Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #8995 üzenetére

    "A hang nem rádiófrekvenciás jel, ahogy a tapintás sem."
    Valóban, azt rosszul írtam.

    Valahogyan szeretném modellezni az elképzelésemet, hogy ti is azt lássátok bele, amire én gondolok, nem sikerült ez túlzottan, úgy látszik.

    Valahogyan azért megpróbálom kifejezni.

    Tehát az érzékelésünk, mindenképpen, valamiféle energiaáramlás a környezetünkből. Ezt érzékeljük. Ez minden érzékszervünkre igaz, ha jól gondolom. Azért ragadok le a rezgésnél, mert ugye az energia hullámformában terjed, tehát rezeg, de ugye nem csak le-föl ahogy síkban szokták ezt ábrázolni, hanem minden irányba. Vagyis az ember nem állíthatja magáról, hogy ő egy független valami, hanem ennek az energetikai rendszernek a része. Azt próbálom megérteni, és a bibliai tanítást valamiképpen egységbe hozni a tapasztalattal, tehát a "fizikai" valósággal, hogy Isten mindenütt jelen van, és az az elv, miszerint önteremtővé, és végtelenné alakította a világot. Csakhogy itt máris logikai bukfencbe jutok, hiszen ha ez a mindenség, szerintem legalábbis, maga az Isten, és nem egy külső Isten teremtette a világot, hanem a Világ maga az Isten, aminek mi szerves részei vagyunk, akkor elképzelhető, az örökkévalóság is és a végtelen fogalma is modellezhetővé válik. Viszont ez teljesen ellentmond egy külső szuverén Teremtő Isten teóriájának. Viszont ha az Isten, egy "olyan energetikai rendszer" amely intelligenciával rendelkezik, és befolyásolni, irányítani képes önmagát, akkor ez tökéletes magyarázata lenne azoknak a bibliai tanításoknak, amelyeket most valamiféle misztikus szimbolizmusként fogunk fel. És persze nem csak a bibliai, hanem a hasonló más tanítások is ide tartoznak.

    Nekem egyébként is fixa ideám, hogy a sokféle vallás, nem konkurensei egymásnak, hanem azok valami módon egy rendszert alkotnak, és a külön külön, valamiféle sajátos leképeződései, egy ős-eredeti tudásnak, ami az idők során, a vándorlások okán szerteágazott, és területenként, más-másféle evolúción ment keresztül

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák