Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz tordaitibi #37848 üzenetére

    Jó, de itt megint az a gond, hogy kikapcsolható, és nem alapból bekapcsolható inkább. Hidd el, a felhasználók 99%-a nem akar ilyen megoldást a gépére, lusták jelszavakat bepüfölni. Még loginkor is kikapcsolják a jelszókérést, nem fognak beverni minden egyes böngésző meg egyéb szoftver indulásánál mindenféle kulcstartó jelszavakat, kényelmetlen nekik, lusták hozzá.

    Mondom ezt így, hogy én nem vagyok ennek pedig ellene, nálam van hardveres titkosítási jelszó is a gép bekapcsolásakor, meg bejelentkezési jelszó, meg a sudo jelszavak sem probléma, rendszerbirizgáláskor, hiszen az én biztonságom szolgálják ezek. Sőt, ilyen jelszókezelőt is használok, KeePass, igaz nem automatikusan fut, csak akkor szedem elő, ha egy hosszú ideje használt jelszóra nem emlékszek. Azért KeePass, mert kulturált, offline is használható, nem igényel online szinkronizációt, és platformtól, OS-től független, sőt, meg linuxos terminálból is, ezért esett erre a választásom.

    De ettől még, hogy én meg te ezeket tudjuk, attól az egységsugarú felhasználókat még erről nem lehet meggyőzni, és akkor sem akarnak kulcstartót, ha egyébként valóban meglenne a gyakorlati haszna, pl. nem felejtődik el jelszó, akkor se, ha nincs meg böngészőben, meg biztonságosabb ilyen jelszókezelő megoldásokban jelszót tárolni, mint csak úgy böngészőben, ahonnan kíváncsi szemek, meg malware-ek kilophatják.

Új hozzászólás Aktív témák