Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Goose-T #8145 üzenetére

    Jaj tényleg erre akartam válaszolni. Ez örök dilemma, hogy az állásinterjú mennyire legyen elmélet vagy gyakorlat orientált. Szvsz senior szintnél inkább a gyakorlat a lényeg. Mert mi van, ha pöccre meg tudja mondani, hogy mi a különbség az érték és referencia változó típusok között, meg mi az a boxing, unboxing, de közben egy értelmes sornyi kódot se tud leírni?
    Ha egy senior-t mindenképpen kérdezgetni kell, akkor én szakmailag inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire naprakész, mennyire követi az aktualitásokat. Ez számomra nagyságrendekkel többet elárul a jelöltről, mint a száraz elmélet felmondatása. Nagyvállalatoknál dolgozó "senior" kollégáktól előre is elnézést kérek, de ha az idestova több, mint egy éve megjelent .Net Core-al nulla tapasztalata van egy jelentkezőnek, még csak egy hobbi / side projektben se próbálta ki soha, akkor az a fejlesztő rögtön nem senior, csak sok gyakorlattal rendelkező iparos.

    Ha meg gyakorlat, akkor adjatok neki valami egyszerű feladatot, ahol nem a feladat bonyolultsága a lényeg, hanem hogy mennyire lazán, mennyire szépen, mennyire olvasható kóddal, jó nevezéktannal oldja meg. És indoklást kérni, hogy miért, hogy. Nálunk meglepően sokan véreznek el a legegyszerűbb feladatokon is :D
    Máris nagyságrendekkel értelmesebben eltöltöttétek az időt, és sokkal többet megtudtál a jelöltről, mint ha végigmész egy debil állásinterjús C# kérdéslistán.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák