- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Windows 7
- Sweet.tv - internetes TV
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
Új hozzászólás Aktív témák
-
xDarkBoyx
csendes tag
Üdv! Szeretnék venni vezeték nélküli fejhallgatót PC-re elsősorban játékra lenne használva. Olyan kellene, amihez alapból jár vevő egység, amit csak be kell dugni a gépbe. RGB nem számít, inkább legyen kényelmes hosszabb távon is. Ezeknek a töltése, hogy megy? 30 max 40 ezer lenne rá, ha beleférünk.
-
törölt tag
Probáltam Android 11-en (Samu S10 Lite) a Sony WH-1000XM3-hoz bekapcsolni az LDAC kodeket, de folyamazosan aptX-et jelez a készülék. Létezik, hogy a telefonom nem tudja ezt a kodeket?
-
mcs
veterán
Gondolkozok én is egy Sony WH-1000XM3 vételén, de elbizonytalanítanak a megosztó vélemények a hangzásáról.
Valóban élettelen és feltűnően beszűkült hangzástérrel bír egy középkategóriás vezetékes fejeshez képest? -
törölt tag
Sajnos alapvetően csalódás volt nekem. Erősen mély domináns hang, ami elnyomja a telejes hangképet. Persze van aki ezt szereti. A mélyet csökkentve (és pár nap járatás után) viszont megjelenik egy kellemes hangkép és ez az ami miatt nem élek végül a 14 napos elállással.
Szóval BT-t használva és direktben nem jön be nekem a hangja, de kicsit lehúzva a mélyeket már igen. És hangszeres teret is érzékelek. Mondjuk én finoman emeltem a 2-4kHz közötti tartományon ~1.5-2dB értéket. Az már az én izlésem.
Nem hallottam ugyan, de elméletileg az 1000XM4 nem ennyire mély orientált.Most ezzel az EQ profillal hallgatom:
Mondjuk a Pioneer SE-MS7BT hangban közelebb áll hozzám. Imádtam a hangját, de azon ugyen nincs zajcsökkentés, ami mint kiderült, igen jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
Ha HSP vagy HFP profillal megy, mert a háttérben fut a skype, akkor nyilván. Mint ahogy egy agyontömörített mp3 állománnyal se tud mit kezdeni. Vagy egy olcsó androidos telefonon rosszul implementált AAC-vel. Ezt a tesztet érdemes megnézni: [link]
A kérdésedre a válasz itt van az ábrán:Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
-
csendes
őstag
Ha az LDAC a telefonon le van korlátozva 330 kbps-re, akkor rosszabbul fog szólni, mint az AAC vagy aptX codec. Ha jack kábellel ráteszed a hangkártya analóg audió kimenetre (vagyis egy DAC után), akkor mire jó a DSP (digitális jelprocesszor)?
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
Nem hinném, hogy lenne ADC a fejhallgatóban, tehát analóg kimenetre téve vezetékes módban bekapcsolva valószínűleg csak analóg erősítőn megy át a jel. Viszont mire jó akkor a vezetékes mód, ha az akku-t meríti? Inkább akkor lehet értelme, ha nincs BT az audió lejátszó eszközön.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
mcs
veterán
válasz csendes #5963 üzenetére
Van egy WH-CH700asom, amire ugyanúgy rá lehet kapcsolni a saját jelprociját zajszűréssel és nélküle is jackel használva, és sokkal másképpen is szól úgy, mint teljesen passzívan, viszont így előjön egy fura interferenciás zaj.
Ez egy belső korrigációs EQ beállítása lehet a procinak véleményem szerint, és ez átprogramozható az appon keresztül.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Vezetékes fejhallgató esetén nagyon sokat számít az elektronika, amivel meg van hajtva. Ez lehet egy filléres type-c dongle is, meg egy háromszázezres DAC/amp is. A kettő között elég nagy lesz a különbség, bármilyen fejhallgatóval. A vezeték nélkülieknél a DAC és az erősítés be van építve, így ezek vezeték nélküli módban mindenképpen limitálnak. Erre jön még a BT tömörítése, így röviden az a válasz, hogy adott kategóriában a vezetékes mindig jobban fog szólni, mivel ott megvan a lehetőséged, hogy jobb minőségű komponensekkel használd. A másik, amit szem előtt kell tartani, az a karakter. Ahogyan más is említette, az XM3-ban erősen ki van emelve a mély tartomány, ez már egy ideje jellemző minden Sony fejhallgatóra, mert "erre van igény". Ez az ún. populáris hangzás, ami forrástól és zenétől függetlenül megnyomja a mélyeket. Ezt valaki vagy szereti, vagy nem, de hangszeres zenék esetén eléggé eltolja a hangképet, nem lesz túl természetes a végeredmény. Éppen ezért szerintem nem az a legfontosabb kérdés, hogy milyen kodeket tud, hanem hogy milyen az alap karaktere. Mert ha te hangszeres zenét hallgatsz, és zavar a sok mély, akkor hiába jó kodek az LDAC, nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy milyen az átvitel.
