Új hozzászólás Aktív témák
-
tasselhoff
tag
Hogy kell telepíteni a run kiterjesztésü fájlokat(America' Army)?
Köszi -
Out
addikt
válasz tasselhoff #2251 üzenetére
ugy hogy sh filenev.run vagy chmod-dal futtatasi jogot adsz a filera (chmod +x filenev) es akkor csak siman egy enterrel indul
[Szerkesztve]Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Nimrod
addikt
válasz tasselhoff #2251 üzenetére
Próbáld így konzolból:
/valami.run
vagy
./valami.run -
Batman
őstag
Válaszoljatok nekem is
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
escie
őstag
válasz erhas01 #2249 üzenetére
linux alatt a ponttal kezdődő filenevek a rejtettek.
mc-ben szépen látszik, külön sorolja be őket ábécé szerint (alapbeállításon).
Batman,
lehet, hogy mekerülő megoldásnak jó lenne az, hogy beszimlinkeled a home könyvtáradba a megosztani kívánt könyvtárt. sajna nincs jobb ötletem...I'm back, baby!
-
tasselhoff
tag
Köszi a segítséget
Az volt a probléma, hogy nem volt engedélyezve a futtatás.
Sajnos nem ment az Army(szutyok a gép a melóhelyen).
Tudtok olyan helyet mondani ahol jó progik és játékok vannak?
Előre is kösz -
ReJim
őstag
miért nem tudom az animált gifeket konquerorral normálisan megnézni???
mert valahogyan hiába állítom be a webes működés/animációt igenre, de ennek: fennakadnak a szemei
miért nem megy?!?! kellene még állítanom vhol?</end.?>
-
V.ki
aktív tag
egy régi,100MHz-s gépen 32MB RAM-al menne az UHU Linux?
Azért kérdezem,mert ha nem megy,akkor nem szeretném előásni a padlásról a gépet,mert csak a szívás van vele..
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
slakot még csak liveba próbáltam... igen megbízhatónak tartom..
azon szerettem meg igazán az mplayert.. gui nélkül lesegettem végig filmeket... csak az aalibet hiányoltam de gif89-et próálgattam....
egyébként én szúszról váltottam uhura (derég volt már...), de majd hamarossan remélem gentooval is találkszom
#
Nimrod: Akkor az nem is UHU?
#
V.ki:szvsz elvileg elfut, de X-et biztos nem fogsz kapni...
egyébként mire kell???
ha kell grafikus felület, akkor M$ 95ös szériája.. sajnos.. [de ne verjetek meg nagyon... ]
szerk: de bizti szívni fogsz vele... szvsz..
[Szerkesztve]</end.?>
-
Sianis
addikt
Hali!
Nem tudjátok, hogy hogyan lehet belőni billenytű kombinációra a hangerő fel, le, némítás módot? Segítséget előre is köszi! Jah és ez még 1.1! -
Sianis
addikt
Van rá mód, hogy egy letöltött programot, úgy telepítsek, mintha apt-gettel tettem volna, szóval, hogyha beírom terminálba a progi nevét, akkor indítja? Vagy a külső telepített dolgok, csak linkkel indíthatóak?
-
ReJim
őstag
oké bocsi
csak ő nem akarna vele szenvedni... (vagy valami ilyesmit mondott..)
szóval gondolom, nem menne alapból azon a p1esen egy x.... főleg 16mbrammal...
habár, ha 386on ment, akkor valszeg menne azon is...
de én inkább kussolok... (nem nagyon értek hozzá... remélem, hogy még... )</end.?>
-
Nimrod
addikt
Az eddigi rekordom egy Mandrake 6.0 full grafikusan KDE-vel egy 486DX2-40-en 8 MB rammal... ennél kisebb működő gépem csak egy C64 volt.
KDE-t és Gnome-ot felejtsd el, szöveges üzemmódban telepítsd akkor TALÁN...
Bár nekem régi UHU nem ment, valamivel mindig meghalt. Szóval ha magyar kell és nem kell ADSL meg hasonlók, akkor egy Mandrake 5.0 vagy 6.0 a javaslatom. Slack vagy hasonlók csak azért, mert ha jól veszem ki akkor kezdőről van szó és lövése se lenne róla. Bár Mandrake is okozhat gondot, pl. ''hibrid'' rendszereken (értsd: scsi-ide). Sok sikert. -
Sianis
addikt
Nah! Van itt még nekem kérdésem!
Szóval miért van az, hogy a Gnome vezérlőpultban beállított billentyűkombinációk csak akkor indulnak, hogyha előtte elindítottam a beállítását? Tehát bejelentkezés után nem működik, de ha belépek beállításokhoz akkor látszik, hogy be van állítva, és utánna működik is. Valahol el kell indítani bootláskor? -
kismanus
tag
Lehetne valahogy élsimítást használni UHU 1.2 alatt? Azért kérdem mert TFT monitoron így sajnos nem a legélvezhetőbb a grafikus felület...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Batman
őstag
up.....
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Sianis
addikt
Szerintem a jogosultságok terén lesz egy kis baj. Mivel osztod meg a dolgot? Szvsz egy FTP szerver lenne a megoldás, ugye ott szépen lehet konfigurálni a dolgokat. Mindez UHU vezérlőpultban szépen kivitelehető, megosztásoknál megoldhatóak a könyvtármegosztások, szolgáltatásoknál, pedig elindítható az ftp szerver.
ui: Lehet, hogy hülyeséget mondtam, de nekem ez működött! -
Batman
őstag
de én nem ftp-n akarom megosztani hanem helyi halon.....
,hogy a többi gép siman lasson engem és eltudja erni a cuccaimat....A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Bazsesz
őstag
Hi!
Hogy éehet beálítani azt, hogy az UHU 1.2 ugyanúgy nézzen ki megszólalásig, mint az UHU Live 2.2 (Eszter)? Illetve mi a root jelszava a live CD-nek?
Előre is köszönöm a választ!
SZERK: elfelejtettem: KDE felületről lenne szó, és minden kéne (Kinézet, egérmutató-asblonok, stb)
[Szerkesztve]''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
kismanus
tag
Senki nem tudja lehet é élsimítást használni UHU alatt?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Batman
őstag
Haliho!!
Tehát, használ valaki uhu 1.2 -ben belso halozatot?Mar kerdeztem parszor de meg nem sikerult olyan valaszt kapnom ami segitett ,volna.
Csak olyan mappakat tudok megosztani amik a sajat home-ban vannak....
probaltam mar symbolikus linkel, atneztem mindnet amit tudtam mindenkinek engedelyezve vannak olvasasra a megosztott mappak,de nem jo.(samba-val osztom meg a mappakat)
Remélem tud valaki segiteni.......... kerlek bennetek, meghajolok nagysagotok elott csak segítsetek
es meg egy kerdes ,hogyan tudom , beconfigolni az smtp szervert a linuxomon, marmint mit kell parancssorba irni ,hogy elojojon a config..........
elore is köszike
udv batmanA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
up.
-
escie
őstag
nem azért nem segít senki, mert nem akarunk, hanem úgy néz ki, senki sem tudja itt...
a levlistán már nézelődtél?
Bővebben: linkI'm back, baby!
-
Batman
őstag
oksi, tudom en hogy érdekes dolgokat tudok kerdezni, de azért nyaggatlak titeket ennyire mert nagyon zavaro ez a probléma....
-
Batman
őstag
linuxforumon is kerdeztem ott sem tudtak mit mondnai.....
bar ott mar regebben kerdeztem lehet felhozom a temat ujra...A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest