Új hozzászólás Aktív témák

  • Jungle Man

    junior tag

    válasz Dave™ #5965 üzenetére

    Szerintem lényegesebb a kompatibilitás és a komfort, hiszen vezetéknélküli fejeseknél nem várhatunk hifi hangzást egyelőre - sajnos. Legalábbis a BT szabvány ezt erősen gátolja, akármilyen a fejhallgató kakaterisztikája, konstrukciója stb.

    A Sony mélykiemelést használ sok fej- és fülhallgatójában, amit pofonegyszerű orvosolni: EQ-val vissza lehet venni a mélyet. Digitális EQ-val emelik meg, digitálissal tudod visszavenni - semmi különleges torzítás, fázishiba nem keletkezik miatta. Talán az LDAC is érzékenyebb a mélyekre, mint a magasakra, a néhai (ugyancsak különc) Sony ATRAC tömörítése is sajátos, az emberi hallás karakterisztikájához jobban igazodó volt (mellesleg az mp3-nál is van valami ilyesmi, ha jól tudom). De mehet a Qualcomm aptX-ével is (akár HD-ben), amire ez már nem fogható.
    Mindenesetre az EQ megoldja a problémát.

    A Sony WH-1000XM3-mal annyi gond lehet, hogy túl zárt a felépítése, a fülpárnák idővel felmelegszenek és egyáltalán nem szellőznek a szó semmilyen értelmében. Vagyis zeneileg is ilyen hatást kelt, amit azért a mikrofonok használatával meg lehet nyitni Ambient módban.

Új hozzászólás Aktív témák