-
törölt tag
Én úgy használom most a WH-1000XM3 fejesemet, hogy Androidon a "Wavelet EQ"-t társítottam a PowerAmp lejátszóhoz. Itt írják, hogy melyik lejátszókkal kompatibilis.
Windows-on az "Equalizer APO"-t használom a fejeshez társítva.
Mindkét esetben az AutoEQ beállításokat használom, amelyek neutrális frekimenetre korrigálnak. A Wavelet letölti a beállítást a netről a fejes típus megadása után, az EqAPO esetében manuálisan kell behívni. Egyéb effektet nem használok. Mindkét esetben parametrikus EQ beállítást választottam.
Persze az így létrejött neutrális hangot nem mindenki szereti, valakinek más hangkép tetszik. És hát eleve a fülünk sem egyforma.
Itt van egy adatbázis a fejesek frekimenet korrekciójáról. Az ebben lévő fájlok direktben felhasználhatóak. -
veterán
Vezeték nélküli bluetooth-os fejhallgatót keresek.
ár: 30e Ft környéke
Felhasználás: filmek illetve zene
CSAK beltérben használnám, hogy a családot ne zavarjam.Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Dyraxx
tag
Üdv!
Én is keresnék egyszerű vez. nélküli fejhallgatót Android TV-hez. Kb. 5 méterre el kéne érnie a Blouetooth-nak. Vagy az sztenderd? A 3000 Ft-osnak épp olyan jó a Bluetooth vevőfeje, mint a 40E Ft-osnak?Előre is köszi a segítséget.
-
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok - ha nem kérlek irányítsatok át a megfelelő topicba.Egy Plantronics B825-m lecserélés esedékes lett és szeretnék ajánlásokat kapni hasonló kategóriás fejhallgatókra.
Keret: 50-60K
Két eszközre tudjon egyidőben csatlakozni BT-t keresztül - vagy USB stick + BT
Mikrofon must have
Megfelelő zajszűrésHa az adott kategóriában nincs lényegi eltérés azt is elfogadom és akkor veszek egy ugyan ilyet.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Vitee
aktív tag
Sikerült valamit találnod erre a felhasználásra? Ugyan ezekkel a feltételekkel keresnék metal zenéhez 100 környékén.
Egy Marshall Major 3BT van most nekem, szeretem nagyon, de gondolkodom egy Marshall Monitor 2 ANC-n, az ANC miatt.
Jobb lenne egy kicsit nagyobb színpad, jobban kihallani a hangszereket. Gondolkodom rajta, hogy kipróbálom.
Neked sikerült valamit venni?"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
KISDUCK
addikt
válasz #46372352 #5973 üzenetére
Hát én sajnos nem vagyok jártas a témakörben, de amit mutattam fejhallgatót az most ~25k körül mozog, van benne zajszűrő is szóval utazáshoz jó meg kényelmes is, én 10+ órás buszozás alatt vígan elvoltam benne, volt hogy 5 órát aludtam úgy hogy a fejemen volt és nem volt kényelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz #46372352 #5971 üzenetére
OneOdio A30. Sajnos itthonról nem láttam, csak a honlapjukon meg alin. Lehet találsz más is ebben az ársávban, de ez a fejes az ugyanilyen árban lévő mezei vezetékes fejhallgatók közt is jónak számítana. Esetleg Marshall Major 3BT, de úgy tudom, hogy ott a mély egy kicsit meg van emelve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet jól jártál vele. 1000XM3 Eq nélkül nem az igazi szerintem. Gondolom DT 770-hez nem kell.
