- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Hálózatokról alaposan
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
válasz @rglaaf #1802 üzenetére
Mindenestre érdelődtem tőlűk mailban hogy igaz-e és ha igen akkor hol.
Tényleg van valakinek pppoe átállás előtti ászfja? Csak azért hogy abban szerepelt-e az extra ip vásárlás lehetősége mert ha igen akkor elméletileg minden hol vissza álhatnának.
Bár lehet hogy csak opcionálissá teszik a pppoe-t. -
h_143570
addikt
válasz @rglaaf #1804 üzenetére
Remek.
Szeritem is úgy tűnik hogy lesz belőle valami kb 1 napja dobtam nekik egy mailt az űgyben és még nem reagáltak rá tehát lapitanak (mivel mindem levelemre válaszoltak eddig fél napon belűl), mert ugyebár ha nem lenne igaz akkor azonnal visszairtak volna tagadva az egészet.
Remélem végre megoldódik a ping probléma. -
h_143570
addikt
válasz snemeth #1806 üzenetére
''0701-0731'' talán bár nem kell elkűldened elég ha megnézed hogy a kiegészitő dijak vagy valami hasonól nevű mellékletében szerepel-e az extra ip vásárlás lehetősége. Bár még ebben az esetben sem lehetűnk biztosak a dolgunkban ha szerepel mivel már ez is váltás utáni.
Csak azt akarom kisakozni hogy mit kezdenek azokal az előfizetőkkel akik extra ip-t vettek megosztási céllal. Mert ha átváltás előtti volt ilyen lehetőség amit kőtve hiszek akkor viszamehetnek gond nélkűl mindenhol. Ha nem akkor viszont amelyik szegmensen van ilyen annak vagy azt mondják hogy sorry, vagy marad pppoe-n az egész szegmens, esetleg mindkét protokol marad ami szintén valószinűtlen. Bár majd hétfőn kiderűl hogy hol rakják vissza a népet és hol nem csak hát jó lenne minél előbb megtudni, csak hogy reménykedhetűnk-e vagy sem. -
snemeth
aktív tag
válasz h_143570 #1807 üzenetére
ASZF_1.melléklet_kiegészítï díjak.pdf
PLUSZ IP CÍM:
Fix IP címet adó szolgáltatások esetében, az alapszolgáltatáson felüli IP cím díja.
(netto / 255% AFA / brutto)
Plusz IP cím darab / hó 500 Ft 125 Ft 625 Ft
Amugy ugyanez benne van a legujabb ASZF-ben is, ugyanezekkel az arakkal.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
.
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
Ugyan OFF-szeru, de vegso soron a Tvnetwork temahoz kapcsolodik, mert nem egyedul vagyok kenytelen 2 routert hasznalni.
Tegnap megvilagosodtam, hogy nem jol kotottem ossze az USR-t es az SMC-t.
Mukodott, de nem volt az igazi. Nem voltak tul jok a pingek. Meg dupla NAT is volt, ha igaz.
Ez volt:
- SMC-vel lepek fel a netre
- az USR az SMC DMZ-be
- az SMC Lan-jabol az USR Wan-jaba a kabel
- mindenhol fix IP (a gepemet is igy allitottam be)
Magyarul az USR-en kellett mindent beallitani (port forward, stb...)
Helyette ez kell:
- SMC-vel lepek fel a netre
- SMC DMZ nem kell. Helyette:
- SMC Lan-jabol az USR Lan-jaba a kabel
(azaz az USR-t sima switch-kent kell hasznalni es igy az SMC-n kell a port forward, stb. beallitasokat vegezni)
Minden fix ip-n (a wan-nal PPPoE persze maradt)
- SMC:
Lan: 192.168.2.1
- USR:
Lan: 192.168.2.201
Mask: 255.255.255.0
- Gep:
IP: 192.168.2.200
Mask: 255.255.255.0
DNS: 80.95.64.2 es 212.92.0.139 (a Tvnetwork ket nds-e)
Gateway: az SMC Lan-ja, azaz 192.168.2.1
A gepem latja az USR-t es az SMC-t is es turheto a ping.
Pinging www.bix.hu [193.239.149.1] with 32 bytes of data:
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=4ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=5ms TTL=59
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 4ms, Maximum = 5ms, Average = 4ms -
snemeth
aktív tag
válasz h_143570 #1812 üzenetére
A pingeid viszont kegyetlen jók mikor készűltek?
Este 11 korul. Most is 4 az atlag.
Amikor csak halokartyaval nyomtam, akkor csak 2-3 ms szokott lenni a bix.hu.
Ezert is volt az, hogy nem tetszett a routerek osszekotese utani allapot. Lehet, hogy hulyeseg, de a bongeszes mar erezhetoen lassu volt. Aztan megnezten es 13-15 koruli pingek voltak.
Tudom, sokan vannak ugy, hogy mit nem adnanak 15 koruli pingert, de nem hagyott nyugodni, hogy nem letezik, hogy ennyit romoljon, amikor elotte meg annyira jo volt.
Majd nezek egyet este is, amikor tobben neteznek. -
snemeth
aktív tag
válasz h_143570 #1814 üzenetére
Ime:
Tracing route to www.bix.hu [193.239.149.1]
over a maximum of 30 hops:
1 3 ms 2 ms 2 ms 192.168.2.1
2 4 ms 5 ms 4 ms 10.0.0.1
3 3 ms 4 ms 4 ms rasp-e9.BP.TvNetWork.Hu [80.95.73.65]
4 4 ms 4 ms 4 ms 1.0.236.84.tvnetwork.hu [84.236.0.1]
5 5 ms 4 ms 5 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
6 5 ms 5 ms 5 ms www.bix.hu [193.239.149.1]
Trace complete. -
Lala6
őstag
Na ma jönnek elvileg bekötni a LANNET-et. Egész este tesztelgetni fogom, remélem minden rendben megy, sajna nem tudok még otthon lenni, de kioktattam az Asszonyt ., hogy mire figyeljen, el ne engedje jelszónélkül a szerelőt.
-
h_143570
addikt
Hétfő van kapot már valaki valamilyen értesitést a tvnetworktől tcp/ip viszaállásal kapcsolatban?
-
Lala6
őstag
C:\Documents and Settings\Lala>ping www.bix.hu
www.bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=22 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=15 ms TTL=60
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 15ms, maximum = 22ms, átlag = 16ms
Ilyen lett a netem. Amikor itt volt a srác beszerelni akkor 3-4 ms volt(1 órával ezelőtt), hogy most miért emelkedett meg ennyire nem tudom, de szerintem ez is nagyon jó. -
@rglaaf
veterán
ehh most nem tudom mi van,ma felhivtan a helpeseket mondom az emillel mi lessz tudják az átállásról,azt mondja a gyerek:maga miről beszél nem is tudok ilyenről hogy vissza állás,mondom ne vicceljen már a kollégája hivott fel és közölte hogy vissza állnak,mondom akkor lessz vagy nem akkor már egyből beugrott neki lool és mondta ködösitve hogy igen lessz,Nem tudom miért titkolóznak ennyire a dologgal kapcsolatban
PSN:BiZzare_0 ️
-
@rglaaf
veterán
válasz Rommel6600 #1831 üzenetére
mind1 addig mindennap megkapják a maguk flém adagját screenshot-al mellékelvenehogy elfeljtsék
-
@rglaaf
veterán
Ma megkaptam a mailt nagynehezen hehe
Tisztelt Előfizetőnk!
Kollégánk által említett információ valós. Egyes SIGNETes előfizetőnk
esetében, néhány héten belül a régi, TCP/IP protokollra való
át/visszaállás fog történni.
Az átállásban érintett ügyfeleinket hamarosan értesíteni fogjuk a
teendőkről
hmm néhány hét akkor Rommel6600-nak lessz igaza hogy január környékén lessz
[Szerkesztve]PSN:BiZzare_0 ️
-
h_143570
addikt
válasz @rglaaf #1833 üzenetére
Nos az érdeklődő mailemre ezt a válasz levelet kűldték:
Tisztelt Előfizetőnk!
Kollégánk által említett információ valós. Egyes SIGNETes előfizetőnk
esetében, néhány héten belül a régi, TCP/IP protokollra való
át/visszaállás fog történni.
Az átállásban érintett ügyfeleinket hamarosan értesíteni fogjuk a
teendőkről, azonosító@tvnetwork.hu e-mail címeiken.
Tisztelettel,
TvNetWork Rt.
Szeged Support -
-
snemeth
aktív tag
En soha nem vagyok taplo a kulonfele ugyfelszolgalatokkal. Tisztaban vagyok azzal, hogy nem az ott ulo szerencsetlen tehet arrol, hogy valmi nem ugy tortenik/mukodik, ahogy kellene.
A multkor ketszer kellett az Elmu-nek telefonalnom, hogy kuldjek mar ki vegre a szeptemberi fogyasztasrol a szamlat, mert csak nem akar megerkezni. Az elso telefon utan vartunk ket hetet. Nem jott, felhivtam oket ujra es ismet normalisan elmondtam, mi a baj. Megbeszeltuk, megkoszontem a segitseget es kesz.
Mondjuk ennek a csekk temanak most veget vetek, mert bankot valtunk. Otthagyjuk a rablo OTP-t a fenebe es mehet minden beszedessel es atutalassal - ingyen.
