Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
up....
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Valaki felrakta mar a legujabb ati drivert?
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Hali!
Remélem most van itt egy-ket linux guru...
tehat nem adtam fel ,hogy megoldjam a megosztasos problemam, addig eljutottam ,hogy fstab-nal hozadom a vinyot es csatolasi pontnak /media/hdb5-ot adom meg , de igy nem jo mert a linux inditaskor automatikusan mountolja a hdd-ket, es osszeakadnak.....
kiprobaltam hogy csak a /media-t adom meg csatolasi pontnak igy lattam a mappakat de elegge osszekeveredtek a particioim, de azért kiprobaltam es megosztottam egy igy felcsatolt particiot es lass csodat mukodott , halozaton megtudtam osztani es lehetett is tallozni....
de ez igy nem jo szeretnek rendet rakni a particiok kozott, mit kell atirni ,ahoz hogy az uhu ne mountolja be automatikusan a vinyokat, mert igy nem akadna ossze az fstb-al....
gondolom egy config fájlt kell átírni, de melyiket??
remelem ertheto voltam....
segítséget előre is köszike
üdv
batmanA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
dat
senior tag
Sziasztok!
Surecom EP-9428g\3A jelű wlan kártyát kellene belőnöm UHU linux alatt. A kártya Ralink RT2500 chipsettel rendelkezik. Tudna nekem valaki segíteni, nem vagyok egy nagy guru.. -
Batman
őstag
Es hogy ment fel a driver?
En ujra raktam a linuxot mert a regi driver miatt csomoszor lefagytam, de azota egyszer sem....
A megosztast meg mindig nem sikerult megcsinalni, de jelenleg is azon a probleman dolgozom, mar viszonylag kozel vagyok a megoldashoz..., csak azt kell elírni ,hogy ne csatolja fel az uhu a hdd-k automatikusan
[Szerkesztve]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
kiraly vagy )
kernel frissitessel nem volt semmi gaz ???
en meg nem mertem kiprobalni!!Mondjuk azt se tudom ,hogy is kene nekialni
meg nem csinaltamA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
-
Batman
őstag
Megvan a megosztas!
Az fstab-nal az mntbe kell felmountolni a masik hdd-ket , de elotte letre kell hozzni azokat a mappakat az mntbe, ahova akrom oket majd jogokat kell ra adni.
Ezutan siman meg lehet oket osztani , a halozaton.
Van ra mas megoldas is ,hogy a mediabn lehessen oket megosztani, de az kicsit bonyolult.
A csomagkezeloben hol lehet kivalasztani,hogy frissitse a kernelt?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
hat akkor nem rakom fel ,annyira nem is fontos mer az a jatek amivel jatszok nem megy linux-on, wine-vel sem lehet megcsinalni, vagyis a wine megy minden mas win-es progit feltudtam rakni de ez a jatek valahogy nem komalja, szal erre marad a win.....
ilyen egyszeruen lehet kernelt frissiteni, bar ahogy neztem ez nem a legujabb , de nem vagyok telhetetlen ezzel is megelegszem....A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
-
Batman
őstag
Hat igen van benne valami...
Da hogy is gondolhattam(gondolhattuk) hogy a mediaba kell mountolni ,mivel maga a /media egy ramfs típusú, csak a memóriában létező fájlrendszer amin akármit változtatsz (pl. könyvtárt hozol létre), a rendszer újraindítása során eltűnik.
Meg lehet csinalni , hogy a mediaba mountolja csak az kicsit gazabb ,a /etc/rc.boot/10-boot fájl-t ba kell irni egy olyan reszt ,mielott meg felcsatolja a fajlrendszerket, mkdir /media/valami (megmeg par oksossagot kell bele irni),
csak ugy tudom az fstab-bal a mediaba mountolni , ha mar letezik az a mappa, ezért van erre szukseg....
Kiprobaltam de nem jott össze, szal most jelenleg inkabb ,atterek media-bol, az mnt-be .....
Azt nagyon birom a linuxba hogy szinte mindent meg lehet vele csinalni amit kigondolok es zseretnek, es ha valami nem megy akkor tudom ,hogy en nem vagyok meg eleg ugyes, mert a linux nem azt csinalja amit o akar ,hanem amit en mondok neki, szal valmit rosszul allitottam be.Ezert probalom ujra es ujra mejd egyszer sikerul....... ilyenkor nagyon ugyinek erzem magamA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Megint van egy ujabb eszement otletem
Melyik config falj irja le ,hogy a virtualis munkaasztalok hol helyezkejenek el?
Kicsit at akarom rendezni oket, monjuk 3-at 3-at a talca mindket oldalara....A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
nem tudom , meg sosem raktam wlan, kartyat nem ,hogy linuxra meg winre sem.....
amit ajallani tudok Bővebben: link és egy nagyon hasznos levlista Bővebben: link
ezeket nezd meg hatha talasz valami hasznosat:
Bővebben: link
[Szerkesztve]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
dat
senior tag
El se hiszem, sikerült belőni a wlan kártyát.. Elvileg.. mer' kipróbálni még nem próbáltam ki
De legalább már a pingvin látja.. -
Batman
őstag
ügyi vagy
fentebb irtam a '' ...... a linux jo , ha valami nem megy akkor a bena en vagyok ....''A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
koenig
aktív tag
Szia!
Nekem is mindig lefagy. Most próbáltam ki, hogy internal vagy external agp-t választok van e különbség. De sajnos mindkettővel rossz.
Még próbálok majd mást is átállítani, hátha megjavul. Nem tudom mit csinálnak az atinál, de ez nagyon rossz így, pedig olyan jól megy az ut2004 rajta.
Már csak játékra használom a wint. -
koenig
aktív tag
Sziasztok!
Van egy szünetmenetesem ami win alatt teljesen jól működik, gondoltam megnézem linux alatt is. Szerencsére van hozzá linux progi. Viszont feltenni már nem tudtam.
A hiba:
head: warning: `-1' option is obsolete; use `-n 1'
/home/kobalt/Egyebek/Winpower_setup_Linux/Linux/resource/jre/bin/i386/native_threads/java: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.1-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
Gondolom a lib..akármit keresi. Ezt hogyan tudnám orvosolni? -
Digital
addikt
Halihó
Letöltöttem egy UHU Live-ot ( 2.4),kaptam egy 633mb-os rar fájl-t.Kicsomagolva egy boot,és egy uhu live mappa az eredmény,amit ki is írtam lemezre,az uhu live mappát felraktam az''E'' gyökerébe,BIOS-t beállítottam cd boot-ra! Valahogy nem sikerül elindítani a linuxot,az XP egyből betöltődik!
Ez az első találkozásom linuxal,szeretném megismerni,de nem jövök rá a titkára!
Valaki árulja el a varázsigét pls"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
dr_strange
senior tag
válasz Digital #2333 üzenetére
a WinRAR vmi oknál fogva tömörített fájlnak látja az iso kiterjesztést; ne csomagolj semmit sehova, ''cd írása képfájlból'' vagy hasonló nevű funkciót keress a cdíró programban, azzal írd ki bootolhatóra, és bootolj be a cdről
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
Digital
addikt
válasz dr_strange #2334 üzenetére
így sikerült THX
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Digital
addikt
root jelszó érdekelne,uhudejó nem okés,próbáltam még az ubuntut is semmi eredménnyel
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Digital
addikt
Videókarival volt gubanc,nem szereti az ATI-t
-
Digital
addikt
Csak 24 bit színmélységet tud? 2,4 Adrienn)
-
kismanus
tag
Tudtok valami jó FTP klienst, ahol lehet felhasználónevet és jelszót megadni?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
törölt tag
Ha hazaérek, akkor felrakok néhány szervert....
Samba
Mail (ehhez mindenképpen kell mailszerver??)
FTP..
Szal lesz egy pár kérdésem... -
koenig
aktív tag
Senki nem tudja a választ? #2330
Újabb kérdés: Valknutban hiába állítom be a max fel-letöltést, nem érdekli. Mindig a teljes sávszélt használja, így elég nehezen tudok mellette netezni. Miért nem tudja elosztani a netet a linux, hasonlóan a cfosspeedhez? Vagy milyen beállításokat kell változtatni, hogy jó legyen?
Strongdc-t nem lehet vhogy beüzemelni linux alatt? -
PumukliM
csendes tag
Adódott egy kis gondom. Az első telepítés után valószínűleg rosszul lettek megadva a képernyő tulajdonságai, így a Grub->boot->összetevők betöltése után ''Video mode not supported'' felirat és semmi más. Hogyan adhatnám meg a beállításokat újra, ezúttal helyesen?
''Egyszer majd annyit iszom, amennyit öregszem.. De most még annyit öregszem, amennyit iszom...''
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest