanuljak. Bevallom, hogy ált. másokra támaszkodom ilyen ügyekben, ezért is esett a választásom erre a boxra. Odáig nem tudnék eljutni, mint te, hogy írtál egy programot, amivel könnyebb a csatornarendezés többek között, szóval nekem már az is erősen meghaladja a képességeimet. :) Szóval az ilyen emberek előtt mindig emelem a kalapom...
  Rendszer/Kiegészítők/Install repo/Openelec unoffical(!!!) repo/tvheadend kiegészítő beállításaiban az xmltv-nél megadjuk, hogy web elérés legyen, s itt megadjuk a http://xmltv.czo.hu/get/hu/ címet (ez 3 napi műsort jelent, elvileg belehetne állítani 1-10-ig a napok számát, amit letölt, de nálam valamiért akkor nem kezelte rendesen, mindenesetre ez úgy néz ki, hogy: http://xmltv.czo.hu/get/hu/x/ x helyére napok száma).
  No ezután újraindítjuk az openelec-et, majd tvheadend beállítási felületén (PC-n) a Channel/epg fül alatti channel fülön az EPG Source oszlopban csatornánként lesz 1 legördülő menü, ami immáron nem üres, hanem ott kiválasztható, hogy (erről a címről) melyik csatornához tartozó EPG-t töltse le. Név alapján egyébként igyekszik felismerni, hogy melyikhez melyik tartozik, de ahol a csatornanevek eltérnek az adatbázisban szereplőtől, ott manuálisan kell megadni, majd nyilván menteni.
  No most innentől kezdve az EPG grabber fülön egyelőre nem tudom megmondani, hogy melyik beállítás a helyes. Az internal grabber mezőben a module-nál megadható, hogy ezt a forrást használja, itt több mint valószínű, hogy az a helyes, ha ki van választva (asszem régebben már láttam erről egy videót, ahol ugyanezt mutatták be, s a videó készítője is így állította be.) Amiben nem vagyok biztos, hogy az over-the-air grabber és az external grabber blokkban törölni kell-e a pipákat vagy sem, de idővel kiderül.

  A lényeg az, hogy működőképes, mert olyan csatornán is van magyar epg, amin korábban nem volt, s így valszeg nem lesz gond a hibás karakterkódolással sem néhány csatornánál, német csatornákon magyar EPG. :) (már amelyikhez van)

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz Celtis #42 üzenetére

  Van egy kis gond, ill. nem is kicsi. Valamiért 1 órával tolja az EPG-t, szóval ami 4-kor kezdődne, az 5-kor kezdődik az EPG szerint, hogy miért, arra még nem jöttem rá, pedig az XML file-ban helyes időpont szerepel, a Kodi magyar régióra van állítva, nem találok erre utaló beállítást, pedig valahol nyilván van, ha valamiért felülbírálja a helyes kezdési időpontokat.

 • Mike88

  senior tag

  válasz Celtis #42 üzenetére

  Mára feladtam a dolgot, semmi érdemleges infót nem találtam, csak panaszokat a témában...
  Egyáltalán nem értem miért van ez. IPTV simple client-nél már használtam ezt a forrást, problémamentesen, hogy mi a bánatért nem működik TVHeadend-el, azt nem tudom, ha egyszer az XML-ben helyes idő van, akkor a tvheadend miért teszi rá még a plusz egy órát (ami biztos a GMT+1 időzóna miatt van), ezt nem értem, hanyagolom egy kicsit a dolgot, mert már nagyon felbosszantott.

 • shtirley

  tag

  válasz Mike88 #40 üzenetére

  Jujj bazz! Igazad van! Xvid! Már rég bakiztam ilyet, pedig nekem szakmába vág. :)
  Rengeteg, főleg régebbi gyerekfilmem van, az isten tudja már hogy honnan. Persze innen-onnan. :) A fő felhasználó is a gyerek, én ritkán nézek rajta bármit is.
  Sajnos azért sem jó hogy fájlt küldök át mert jó lenne látni, valamint hogy a tesztkörnyezet ugyanaz legyen.
  Mindent ugyanúgy hagynék, csak a dobozt cserélném át, mivel nekem az OE microSD-n van (nem, ez sem lehet hibaok, mert nekem OE-féle dobozom van, tehát az volt a flashben, és úgy is csinálta).
  Aki kölcsönadná, ahhoz szívesen elmegyek érte (lehetőleg Budapestnél nem messzebb), kauciót hagyok, és még aznap visszaviszem.

 • samyr

  csendes tag

  válasz vkp #46 üzenetére

  Honnan rendelted a Wetek Core-t?
  Hivatalos oldalukon régóta nincs.

  [ Szerkesztve ]

 • Celtis

  veterán

  válasz Mike88 #44 üzenetére

  Kipróbáltam én is, de valami nem OK. Beállítottam a web XMLTV-t, Tvheadendben engedélyeztem ezt az új epggrabbert. A csatornánknál meg is jelentek a választható epg források. Viszont hiába állítom pl. a TV2 HD-nél ezt forrásnak, semmi változást nem látok az epg-ben. Azért hoztam ezt példának, mert digis csatorna és itt ugye egy darab pont a műsor tartalom leírása. Ez meg is maradt.

  Esetleg az EPG grabberek prioritása számítana? Nem tudom, hogy számít-e, illetve minek van nagyobb prioritása a kisebb vagy nagyobb számnak.

  A "Use EPG running state" beállítás sem tudom mire való.

  Nálam most 4.1-1354 Tvheadend szerver fut.

  [ Szerkesztve ]

 • Celtis

  veterán

  válasz Celtis #48 üzenetére

  Most teljesen letiltottam a DVB EPG-t és így sincs tartalom a TV2-n.

 • Mike88

  senior tag

  válasz Celtis #48 üzenetére

  Igazából nem sok értelme van így, hogy eltolja az időpontokat egy órával...
  Próbáld a Rendszer/élőTV/Műsorkalauz-ban az adat törlést.
  Az EPG grabber fülön a Force initial EPG scan at startup-nak elvileg bekapcsolva kell lennie. (de ez alaphelyzetben így van, tudtommal.)
  Más beállítást nem alkalmaztam, (ugyan én 4.0.8-as verziót használom, jelentősen jobb a 4.1?)
  Próbaképp egyébként kipróbáltam ugyanezt a forrást IPTV Simple client-el (pár legális streammel) és ott helyes a műsorkezdési időpont, de ez még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy a tvheadend-el van valami gond.
  Feladtam a dolgot, szinte minden beállítási lehetőséget kipróbáltam, odáig jutottam, hogy összeomlott a rendszer, még szerencse, hogy volt mentésem, persze azóta pár változás történt a csatornalistában, miért is ne...

Hozzászólok Aktív témák