Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz hcl #41866 üzenetére

    "Ami a csomagkezelő."

    Mivel a csomagkezelő nem talált Opera böngészőt frisset, ami nem csoda mert 18-04-re már nem fejlesztenek, a régi Operám meg bedobta a törölközőt H264 és egyéb vieóknál, így mentem Snapes Operára.
    Működik. A többi meg, hogy mi van a háttérbe, mekkora helyet foglal 1 terából, nem is nagyon érdekel.
    A cél szentesíti az eszközt.
    Nem, nem vagyok Snap hívő és nem rohangálok a belvárosba Snapot mindenkinek! feliratú reklámtáblával, de engem most kihúzott a csávából. Használom.

    Ha jól tudom minen csomagba benne van az adott szoftver összes függősége, azaz a komplett futtatkörnyezet.
    Ez így amúgy szuper, nem kell semmi neki. Gondolom így nem lesz törött csomag meg agyf@asz a átlausernek.
    Példa, pár éve valamelyik frissített Viber deb, magával hozott egy már nem tudom mit, lib vagy afenetudja mi a neve amit a telepítő lecserélt, erre összedőlt a fél rendszer mert a többi szoftver meg csak a régebbivel volt hajlandó futni.
    Snapnál ez nincs.

    4 nap kőkemény fórumozás, terminálozás brrrr. :) , a rendszerem 3x lett visszaállítva Timeshifttel mert fel akartam erőltetni egy olyan Python verziót ami nem lehet, a rendszeren lévő viszont nem felelt meg a yt-dlp-nek.

    Valahol kaptam egy ötetet, snap nem jó? Dehogynem, és 3 perc múlva hasított a yt-dlp. És azóta is hasít mivel a Python frissül szépen.
    Nekem megfelel, a háttér meg mint írtam számomra (meg szerintem 10-100millió user számára) tökmindegy.
    Fusson a szoftver és ennyi.

    A 18.04-re vissztérve, 5 gépig ingyenes lett az Ubuntu Pro, beregeltem, azaz erre a verzióra szépen jönnek nekem a rendszer komponens frissítések is. Nem olyan öreg ez még :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák