Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz amstro555 #20866 üzenetére

    Az a nagy baj, hogy hiába fizetnék kevesebb adót, pont nem az ellopott rész lenne ettől kevesebb...

    A polgári elégedetlenségnek pedig van egy elég fontos kritériuma: nyilvános. Ilyen akció volt pl. tán az Egyesült Királyságban, amikor sokan az adójuk a honvédelmi költségvetéssel arányosan csökkentett összegét fizették be, és ezt a bevalláson fel is tüntették. Tehát adóalapot be nem vallani, adót szabálytalanul megkerülni adócsalás, de magát a befizetést a megfelelő információszolgáltatás mellett (ami általában okszerű velejárója az ilyen akcióknak) megtagadni, az már polgári engedetlenség, ami tehát jellemzően nyilvános, sőt, jól propagált.

    Nagyon nem szeretek adót fizetni, különösen nem, mivel nekem nagy szívás a jelenlegi rendszer. De úgy érzem, akkor van okom egyenes derékkal járni és jogom kritizálni a "rendszert", ha én jobb vagyok "náluk". Politikai meggyőződéstől, oldaltól függetlenül.

    De ismétlem: mivel baromira nem vagyok szent, és egyébként sem rajongok értük, a jelen körülmények között nem igazán van bajom az "ügyeskedéssel", amíg az ténylegesen nem jelentkezik kártékony mértékben. Valamiért errefelé ez szinte elkerülhetetlen -- nem tudok neheztelni a külföldi címes regisztrációkért, a sütőolajos autózásért, a magán célra számlás vásárlásért, a magáncélú warezért. Csak könyörgöm: diszkréten!!!

    MaCS

    [ Szerkesztve ]

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák