Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    válasz barack21 #49997 üzenetére

    Wine-t többen is javasoltuk neked, az előbb belinkelték, de tárolóból, Synaptic segítségével is lehet, az a legbiztonságosabb.

    Letöltés: tehát amit lehet, hivatalos tárolóból: létezik erre a Synaptic applikáció, ehhez lehet nem hivatalos (kevésbé megbízható) tárolókat is rendelni.
    Tehát azért nem linkeltek a legtöbben most, mert többnyire ilyen módon lehet ubi alá telepíteni.
    Bár olykor megkockáztatjuk weboldalakról is direkt módon, ha nincs tárolóban, vagy nem találjuk ott, de ez a te felelősséged, ha magad gépére ilyen módon teszed.
    Terminálból parancssorokkal is lehet telepíteni (erről a terminálos megoldásról ne engem kérdezz, nem mentem bele nagyon, a többiek segítenek ebben nekem általában :) ).

    Bár vírusírtó nem kell, rosszindulatú (pl. flash) kódok linux alatt se kizártak.
    Javaslom a Gufw-t, ami egy egyszerű, minimalista tűzfal még így is ,hogy az ufw grafikus verziója, bár felesleges többnyire, kivéve ha p2p rendszereket használsz (pl torrent).

    De azért javaslok portvédelem-ellenőrzést időnként (pl. sztaki.hu), és belenézni a tűzfalba, mert különféle okokból át is lehet állítva (egyes szoftverek esetleg, vagy tudtodon kívül valaki belepiszkálhat...).
    Egyébként -bár az okát nem tudom- a Transmission nevű (viszonylag gyors) torrent kliens akkor is seed-el és leech-el, ha minden bejövőt megtagadsz.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák