Aktív témák

  • helkis

    addikt

    válasz Grim666 #5133 üzenetére

    ha mindent kicserélsz benne (ajánlott) miért épp a pumpát akarod meghagyni? ;)
    G1/4 (ejtsd: egynegyedes) az egy csatlakozó szabványt jelöl adott menetemelkedéssel és átmérővel coll-ban. pontos adatait nem tudom, de ha azt látod valahol hogy 1/4-es furat (pl-radiátor) abba 1/4-es csatlakozó kell.. ;) a 10/8 az miliméter, ez egy csövet jelöl aminek a külső átmérője 10mm a belső pedig 8mm- tehát a falvastagsága 2mm. ;) ezeknek is van szabványa, de ettől eltérő is lehet:pl.: 8/6, 10/8, 13/10, 15/11, 19/13, ezek anyaga is fontos a hajlíthatóság szempontjából a szilikon-alapúak a legjobbak, de drágák..
    quadhoz ajánlott egy high-flow (nagy átereszőképességű=kis ellenállású) rendszert építeni, ha úgysem lesz náma a gép, akkor jobb az akiv hűtés, halk ventikkel, a raiátorok általában 12cm-es venti-nagyságúak 1-2-3-4-9db.os mérettel, a 3-as már megfelel a quadnak + további cuccoknak.. (persze ezek között is van sokféle teljesítményben, árban)
    ha nagyon kezdő vagy kérj meg valakit, aki már használ ilyesmit, hogy segítsen összerakni, jobban jársz, mintha a végén csak károd származna belőle, mert valamire nem is gondoltál, ami esetleg fontos lett volna..

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Aktív témák