Nekem viszont kezd bejönni
Win/Linux/Android esetében a parametrikus EQ-t használva elképesztő lett a hangja. Szépen kiegyensúlyozott és hallhatóak a hangszeres zenében is azok, amik a túlzott mélytől nem voltak.
Linux és Android rendszereken LDAC is megy szépen.
Egyedül amikor a TV-hez használom BT Transmitter segítségével (aptX), akkor nincs eq és dübörög a fülembe. Viszont filmnézéshez pont jó ez is. Szóval nekem bevállt egy amolyan mindenesnek. Zenéhez EQ-val és filmhez gyári állapotban. A zajszűrés is korrekt.
Utólag belegondolva nem bántam meg a vételt. Sőt, elképzelhető, hogy a feleségemnek is veszek. Szintén, amolyan mindenesnek.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz #68216320 #5978 üzenetére
Mivel manapság sűrűbben hallgatok hangszeresebb, klasszikusabb pop és rock zenét, ezekhez jobban fekszik a DT 770 részletesebb magas tartománya és szélesebb hangzástere, de az elektronikushoz is képes odatenni a pontos és feszes basszust. Egyedül a meghajtása gyatra telefonnal, de ahhoz úgyis meghagyom a korábbi Sony MDR-1AM2-t és a nemrég vásárolt WF-C500 tws fülest.
Vezetékkel próbáltad már az 1000XM3at? -
törölt tag
Nem próbáltam vezetékkel, nem igazán szánom ilyen jellegű felhasználásra.
Ha minden igaz, jövőre elköltözünk és ha sikerül egy nagyobb dolgozószobát csinálnom magamnak, ott majd kelleni fog vezetékes fejes, de az biztos nem ez lesz.
Ez inkább populárisabb felhasználásra marad. Mert ugyan bejön a hangja korrekcióval, de mindketten tudjuk, hogy azért nem az a szint, amitől ne lenne érdemes másfele is hallgatózni.
Van két régi szintim és analóg hangrendszerem (deckek, lemezjátszók, stb.) Azokhoz kelleni fog vezetékes fejes és fejes erősítő majd. De ez még a "jövő zenéje". -
tkohun2107
tag
Üdv ps5 mellé keresek headsetet Astro a50gen4 volt de el adtam mert kényelmetlen volt. Max 120 ezret szánnék rá, milyen fülest mondanának hozzá értők ps5 mellé ? Előre is köszönöm ( vezetékk nélkülit szeretnék ha lehet ) Alienware aw988 Sennheiser epos 670 de itt nem tiszta mert ahhoz kell egy erősítő vagyis opció ha jól láttam steelseries arctis por wirelles szintén erősítővel arctis9 ezeket néztem de ha van jobb ötlet.... Sajna laikus vagyok a fejhallgatók tekintetében ps5 az elsődleges szempont harman kardon hangrendszeren játszok viszont a család nem tolerálja a hangokat ha oda csavarom
[ Szerkesztve ]
-
moklys1
aktív tag
Kb. már két hete használom az Aliexpress-en rendelt, Lengyelországból érkezett, Anker soundcore life q30 vezetéknélküli (de lehet vezetékes is, mert van hozz kábel) fejhallgatót. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Ár/érték arányban szerintem a legjobb. Nagyon szép hangja van, esztétikus darab, szépen hajtogatható vissza a tokjába. Szépen szól, szerintem jó az üzemideje és a aktív környezeti zajszűrője. Van mellette, egy vezetékes: Sennheiser HD 560S referenciahangzású, nyitott hátú fejhallgatóm, amit már csak ritkán veszek elő, mert csak laptoppal tudom használni, fejhallgató erősítőn keresztül. Teljes mértékben bluetooth-on használom és nagyon jó hozzá a gyári, telefonra telepíthető soundcore equalizer.
-
Black&White
addikt
válasz moklys1 #5983 üzenetére
Nekem is megjött pár hete a Q35.
Ahogy a tesztek, yt bemutatókban is elmondják, ez egy valóban mély orientált fejes.
Ez kissé engem is zavart, de ahogy mondod, az androidos appban elég jól le lehet korrigálni.
Üzemidőre ez is f.sza, bár aktív zajszűréssel azért már szerényebb.
Utóbbi és a Transparency Mode hasznos fícsörök számomra.
Linuxon és persze Androidon adott az LDAC support is, bár előbbin úgy érzem kissé tompábban szól, mint droidon.
Android TV-n (droid 11), nem találtam semmi beállítást rá, ezt azért egy kicsit sajnáltam.
110$-ért most is ezt venném. -
qltsar
veterán
Sziasztok!
BT fejhallgatót keresek max ~20.000 forintos árkategóriában, over-ear típusút és kerülném a V shapet.
Szeretném vezetékesen is használni az eszközt nem csak zenehallgatásra, hanem meetingekre is, így mindenképpen olyan eszközt keresek ami képes a mikrofont is hasznosítani vezetékes módban.
Sajnos eddig csak olyanokba botlottam bele, aminek sima stereo kivezetése van, nem a "3 eres" amire szükségem lenne.
Létezik ilyen a piacon?
Köszönöm !
Bár ebben a kategóriában nem számítok erre, de extraként örülnék ANC / Ambient mode-nak is
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
20-25 ezerért van over-ear, V shape, ANC és van hozzá 3.5mm jack kábel 20-25 ezer Ft Lamax, Oneodio, stb. 26 ezer Ft körül már van JBL Tune 710 BT is V shape, 3.5mm jack , de ANC nélkül.
-
veterán
Az alábbi fejhallgatót keresem
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? kizárólag itthoni használatra!
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? zenehallgatás, fil
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 20-30e Ft
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? a kérdést se értem, nem tudom....
6.) Zárt vagy nyitott? zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? kiegyensúlyozott vagy basszus orientált
8.) Honnan vásárolnál? net itthon vagy külföld
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Samsung Note 8, Xiaomi mi box sCsak egészség legyen, meg térerő!
-
Exom
tag
ATH-SR50BT -öt szeretnék Windows 10 -el használni. Meg tudnátok mondani milyen USB Bluetooth 5 -ös adaptert lenne érdemes vennem, hogy aptx működjön rendesen, és a működési távolsággal, késleltetéssel, minőséggel se legyen problémám?
Azt már tudom, hogy az aptx kódolást a Windows 10 a 21H2 -es verziótól kezdve tudja. Azt olvastam itt a fórumon, hogy egy olcsó BT adapter is jó lehet hozzá. De biztos vagyok benne, hogy azért van különbség adapter és adapter között. -
csendes
őstag
Az olcsó adaptereknél az operációs rendszer kezeli a codecet, tehát valóban jó lehet egy olcsó adapter.
Vagy vehetsz transzmittert, amin célszerűen legyen USB bemenet, támogassa az aptX-et, javasolt a Dual-link. A BT 5.0 csak azért javasolt, mert akkor modernebb chippel van szerelve, de még nincs LE audio eszköz. Ha otthonra kell, akkor lehetőleg ne a hordozható változatot vegyed, mert annak rövidebb a hatótávja.
Az olcsó USB adapter, például: [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fejhallgatót venni ami zajszűrös.
Munkában és otthon használnám ( tanulás, heti pár óra játék). Ehhez keresnék valamit, ami megfelel a ennek. Over Ear ben gondolkodom, jó lenne usb csatlakozásal szeretném használ gépről.
A vezeték nélkülieket lehet használni USB -n keresztül, vagy csak vezeték nélkül és töltés idejére kell az USB ? -
szaszlaci
addikt
Anker Soundcore Life Q20
Minden szempontból jó termék, ajánlom. Kényelmes, puha, nem szorít, nem nyom érdemben órák múlva sem. Elsőre az in-ear után bemelegedett, elég hamar, de megszoktam, és mostanra egyáltalán nem zavar.
Sok benne a mély, de szerintem nem túlzó, igazából "ez szól jól". Nem értek egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint már szinte betegesen sok van belőle. Elég mélyre is megy, ha jól emlékszem, 30 Hz-től már érdemben szól. Zavaró mértékű felsőbasszus kiemelés nincs, igazából semmilyen hanganyagnál nem vérzik el. Sem ez a tartomány, sem a többi. Úgy egy évtizedig kínlódtam lienáris közeli mélytartománnyal, baromság, el kell felejteni. Van még plusz mélykiemelés opció is, ezen felül, nem teljesen értelmetlen, filmeknél jól jöhet, de zenénél sok.
A közepekkel nincs gond, nem kevés, nem torz, nem csúnya. Viszonylag lineáris közeli, jobb rendszerrel összehasonlítva lehet csak ok egy kevés panaszra, amúgy semmi vállalhatatlan.
Magasak némileg kiemelnek, de semmi feltűnő, a sok mélyhez ez kell, hogy élvezhető legyen a hangkép. Teljesen rendben vannak ezek is.
Ez a hangzás köszönő viszonyban sincs a tizenévvel ezelőtti V-karakternek csúfolt baromságokkal, ez jól és részletesen szól.Akkuja 40 órát ígér zajszűréssel, 60-at nélküle. Egy ideig íroggattam, mennyit megy, és úgy gondolom, hogy nem légbőlkapott az állítás.
Maga az aktív zajszűrés engem különösen nem érdekel, nincs tapasztalatom mással. Működik, a mélyeket teljesen kiszedi, és vékony közepeket enged csak át. A magasakat meg már a fülpárna izolálja eléggé normálisan.
Hangereje nekem bőven elég, főleg ilyen erős méllyekkel.
BT térerő erős, nem szakadozik.
Kivitelezés jó minőség.
Aktív zajszűrés működik úgy is, ha nincs BT kapcsolat, nem kapcsol ki a füles. De ha a zajszűrés ki van kapcsolva, és nem kapcsolódik semmilyen BT eszközhöz, akkor 3 perc múlva kikapacsol az egész.Apró hátránya, hogy bekapcsoláskor mindig ON a zajszűrés. (Illetve az extra mélykiemelést sem jegyzi meg, az mindig ki van kapcsolva, bár ez inkább előny.)
Valamint a kikapcsoláskor elég sokáig kell nyomvatartani a gombot.Német Amazonról szerezhető be, alapáron 60 euro, mire a végére érünk, olyan 25 ezer forint környéke lesz. Időnként leértékelik a kétharmadára, úgy nekem jó egy hónapja a vége 18.500 Ft lett.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
G@ben
addikt
Nagyon hülye kérdés: kéne nekem egy BT fejhallgató, amit használnék telefonnal, meg számítógéppel is, de úgy, hogy a hangfalamon nincs fejhallgató kimenet, a gép hátuljából meg nem húzogatnám ki állandóan a kábelt. Működhet az a dolog, hogy veszek bele egy bt-adót, aztán ha fejhallgatón akarom hallgatni a zenét, akkor kikapcsolom a hangfalat, bekapcsolom a fejhallgatót és azon szól? Ha meg hangfalon hallgatnám, akkor csak bekapcsolom és kész. Nem használtam még így soha, lehet, hogy tök egyértelmű a dolog.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
KISDUCK
addikt
Hogy a pi**ába ne működne. Én laptopra szoktam csatlakozni bt fejhallgatóval és hangszóróval, de azt most nem tudom hogy eszköz vagy beállítás függő-e, de nekem a hangszórót külön kell csatlakoztatnom a windowsba utána van amikor automatán van amikor kézzel kell átvaltanom kimeneti eszköznek, de a fejhallgatómat ha bekapcsolom az egyből felcsatlakozik a gépre és ott is változó hogy kell-e állítanom-e a kimeneti eszközt.
Szóval röviden: igen müködik a dolog, legrosszabb esetben nem automatán csatlakozik és BT menüből kell a windowsból csatlakoznod a fejhallgatóra és még át kell váltanod a hangeszközt ez így durván ~15 másodperc. -
gulyasa
őstag
Sok éve használok "silent cinema"-ra egy vezetékes ATH-AD700-ast egy még régebbi Yamaha házimozi erősítőn "keresztül". Nem akarom lecserélni, de néha-néha jól jönne helyette egy BT-s fejhallgató hasonló tudással, ha lehetséges.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? csak itthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? filmnézés
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? még nem tudom... majd költök rá, amennyi szükséges
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? nyitott
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? ne legyen Sokol rádió hangja, élvezhető legyen vele egy akciófilm is
8.) Honnan vásárolnál? inkább itthon
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Zidoo Z9X, LG C1 OLEDSamsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Warships
- LG V30 - vezércsel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest