Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Vladi #15475 üzenetére

    koszonom a pontositast. a kutyakkal kapcsolatban en ugy tudom (csanyitol talan) hogy a kutyusok nem szomoruak amikor leszidjuk oket hanem megado pozt / viselkedest mutatnak a falkaban elorebb allo fele aminek ilyen-olyan testhelyzet meg miegymas a formaja. persze a gazdi meg ugy ertelmezi hogy a kutya szegyelli magat vagy szomoru mert az emberi kommunikacioban arra hasonlit az amit a kutya csinal ilyenkor.

    nomost mint kutyatulajdonos szemely szerint en azt gondolom hogy igazad van es biztos vagyok benne hogy az emberek kozott szocializalodott kutyak joval osszetettebbek semhogy ilyen erzelmi "reflex kapcsoloknak" lehessen tekinteni oket.

    "Reakciónak reakció, de nem random. Hanem reflexes. "
    a peldaban a nagynenit sosem latta elotte, es mindossze par napos volt a csecsemo.

    en teljesen ugy emlekszem hogy a nagyon kicsi babaknal nincs arcfelismeres, csak konturokat vagy foltokat latnak (vagy azokat ertelmezik). ovalis gomboc egy nagy sotet kupaccal a tetejen: ez a mama. aztan ha a nagyneninek is barna konty van a feje tetejen akkor o is mamanak van beazonositva, ha mama viszont piros kendoben van akkor siras. ugy tudom az arc reszleteinek felismerese (orr, szaj szem) kesobb jon, par honapos korban. ezert irtam hogy nehany napos korban a mosoly random. ha megvannak az arc reszletei akkor aztan johet ugye a tobbi, hogy az arcot lehet hasznalni is valamire.

    nem vagyok kepben a legutolso eredmenyekkel / kutatasokkal, szoval lehet hogy mar valami mas a hivatalos allaspont :)

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák