Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
válasz Jam-Master J #1950 üzenetére
Jééé... közben rájöttem, hogy EN paranccsal angolra kapcsolom a billentyűzetet, HU-val meg vissza.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Konqueror próba
-
Nimrod
addikt
Konqueror próba 2
-
Sianis
addikt
nektek sem megy az uhulinux oldala?
-
koenig
aktív tag
Nekem megy rendesen. Nálatok van a hiba
-
koenig
aktív tag
Forgattam ide-oda kernelt, egész jó móka volt
Nagyjából rájöttem mi az ami kell nekem. Most is saját kernellel nyomulok
Amit nem tudtam beállítani az a 3d. Ezt tényleg nem értem miért nem sikerül. Alap uhun megy rendesen, ha fordítok akkor már nem. Próbáltam a gyári és az új kernellel is.
Próbáltam úgy is, hogy az nvidia agpgarttámogatás benne legyen a kernelbe, de úgy sem jó.
Ötlet? -
Batman
őstag
Valaki használta már a noip-t?
Dsl-kapcsolatom van igy változik az ip és kivülről nem tudom elérni a gépet ha megváltozik.
Win-en noip-t használtam ,uhu-n is van de nem tudom elinditani ,letöltöttem a honlaprol egy telepitot, felraktam az elvileg fut de megsem jo.
Valaki használta már?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
koenig
aktív tag
-
Sianis
addikt
Nálam a hiba, de nem tudom, hogy mi. Egy nagyon ótvar oldal jön be az uhulinux.hu alatt, pedig széles sávom van. Minden oldal tökéletesen fut, gyorsan könnyen, de az UHU-é már hetek óta csak szaraxik. Nem tudjátok mi lehet? 3 böngészővel, 2 rendszerrel próbáltam és semmi.
-
ReJim
őstag
Meg valamiért a firefoxot még mindig nem sikerült feltennem hibát ír ki rá!
a hiba:
Bővebben: link
és miért van az, hogy míg winbe minden böngivel ugyan olyan a betütipus, uhuban meg minden böngivel más és más féle ronda betük vannak???
ez most mintha félköver lenne, nagy, mozilával nemlátom a betüket, konquerrorról meg ne is beszéljünk...
van rá gyógyír? vagy firefox is ilyen lesz? netán azzal van a gond, hogy a winbe vannak ezek a betütípusok, uhuban meg nincsenek??</end.?>
-
ReJim
őstag
glxinfo:
name of display: :0.0
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Error: couldn't find RGB GLX visual
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x22 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Szegmentálási hiba
glxgears:
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visua
akkor nem ok... habár még nem állítottam be</end.?>
-
Batman
őstag
Valaki probálta már a valknutot, nekem 100%-ra leterheli a procimat szinte nem lehet semmitsem csinalni közbe iszonyatosan akad, nektek?
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
misu
senior tag
válasz Jam-Master J #1947 üzenetére
Hy!
Na kipróbáltam, beírtam megint restart.., de semmi!
ez nem lehet igaz!
Bex@rok!
Pontosabban unrichable...vagy mi!..
Keresek egy helyi infóst....hátha szívrohamot kap!...
De ha one még 5let, szívesen veszem..
Bye!Bűn az élet.
-
Batman
őstag
de ezt meddig csinálja?Win alatt irja hogy hol tart itt hol tudom emgnezni?
szerk:
jobb a 3.7?
[Szerkesztve]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
MODERÁTOR
sziasztok!
hogy vagy mi kell ahoz ,hogy az ogg fájlaimból mp3 legyen?"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
escie
őstag
másold át a wines betűtípusokat a megfelelő helyre. most így fejből nem tudom, hogy hova, de megtalálod...
vagy rákeresek neked, ha nem megy...
ff meg van csomagolva, ne szenevedj a telepítéssel.
apt-get install firefox
szerk: ja már írta koenig, bocsesz.
[Szerkesztve]I'm back, baby!
-
koenig
aktív tag
Tudsz nekem ötletet adni?
Már majdnem kész van az új kernelem (én forgattam ). Csak a 3d nem akar menni. Minden más jó.
Olvastam a hup-on is, de nem akar sikerülni.
Ha alap uhu-ra rakom az ati drivert akkor be tudom állítani a 3d-t, ha új kernelt forgatom akkor már nem megy. -
-
zLegolas
őstag
A spéci kártyákon (a maiak mind ilyenek) nem megy csak úgy a 3D, ahhoz a megfelelő (ATI v. nVidia) drivert is fel kell erőszakolni.
Ez azért van, mert a nyílt forráskódú Linux-okba nem lehet gyárilag zárt forráskódú részeket beheggeszteni, azokat a gyártók honlapjairól kell (ingyenesen) letölteni és beizgatni.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
-
-
zLegolas
őstag
-
koenig
aktív tag
válasz zLegolas #1987 üzenetére
Akkor konkrétabb kérdés: Kernelkonfignál kérdezi:
/dev/agpgart - modulba fixen vagy sehogy, én fixen raktam bele a nforce chipset supporttal együtt.
drm - ua. - itt van radeon támogatás, nem tudom melyik lenne jó, ha nincs vagy van
Most akkor melyik a jó szted?
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
kérdezek egy butát: mi a különbség dclib és a valknut között?Mert letöltöttem 3.7-es és ,itt van egy dclib3.7 és egy valknut 3.7-is.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
koenig
aktív tag
válasz zLegolas #1990 üzenetére
Nem nagyon akar összejönni. A xorg.log-ban az van írva, hogy nem tudta betölteni a ''fglrx'' modult.
drm] failed to load kernel module ''fglrx''
(II) fglrx(0): [drm] drmOpen failed
(EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed!
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
~
(II) fglrx(0): Acceleration enabled
(II) fglrx(0): Direct rendering disabled -
escie
őstag
szvsz a 2.7 az csak áprlisi tréfa, de mindegy.
bár elvileg ma jelentették be az lkml-en.
a 2.6 a stabil.
az a baj, hogy a mai napon nem szabad semmilyen hírt elhinni. azt tudtad, hogy a googlemail végtelen+1 tárhelyet ad mától?
figy, én próbálkoztam kernelt csinálni uhuhoz, sok próbálkozás után rájöttem, hogy nem érdemes.
annyivel nem lesz gyorsabb, mint amennyi gond van vele. az gyári kernel nagyon frankón meg van csinálva, igaz a célja az, hogy minden gépen felismerjen mindent(ésszerűség határain belül, persze )I'm back, baby!
-
Batman
őstag
Feltettem azt a verziot amit te mondtál,de nekem még igy is 100%-ra terheli a procit és a mikozben hasznalom a valknutot nagyon akad, ha valamirá rákattintok több másodpercig várni kell mire történik valami.
consolboé futtatom és ezt irja ki :
Checking xml version ...
Compiled for '20616' using '20616'
Using Valknut: '0.3.8cvs20050303'
Checking dclib version ...
Using DCLib: '0.3.8cvs20050303'
Checking Qt (TM) version ...
Compiled for '3.3.3' using '3.3.3'
Checking Qt (TM) privates ...
private test ok !
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc//emoticons.xml''
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc/dcprof.cfg''
CListenManager: start listen
listen on socket
CListenManager::StartListen error: 'Engedély megtagadva'
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc/dcfriendlist.cfg''
CHTTP: HOST : '-server-:80'
CHTTP: URL : '/update.xml'
Ahogy nézem van egy-két hiba.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
koenig
aktív tag
Én is azért kérdeztem, mert nagyon gyanús volt
Mondjuk nekem gyorsabb lett és kevesebb memet használt. De azért jó, hogy egyszerűen vissza lehet állítani
Engem azért még érdekel és próbálkozni is fogok vele. Gondoltam, hogy kipróbálom a debian vagy mást, de mivel az Uhu magyar ezért ezt szeretném használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Robogó, kismotor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Steam Deck
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- További aktív témák...