Amugy azt figyeltem meg, hogy a rosszindulatu emberek nagy resze nyugdijas. Azt sem tudja mirol beszel, de kozben olyan tusko, mint allat. Legyen az UPC ugyfelszolgalat vagy SZTK.
Na, ennek aztan sok koze volt a Tvnetwork-hoz. -
h_143570
addikt
Nem reklamáltam csak érdeklődetem hogy igaz-e a hir ma is 3 óránát szakdozott a netem de tűrtem az elmúlt héten 2 szer is volt 1-2 órás net kiesés még sem telefonálgatam rájuk, hanem megvárta mig szépen megcsinálják. Mivel tudom hogy kőtőgetnek be egy csomó új usert meg hát készitik a rendszerűket a viszaállásra igy tudomásol vettem magamban hogy lesznek kisebb nagyobb kiesések és nem problémáztam. A levelemre tőbb mint egy hét múlva válaszotak, amikor minden más témában szinte másnap, valószinűleg ki kellet sakozniuk hogy hogy és miként legyen az átálás. Tehát nálam megértőbb és tűrelmesebb user nem hiszem hogy olyan sok lenne. De ha már egyszer felemrűlt a dolog akkor már csak azért is megérdeklődtem és válaszoltak rá csak eltertott egy idejig. Szóval eddig 3 mailt kűldetem nekik ebből 2 a bekőtésel kapcsolatos mail volt. Tehát egy érdeklődő mailt el lehet kűldeni és megvárni még válaszobak rá az szerintem nem cseszegetés.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Kaptam mailt a tcp/ip visszaállásal kapocsolatban:
Tisztelt Elõfizetõnk!
Örömmel értesítjük, hogy technikai fejlesztéseink eredményeképpen hamarosan lehetõségünk nyílik az internet alapú telefonszolgáltatásunk bevezetésére. Emiatt egyes hálózati eszközeink cseréjére van szükség, ami érinti az adott területen internet szolgáltatásunkat igénybevevõ Elõfizetõink számítógépes beállításait is. A felcsatlakozás az átállás után a jelenleg használt PPPoE protokoll helyett a korábbról már ismert és jól bevált TCP/IP protokoll segítségével fog történni. Ehhez csupán a számítógépen vagy a routeren a TCP/IP protokollt, azon belül pedig az automatikus IP cím kérést kell majd beállítania. Az új rendszerre való átállás 2005. december 1, 16 órakor kezdõdik, 2005. december 15-ig tart és az elsõ sikeres TCP/IP-n keresztül történõ felcsatlakozás alkalmával automatikusan végbemegy. Természetesen a továbbiakban is minden Elõfizetõnk fix IP címmel rendelkezik.
A változásokkal kapcsolatos bõvebb információt a http://www.tvnetwork.hu/index.php?data_dir=/modules/segitek/index.html webcímen talál.
Itt figyelmébe ajánljuk a TCP/IP telepítés menüpontot, és amennyiben tõlünk vásárolt routerrel rendelkezik, úgy a Router beállítása menüpontot.
Bármilyen kérdés vagy felmerült probléma esetén kérjük hívjon minket a
62/999-222 számon, ahol kollégáink a nap 24 órájában szolgálatára állnak.
Üdvözlettel,
TvNetWork Rt.
Szóval dec1 és 15 kőzőtt készűljűnk fel a legrosszabakara a net folytonoságával és stabilitásával kapcsolatban. -
Thom!
veterán
email hogy lehet bekonfigurálni hogy outlook alatt tudjam fogadni a freemailes mailjeimet+tvnetworkoset?
-
h_143570
addikt
Eszkőzők / Fiókok / Hozáadás levelezés (Más outlookoban más lehet ez a lépés de egyértelmű lesz)
Név amit akarsz; email cim a tvnetwokős email cim pl user@tvnetwork.hu; a be (pop3 )és kimenő (smtp) mimdegyike mail.tvnetwork.hu; a fióknév user@tvnetwork.hu cimeesetén user; a jelszó meg email cimé és nem a pppoe-s.
A freeemail oldalán fent vanak a kapcsolódási paraméterekm legutóbb smtp-t nem engedélyezték tehát levelet outlookbol nem fogsz tudni kűldeni, az indoklás használd a szolgáltatódét. Bár lehet hogy ezt megvátoztaták már. -
snemeth
aktív tag
válasz h_143570 #1838 üzenetére
A jo kis marketing duma. Mar elnezest.
Nemreg meg arrol volt szo, hogy mennyire kovetik a fejlodest es hogy ennek jegyeben bevezetik a pppoe-t.
De nem fikazom oket, mert brutal jo netet kapok toluk. Igaz, este a ping neha felmegy 6ms-ra is. Kar, hogy nem ennyi mindenkinel.
Mondjuk nem vagyok otthon IP temaban sem, de nem lehet, hogy azert csinaljak vissza az egeszet, mert a telefonok nem ismerik a pppoe-t (vagy az MD5 CHAP okoz nekik is gondot) es igy aztan nem lehet oket hasznalni mivel nem tudnak felcsatlakozni? -
@rglaaf
veterán
válasz h_143570 #1842 üzenetére
nah én is megkaptam a mailt 16:00-tól már elvileg él a TCP/IP lehet vége a 2hónapja tartó szenvedésnek? elsem hiszem hurrá. Az hogy milyen dumával jönnek a visszaállással kapcsolatban nos nem érdekel csak hogy végre visszakapjam a régi netem mármint a minőséget
-
h_143570
addikt
Nos a pppoe bevezetése tényleg fejlődés volt és nem csak marketing duma mert igy végre ők is beléptek a hálózatukat más ''kisebb'' szolgáltatóknak bérbadók kőzé illetve más ''nagyobtól'' bérlők kőzé. A hibát ott kővették el hogy észnélkűl az egész hálózatukat áttálitották pppoe -ra holott a Tonyik kollega által azonositott FLASH ekel (a 10.xx.xx.xx es eszkőzők kőzvetlenűl a tracer routok elején) meglehet volna oldani hogy csak a ''tvnetworkos ADSL'' előfizetők kapják csak ezt az őrőmet. A VOIP telefon mint nevéből is kiderűl IP protokolon megy és ezek szerint rosszúl viseli ha csomagolni akraják más protokolba pl pppoe. Szerintem nem az authot volt a gond, bár a fene tudja.
Na meg ne felejtsűk el hogy a tcp/ip-t ha becsomagoljuk pppoe -ba majd azt mikoszeletek formájában átkűldjűk a kábeltévés hálózaton majd a túl oldalon újra épitjűk a darabokbol a pppoe csomagot majd utána kiszedgyűk belőle a tcp/ip csoamagot mivel interneten tcp/ip van és nem pppoe akkor látható hogy a pppoe főlősleges adminisztrációs terhekel jár a szolgáltató végberendezései számára. Továbbá mivel az átvitel miniszeletek (általábban 8 bájtnyi hasznos információt tartalmaznak, de szolgáltatója válogatja) formájában tőrténik akkor az 1492bájtos csoamgot 1500bájtossá alakitanak (1492 hasznos adat + 8 bájt fejléc), majd ezt 8 bájtonként viszik át akkor már érthető hogy mekkora plusz macerával jár az egész dolog. Szóval ideje volt hogy erre rájőttek.
A szólgáltatásuk meg hihetetlenűl jó, enyiért ilyen sebességű netet hűségnyilatkozat és letőltési korlát nélkűl máshol nem nagyon adnak. Ráadásúl még a sebességeket is tartja nagyjából no meg a rendelkezésre állási idő is elfogadható; viszont a ping Szegeden tényleg egy kicsit magas, de a visszaálás után elméletileg javulniuk kellne, majd meglátjuk.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
1500-as ping
modem sebesség 6-7KB/s
1× beszóltam most megyek azt megint -
crab
senior tag
most kötöttünk tv+net szerződést, 2 év hűségel elengedik a bekötési díjat, 3 hónapig 50%os kedvezmény, 18 hónapig 5%-os. kaptunk tvnetworkös pólót, baseball satykát, meg valami nyakbaakasztós kulcstartó vagy telefon izét, ami mellesleg szvsz jól néz ki
-
Thom!
veterán
PPPoE protokoll helyett a korábbról már ismert TCP/IP ??
Ma lett bekötve a Lannet ''NeT 512'' szolgáltatás nagyon lassú stb.. de ezt már írtam..(azt mondták hogy kéne vmi a házban fejleszteni akkor kapnék egy kis +sávot, mondtam anyátok)
szal nem tudom hogy rám is érvenyesek a TCP/IP való átállás? Hozna vmi érdemi változást a helyzetemen? -
h_143570
addikt
Nos a visszaállás állitolag, az egyel ezelőti levelűk szerint, csak a SIGNETeseket érinti és azok kőzűlsem mindet csak akiket mailben értesitetek. Hogy milyen változást fog okzni arról gőzűnk sincs midősze annyit remélűnk hogy nem lesz rosszabb.
Ha viszont fejleszteniűk kellene valamit a házban akkor szerintem a switch lehet a gyenge pont. Azt viszont cserélni eltarthat egy darabig szóval addig nehagyd őket békén mig meg nem mondják hogy mikor fogjál fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest