Új hozzászólás Aktív témák
-
supesz
aktív tag
Storno. Kiderült, hogy semmit nem kell csinálni kicsomagoltam és megy a játék, de mindjárt lesz még kérdésem. Hogyan lehet linuxra ''telepíteni''?
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
supesz
aktív tag
Most jelen pillanatban nem tudok lejátszani egy wmv fájlt és ez roppantul bosszant. Szóval valami codec kellene linuxra, ami lejátsza wmv-t. Lehet ilyet?
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
supesz
aktív tag
Találtam ilyet, de nem tudom mit kezdjek vele. Állítólag ez megoldja a problémámat, de ez nem windows, hogy rákattintok kettőt. Fogalmam sincs mit kell csinálni
[link]A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
student
őstag
cső
1. hogyan tom feltelepíteni HP D1360 nyomtatot hogyha a cd-n csak windozok opok driverei vannak és a linuxba sincs alap driver hozzá. (gyáró honlapján sincs linux driver)
2. hogyan kell leszedni a uhulinuxot a gépről fullra
[Szerkesztve] -
s1ny1
tag
üdv!
szeretnék megismerkedni a linuxal így tegnap telepítettem uhu 2.0-t, egyelőre csak xp alapon virtuális gépre. első gondom az lenne, hogy a notebook-om 16:9 vagyis inkább 16:10-es 1280*800. ilyen felbontás viszont nincs a lehetőségek között. kérdés: hogyan lehetne ezt a módot elcsalogatni? -
s1ny1
tag
az első linkedre, nem hinném, hogy szükségem lenne, én pont nem ilyen szemlélettel állok a dolgokhoz... videokártyám ati x200, de mivel win xp alól megy a linux virtuális gép segítségével, így az ott automat. vmware van beállítva.
szerk.: 2. linket kösz keresgetek
[Szerkesztve] -
remejan
csendes tag
Hello mindenki!
Bocsi, hogy türelmetlen vagyok, de szeretnék megtudni pár dolgot: (most váltottam XP-ről Linuxra)
1.Hogy lehetne drivert szerezni canon i320-as nyomtatóra? (Ugyanis a gyártó nem adott ki Linuxra drivert, de kellene nyomtatnom vele)
2.Miért van az, hogy a UHU-Linux 2.0-ba integrált office alkalmazással (asszem OpenOffice.org a neve) írt doksit nem tudom másik winchesterre másolni? azt írja ki, hogy nem engedélyezett művelet (vagy valami ilyesmit )
válaszotokat előre is köszönöm! -
koenig
aktív tag
válasz remejan #2963 üzenetére
Szia!
Neked is ajánlom olvasd el:[link]
1. A nyomtatód sajnos nem támogatott, itt megnézheted milyen nyomtatók támogatottak linux alatt [link] Próbálgasd talán vmelyik canon meghajtóval elindul. (canon egyáltalán nem támogatja a linux ''világát'')
2. Amennyiben a másik merevlemez ntfs, nem fogja tudni írni, cak külön program segítségével. (miért kell másikra írni?) -
pawee
tag
sziasztok a problémám nagyon nagy és nem találtam még segítő szavakra.
régóta szeretnék linuxot a gépemre, mivel az iskolában is azt ajánlják!
régebben fel tudtam tenni, debiant és uhu-t is, de most semmit nem tudok.
(azaz van egy nagyon régi uhu lemezem az felmegy, de az egy office változat és nem is nagyon tudom bővíteni, pl egy anjutát sem tudok rá felpakolni...)
a problémám az igaziból az hogy berakom a boot dvd-t (most éppen uhu 2.0 és fedora core 6.0-t próbáltam)és bebootol és frankón el is indul, de amikor ki kell választani pl a fedoránál hogy tesztelej a cd-t vagy skip ott már nem tom használni a bill-t
az uhu-nál meg bejön a grub(telepítés, frissítés merevlemezről indítás...stb) ott még tok mozogni, de amikor bejön a grafikus kép hogy egér tesztelés, tovább és kilépés akkor, ott már nem működik.
debiannál meg ahol a nyelvet választom a telepítésnél ott már nem jó
a régi uhu office mivel felmegy, arra gondoltam hogy az újak nem ismerik fel a régi cuccaimat, de ezt nem hinném, meg annyira nem örgek...meg lefelé kompatibilitás gondolom itt is érvényes
live cd-k se mennek, próbáltam párat
nem tom mitévő legyek, mert jó lenne vhogy linuxot varázsolni a gépre!!!
pls segítsen vki!!!
a vas:
cpu tipusa: Intel celeron, 2200MHz (22x100)
alaplap neve: MSI MS-6533EG
alaplap lapka: SiS 651
Rendszermemória: 512MB (PC2100 DDR SDRAM)
bios típusa: award(02/02/03)
videókártya: Radeon 9200SE family
hdd: Samsung SP 1634N
BILL.: Szabványos 101/102 gombos Microsoft Natural PS/2-es!!!
EGÉR: PS/2-kompatibilis
asszem ennyi!!!Minden input az ördögtől érkezik!
-
lakisoft
veterán
Sziasztok SCSI SOFT RAID-er szeretnék UHUlinux alatt lehetséges?
és hogyan?
üdv, lakisoft- Árad -
-
spiderke
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem nem e tud valaki olyan programot uhu 2.0 alá amivel rádiózni lehet??!! Úgy hogy megadok egy címet és az szól a rádióban amit én játszok! Szóval olyasfajta internetrádió ''Dj'' leszek...
-
spiderke
csendes tag
Megint én... el is felejtettem az előbb hogy elméletileg az uhu2.0 kezeli az mdf/mds képfájlokat.... tudom gugli a barátom... de nem találtam uhu-hoz megoldást... hogy tudom mountolni azokat a filokat??? találtam valami mdf2iso programot de az csak 1.2 alá jó...szal nem tom... please help valaki...
-
koenig
aktív tag
válasz spiderke #2967 üzenetére
Szia!
Nem egészen értem. Ha internetrádiót szeretnél hallgatni akkor bármelyik zenelejátszó (audacious, bmpx, xmms) tud ilyet. Beírod az ip címet és menni fog.
A másik kérdésedre: mdf2iso megtaláltad akkor csak kérd meg a készítőt, csomagolja át 2.0-ra. (uhu.linux.hu) Ha ő nem érne rá, stb. akkor szólj nekem és becsomagolom.
Aztán mount -o loop módszer.
(levlisták: [link]) -
spiderke
csendes tag
Szia! Nos már vagy 2 hete írtam neki de semmi válasz nem jött .... Szal ha segítenél rajtam nagyon örülnék...
A rádióval kapcsolatban csinálni akarom szal felfele kéne nyomni azért írtam hogy ''DJ''
A csomaggal kapcsolatban ha megcsinálod akkor írj az e-mailemre ne itt szemeteljük tele a témát... Előre is köszi!!!
Denis -
cobrakigyo
tag
Hali
Feltetem az uhu 2-öt laptopra és szeretnék internetet w-lan pendrival.
de nem látja van valmi ötlet?
A linuxhoz nincs demon tools? -
szicsu
őstag
Hi!
Az uhu 2.0 val lenne egy olyan kellemetlen problémám, hogy...
Telepítésnél rendszer felkúszik rendesen az első rendszerindítás is renden lezajlik.De amikor újraindítom telepítés után indula a lap de a linux nem csak annyit látok hogy: GRUB és onnan sehova tovább.Hogyan tudnám a témát orvosolni?''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
T. Almeida
senior tag
válasz cobrakigyo #2973 üzenetére
Daemon tools-ra:
[link] -
szicsu
őstag
Hi
1 merevlemez két partíció (swap, és a redszer) mindent ''automatikusan'' telepítettem. Az az érdekes, hogy azon a gépen amin felinstaláltam azon a ''GRUB'' hibaüzi, de egy másik konfigban szépen feláll az a merevlemez''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
szicsu
őstag
mind a két gépben prim. master volt a vinyó (jumperelve is master). egy ide kábelen csücsült egy dvd vel ami meg slavre volt jumperelve. Az az érdekes, hogy nálam is WD vinyó volt csak nálam 80 gb ide.
Többet is instaláltam ilyen vinyóra ebből a konfigból és kb 50 % felállt a másik 50 erejéből csak a Gubra futotta.....''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
legendary
tag
sziasztok!
A következő lenne a gondom: UHU 2.0 -ban nem tudom feltelepíteni az ati.amd.com-ról letöltött legújabb drivert. duplakatt-ra mindig valami szövegszerkesztő (talán gedit) jön be, ill ez igaz minden nem uhu csomagra is.
más, ubuntu-ban szintén hogyan lehet ati drivert telepíteni, mert root jogok kellenek hozzá (tudom sudo, de azt csak terminálban lehet használni én meg ahhoz nem igazán értek).
előre is köszi a választ"Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."
-
szalai56
senior tag
Én is így jártam. Az 1.2-re tettem fel a 2.0-t majd mindent frissítettem és újraindítás után nem töltötte be a GRUB-ot. Hiába írtam indításnál újra a GRUB-ot, látszólag lefutott, de mégse tudom indítani a gépet. Ez egy PIII-733-as gép ezen szoktam kipróbálni az új dolgokat. A ''fő gépemen'' nem merem frissíteni az 1.2-t, mert nem lesz gépem.
Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
Molesz86
csendes tag
Hy. Windows van fenn a gépemen és sak 1 partició van. A kérdés az lenne, hogy ha felrakom az Uhu 2-t akkor az telepítés elött megcsinálja magának a partíciót, vagy nekem kell?
Én tudom! Mert én láttam azt az embert aki hallota mondták!
-
real
csendes tag
sziasztok! adott egy samsung combo nyomtato. a lemezen talaltam linux driert. hogy lehet ezt uhusitani illetve hogy tudnam telepiteni? tovabba van egy printserver amihez nem talaltam drivert linux ala. megoldas lehet hogy futtatok egy winemulatort es a wines drivert tolom ala?
udv real -
KrAt
veterán
Sziasztok
Lenne pár problémám
Első: Firefox, Uhu 2.0, és nagyon szar a betütípus. [link] Olvashatatlan. Hol tudnám beállítani, hoy vmi normális legyen?
Másik: b@szottlassú a net. Mire bejön vmi, az 10mp. A nettel nincs gáz, mert Vista alatt jó. Mi lehet a gáz?
Előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
Köszi, megoldódott (opera rulz )
Másik (és nagyobb bajom) a net
Ha folyamatosan netezek (értsd: 10mp-enként kattintok új linkre) akkor teljesen jó, de ha ritkábban (pl 2 percenként) akkor mindíg írja: ''prohardver.hu keresése...'' és ott elidőzik, majd kb 10mp után frankón elindul. Olyan, mintha mindíg ''kérnie'' kéne a netet, majd amikor ''megkapta'' akkor ''száguld''..
Egy router van a dsl modem előtt, mi lehet a gáz? Vmi beállítás?
Előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
Ezt már kezdem sejteni, vmi a router környékén lehet..
Másik bajom: fel akartam tenni az aMSN-t (mert a gaim az egy hulladék: elindítom, partnerlistát fogadja, és eltűnik... Ezt csinálja 2 napja Mi lehet a gáz? )
Szal az aMSN meg ezt írja telepítésnél (kpackage):
dpkg -i '///home/atesz/Desktop/amsn_0.94-1_i386.deb' .|. RESULT=$?
(Adatbázis olvasása ... Most 352422 fájl és könyvtár telepített.)
amsn 0.94-1 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../Desktop/amsn_0.94-1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: amsn ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: amsn:
amsn függőségek: imlib1; ám:
`imlib1' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tcl8.4 | tcl8.3; ám:
`tcl8.4' csomag nincs telepítve.
`tcl8.3' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tk8.4 | tk8.3; ám:
`tk8.4' csomag nincs telepítve.
`tk8.3' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: libpng10-0; ám:
`libpng10-0' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: docker; ám:
`docker' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tcltls; ám:
`tcltls' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: amsn (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Hibák történtek a feldolgozáskor:
amsn
RESULT=1
Amikor csak ''próbálom'' (nem telepítem) akkor Result=0-t ad vissza.. -
koenig
aktív tag
A legfontosabb: A .deb csomag nem uhuhoz készült!!!
A másik: felejtsd el a kpackagest. Synaptic, apt-get használata. (dpkg -i is használható, de csak akkor ha már belejöttél vagy nem érdekel a következmény )
aMSN van uhu csomagban és sok minden más is, uhu.linux.hu. Csak megfontoltan telepíts vagy frissíts innen, mert ez nem hivatalos. A csomagkészítők (köztük én is) csak kedvtelésből, jószándékból teszik elérhetővé.
Ha olyan programot szeretnél feltenni ami nincs csomagban akkor mindig a forrást vagy telepítő verziót esetleg csak ''kicsomagolós''-t tegyél fel. Vagy kérd az lists.uhulinux.hu - haladó levelezőlistán, csomagigénylés címszóval.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Hihi akkor már értem Köszi
Igazából nagyon kezdő vagyok, de érdekel a linux, azért próbálok tanulgatni
A synaptic-ot is próbáltam, csak megmondpm őszintén, h nem találtam, hogy tudok új csomagot feltenni kpackages-ben megtaláltam, azért tettem azzal fel
És előre is sorry a noob kérdésekért, tanuló vagyok e témában -
koenig
aktív tag
Synaptic - Frissítés - Keresés - Kiválasztás - Kijelölés telepítésre (jobb egérgomb) vagy két katt (bill. komb. ctrl+i) - Alkalmaz. Most valószínüleg törött csomagként jeleníti meg a synaptic az amsn-t szedd le mielőtt telepítéshez fogsz.
Mindenki elkezdte valahogy, én suse 6.2-3. Kissé fapados volt, aztán sajnos sok egyéb miatt le kellett mondanom a linuxról. Most mondhatom azt, hogy valamennyire értek hozzá vagy inkább, tudom használni. -
koenig
aktív tag
Szívesen.
Válaszolok majd, ami tőlem kitelik
Azt megkérdezhetem miért választottad az uhu-t?
Most leginkább az ubuntu a ''sláger'' (bár én elég gagyinak és idegesítőnek találtam) ehhez sokkal több info és csomag van. Én örülök neki, ha uhu-t használsz, csak tudnod kell, hogy kevesen vagyunk, leginkább a levelezőlistákon és más fórumo(ko)n. -
KrAt
veterán
Annó kezdtem az ismerkedést az 1.1-el, azt mivel nem ment rendesen az AC97-el, ezért lett 1.2 belőle Ez tetszett meg a legjobban. Akkor kipróbáltam még másokat, de ez tetszett a legjobban. Meg úgy hasított is
Mostmeg megint feltettem az 1.2-t, de láttam, hogy van 2.0, és itt ragadtam Ez már nagyondöfi, szvsz mindent tud, amit tudnia kell, sebesség is tuti nagyon atom (nem tudom élvezni, mert a vinyóm egy kicsit bad sectoros, nagyonlassú régi 20-as maxtor) de a notin nagyon fut (adataimnál) akkor az asztalin képzelem mit csinálna Csak az asztalin van egy XP (gémekre, meg 1-2 vistán nem futó progira) van egy vista (azzal szórakozom egy ideje) meg egy linux. De ez egyelőre nagyon tetszik, csak még messze nem ismerem ki -
koenig
aktív tag
Telepítés se semmi, pár perc azt kész
Én is próbálgattam a régi uhukat. Még a teszt, rc, snapshot verziókat is. Most is dev alól írok
Volt még egy kedvencem, a gentoo. Csak lassú gépen pont az előnye a hátránya. Mire lefordítottam egy türhető rendszert...elmehettem nyaralni. Most, hogy csomagokat is tudok készíteni az uhu-hoz rájöttem, úgy optimalizálhatom a csomagokat ahogy akarom. Szóval nekem bejött, bár nem támasztok nagy igényeket vele szemben, kisebb játékok, net, filmek, zene...ilyesmik. -
legendary
tag
sziasztok!
A következő lenne a gondom: UHU 2.0 -ban nem tudom feltelepíteni az ati.amd.com-ról letöltött legújabb drivert. duplakatt-ra mindig valami szövegszerkesztő (talán gedit) jön be, ill ez igaz minden nem uhu csomagra is.
más, ubuntu-ban szintén hogyan lehet ati drivert telepíteni, mert root jogok kellenek hozzá (tudom sudo, de azt csak terminálban lehet használni én meg ahhoz nem igazán értek).
előre is köszi a választ (Fontos lenne)"Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."
-
koenig
aktív tag
válasz legendary #2999 üzenetére
Szia!
Talán azért, mert nem windows-s exe fájl. Az ati oldalán le van írva egy általános telepítési útmutató.
Mindig olvass mielőtt telepítesz.
kilépsz konzolra ctrl+alt+F1-F6
belépsz root-ként
beírod service gdm stop
rmmod radeon(fb) - mindkettőt eltávolítod, ha van
rmmod drm
(lsmod - betöltött modulok)
chmod +x ati-amit-letöltöttél.run
./ati-*.run - pont van az elején
modprobe fglrx
aticonfig --initial
aticonfig --resolution=0,1024x768,800x600 - ami neked kell azt írd be.
service gdm start
elvileg kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest