Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #19479 üzenetére

    "Ez a két mondatod óriási ellentmondásban van egymással. Ugyanis azt állítod, a saját, kizárólag a Bibliára alapozott hited alapján tartasz valakit eretneknek, ebben nem befolyásol mások véleménye, tanítása. Ugyanakkor az eretnekség mint fogalom éppen azt fejezi ki, hogy egy vallási közösség általánosan elfogadott tanaival egy másik vallási közösség, egy vagy több ember nem ért egyet. "

    Itt te csinálsz ellentmondást. Ha csak is a Bibliára alapszik a véleményformálásom akkor azt úgy is gondolom. És bármilyen meglepő vannak olyan tanítások amik szembe mennek a Biblia tanításával. Bár az eretnek szó valóban egy vallás hitelveivel való szemben állást jelent, de az én vallásomnak az alapja a Biblia, ez van benne a hitvallásainkban is. Tehát legyen bárki bármennyire is református, ha olyan a tanítása ami a Bibliával szembemegy akkor az már eretnekség az én szemszögemből mellékes hogy ő református, hiszen a saját hitvallásával megy szembe (nem?).
    Igaz, hogy az eretnekség szóhoz rengeteg gyilkosság tapad, de mégse része a definiciónak, hogy meg kell őket ölni és valóban jól látod nagyon kevesen értenek egyet a Bibliatanításával.

    De már ezelőtt is leírtam, hogy nem ölném meg őket. Sőt bármilyen meglepő másként gondolkodónak is tartom őket, de ettől ők még eretneke, hiszen az én vallási hitelveimmel szembe mennek. A definícióból következik, hogy eretnekek és nem az én hozzáállásomból. Tisztában vagyok vele és úgy is kezelem őket mint másként gondolkodók. Hogy is kezelhetném őket másként? Szerinted én hogy bánok az eretnekekkel? Már sokszor leírtam, hogy nem ölném meg őket amiatt mert mást vallanak. De úgy tűnik még nem írtam le elégszer és nem világos a számodra, hogy hogy bánok velük, gondolatban is.

    Az a baj, hogy a Bibliai kronológiát sokan a mai kronológiával veszik egy kalap alá és ami a Bibliában egy bizonyos időszak arra azt gondolja, hogy az a ma használt időszaknak felel meg, csak ezt nem tudom honnan veszik? Tehát egy mai időszámítás szerint öt-hatezer éves fa a Bibliai kronológiába nem fér bele?
    Eddig én olyan ténnyel és személyes tapasztalattal nem találkoztam ami ne lenne a Bibliával alátámasztva, összhangban. Persze nem tudományos könyv a Biblia, nincs benne kvantum mechanika, feketelyukak, de ezért a kvantummechanikával nem is lehet cáfolni, hiszen két nem átfedő halmazról van szó. De valakik szeretik ezt csinálni és mondvacsinált ellentmondásokat kreálnak. De ez se mentegetőzés és igazad van, ha választani kell, hogy a Bibliának higgyek vagy valami másnak, akkor a Bibliának hiszek

    A többire is fogok válaszolni de most ennyire volt időm.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák