Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz SystemRoot #3483 üzenetére

    Köszönöm, hogy elolvastad.
    Úgy tünik egy kicsit félre sikeredett a célom. A tréfálkozással csak az volt a célom, hogy ne gyilkoljuk egymást, csak vitassuk meg a problémát nyugodtan. Látszik hogy van még mit tanulnom a kommunikáció terén. Elnézést ha valakit megsértettem a "stílusommal".

    Systemroot:
    Teljesen igazad van, hogy a tudomány nagy információ mennyiséget halmozott fel, és mint említetted egy-egy alfejezetének megértése is komoly munkát igényel. És szerintem pont itt van a baj, hogy néha a fától nem látják az erdőt. Erről tényleg vitázhatnánk a végtelenségig, de ugy mint te én se akarom ezt. De én azt látom, hogy a tudomány néha a saját kérdéseire se találja a választ, nem hogy az én általam feltett kérdésekre adjon választ (Lásd aláírásom - Bár lehet hogy tényleg én vagyok beteg, mert van néhány evolválódásra váró génem.).

    A másik dolog amit szerintem nem fejeztem ki talán elég világosan, hogy én nem akarok éles határt húzni a "tudományos lélek" (dabadab 2. definíciója) és a "keresztény v. vallási lélek" (dabadab 1. definíciója) közzé. Tudom hogy ezzel minkét oldalt megbontránkoztatom, de szerintem a kettő között van valahol az igazság, mégha a két oldal ezt nem is hajlandó elfogadni és emiatt a nézeteim elfogadhatatlanok. (Ezzel valamennyire fordfairlaine felvetésére is válaszoltam remélem.)

    dabadab:
    "Ehhez kepest joval tobb eredmenyt kepes felmutatni, mint barmely vallas."
    Attól függ milyen eredményre gondolsz, hiszen a vallásnak nem az a célja, hogy tudományos kérdéseket válaszoljon meg. Tehát olyan eredményt soha nem is fog tudni felmutatni mint a tudomány. Ellenben ha megnézzük, hogy például az egyházak iszákos mentő missziói és a "tudomány" gyógyszeres vagy egyéb alkohol függőség kezelése milyen eredményeket ér el akkor igenis lépést tud tartani a tudománnyal.

    Mivel a vitát két oldalról kell zárni, Systemroot kérésére én is zárom ezt az értelmetlen vitát.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák