Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz Frenky89 #41698 üzenetére

    Na jó legyen, bár kissé paradox a hőmérsékleti nyugalom javára elkótyavetyélni a garit.

    Mit szeretnél? alacsony hőmérsékletet, vagy garit? Mert ha mindkettőt, akkor egy darabig cserélgetheted ám újra a procit... Már ha egyáltalán elfogadják garanciába, mert ha gyári órajelen nem megy 70°C közelébe, akkor "az jó". És elhajtanak. Persze ez bolt függvénye is.

    És kb. mennyivel tud kevesebbet a Predator?

    Mihez képest? Nem sokkal egyébként, mert Predi eléggé jó árban van a tudásához mérten. Nyilván a már említett okokból és trükkökkel ki lehet hozni olcsóbban, ezért akinek nem derogál az építés az ezt az utat választja. De ha építés nélkül akarsz teljesítményt, nem sok alternatíva van.

    No, akkor már is kérdés, hogy jól értem-e, hogy több opció van.

    Jól. Nyilván az alapot behelyettesíted egy az apróról lőtt változattal, illetve tetőből sem az EK a legajánlatosabb. Mivel a DDC irdatlan erős és emiatt kissé zajos is, így erősen ajánlott a Phobya tető rá. Ennek az a trükkje, hogy 50 deka sárgaréz. Egyszerű, mint a faék. Egy papírlapot könnyebben megrázol, mint egy 20 kilós vasdarabot. Tehetetlenségénél fogva csillapítja a rezgést.

    A nagyobb tartály gondolom csak a feltöltésnél jelent pluszt, vagy van más előnye is?

    Igen- Általában a könnyebb feltöltést/légtelenítést (bár ezt a megfelelő elrendezés és kötési sorrend is megoldja) és látványelemként is funkcionálhat.

    Másrészről pedig melyik pumpa az, ami halk, illetve jól látom, hogy a különböző márkás D5, vagy DDC pumpák gyakorlatilag ugyan arra az alapra épülnek csak más-más top van rajtuk?

    Igen. DDC-t és D5-öt a Laing gyártja, OEM beszállítóként több márkának. Maga a motor licensze az övék, csak ők csinálhatnak ilyen félgömb alakú csodákat. Ennek köszönheti a kompaktságát és az erejét. D5 a leghalkabb, de az is csak lecsavarva, úgy viszont az erre alkalmas DDC-k sem hangoskodnak. Igazából ha nem extrém a rendszer, akkor a DDC plusz ereje csak légtelenítéskor jön jól, mert bizonyos fokig erőből ki tudja dolgozni a levegőt a blokkokból.

    undefined reference to `jobb' Mit kell figyelni?

    A CPU-blokk tesztek összesített eredményeit, hogy melyik blokk a legjobb a lehető legkisebb ellenállással. :DDD

    Nyilván a modernebb, "új felépítésű" cuccok verik a régieket. Kb az EK Supreme HF az a szint, amit érdemes belőni, annál régebbi/másabb felépítést csak ha újabb. A legtöbb gyártó ezt vette át/másolta le és ezzel a béllel terítik most a cuccaikat, míg az EK ment tovább a maga utján, de lényegében már "csak" simogatás van. Nincs spanyol viasz, vagy vmi új áramlástani jelenséget kéne felfedezni és kikutatni, vagy vmi új anyagot, aminek jobb a hővezetése a rézénél és nem számottevően drágább a gyártása.

    Méretezésben tudtok segíteni?

    Itt általában bagolyszemre mennek a dolgok 1-2 ökölszabály alapján, csak az elvetemültebbek számolgatnak...

    mennyire lehet szabadon pakolászni a dolgokat?

    Teljes mértékben. Nyilván bizonyos elrendezések a légtelenítést nehezítik, de alapjában véve a feltöltött rendszernek teljesen mindegy a kötési sorrend.

    Lágy cső nem rossz. Átmérő 10mm belső fölött nem számít. Elvileg az ellenállást csökkenti, de elhanyagolható, sokan csak azért raknak vastag csövet, mert jobban néz ki, mint a vékony. Vastagabb csövet nehezebb hajlításkor megtörni, de nagyobb a hajlítási íve is. A legjobb kombó a színes, de átlátszó folyadék. Teljesen átlátszót azért nem ajánlok, mert az csak tiszta alkohollal oldható meg, ami elég jó oldószer. Plexi nagy töménységben nem szokta szeretni, ami a tartályra rossz hatással lehet. Kivéve, ha Aqualis tartályt veszel, mert az boroszilikát üveg. Karc és vegyszerálló, cserébe lehet kérni nano-bevonattal, ami olyan, mint a kocsik szélvédőjére is alkalmazott vízlepergető-réteg. Létezik szivattyúval/tetővel egybeépített kivitel, de azzal (is) bukod a Phobya tetőt. Tökéletes kombó nincs.

    Remélem kielégítő a válasz.

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák