- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Hálózatokról alaposan
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
Tisztelt Support!
A véltlen folytán sikerült talánunk egy routert ami fent tud maradni a TvNetWork hálózatán, a gyártó honlapján fent volt a router firmwarejének a teljes forráskódja, szóval hátha segit egy mükődő képes firmware elkészitésében. Ja a pppoe vezérlő kliense 2003.12.30-ai kiadás.
http://www.conceptronic.net/site/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=18&recid=4941
Tiszetletel:
Egy TvNetWork felhasználó.
Na kb ezt küldtem el mailbe neki, remélem erre már lépnek valamit. -
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1300 üzenetére
egy másolat esetleg mehet még a support@dlink.hu-ra is, legalább tuti a dolog
Azé még lehet be fogok írni (ha te nem, akkor én) a dlink fórumán van egy ilyen topic ha jól emlékszem: Magyarországon nincs dlink support vegyetek mást!!! topicba
Egyébként suste meg Dlink Tamás azóta is tartják a kapcsolatot, mióta találkoztak kölcsön router ügyben, pedig nincs neki dlink cucca lehet Ő tuti eljuttatná a ''küldeményünket'' neki
én, az idézetre gondoltam, amit írtál, hogy is mondjam? behódoló! Nem arról lenne szó hogy ők fejelsszenek másikat, most úgy áll a dolog, hogy még szinte mi kérünk bocsánatot, mert melót adtunk nekik és segíteni szeretnénk!?
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1302 üzenetére
Nos feltetem a forumra is a nincs suportosba meg a pppoe bontásokba hátha.
-
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1303 üzenetére
sajna igen! csak hátha... Már egyre kevésbé bízom abban hogy valaha is, router csere nélkül menni fog normálisan. Pedig nem ezt várná el az ember egy ''piacvezetőtől''.
Igazából minek lehet magyar supportjuk? mert sztem maga a support csak ''papiron'' létezik! Ha vmi olyan van, ők csak a központra mutogathatnak, mert rájuk vannak utalva. Talán azért vannak itt mo.-n, ha vki elakad a setup wizzard-ban ''segítsenek'' neki?
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1304 üzenetére
Teljesen igazd van bár csak az eladások szerint piacvezető, egy szó sem volt az ügyfélszolgálatról.
-
suste
veterán
válasz Rommel6600 #1302 üzenetére
szerintem már eljutott hozzá, ide is benéz néha, meg a leveleit is olvassa
csak nem tud mit tenni
hogy ez most az ő hibája-e (nem járt továbbképzésre ), vagy a dlink nem ad lehetőséget a belelátásra, azt nem tudom -
h_143570
addikt
Szerintem is az van inkkáb hogy őt is ''leszarják'' a kőzpontban úgyanúgy mint minket.
Megnéztem a forumot, ott viszajelzett hogy megkapta. Mivel nyilt forráskódú a Conceptronic roterben lévő PPPoE kliens igy akkár minimális változtatásokkal be is építhetik maguknak, ha ezek után sem képesek semmit teni akkor hagyni kell őket a fenébe. -
snemeth
aktív tag
válasz h_143570 #1307 üzenetére
''Szerintem is az van inkkáb hogy őt is ''leszarják'' a kőzpontban úgyanúgy mint minket.''
Szerintem is igy van. Nem kell ezert bantani. Tobbet nem tud tenni, mit ir nekik.
Esetleg ha elmegy egy baseball utovel, aztan jol elveri az ottani fejlesztoket, hatha akkor jobban kapkodjak magukat.
De ha meg ki van adva a fejlesztoknek, hogy mikor mivel kell foglalkozniuk, akkor meg ugyis mindegy. Mert ha nem a meglevo firmware reszelgetese az elsodleges....
Az en melohelyemen is volt mar olyan, hogy megirtuk az otleteinket, hogy egyik-masik program kezeleset hogyan kellene atalakitani, hogy sokkal hatekonyabban lehessen hasznalni. A valasz az volt, hogy nem az az elsodleges feladat.
Azota is olyan szar, mint volt.
(Kulfoldon ''fejlesztik'' az emlitett programot)
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1307 üzenetére
''Mivel nyilt forráskódú a Conceptronic roterben lévő PPPoE kliens igy akkár minimális változtatásokkal be is építhetik maguknak...''
ehmm
Mi az a minimális?! Nem tudná itt eseteg vki megberhelni nekem azt a klienst???
(garvesztés az oké, tudok róla)
Vagy azért mégsem olyan egyszerű?
hallottam olyat hogy az egyik gyártó -azt hiszem linksys- routereihez, vki árul fw-t, 20 dollárért (Ő is csinálta)! és persze azzal sokkal többre képesek a sima mezei routerek! Pl a sávszél nem szimmetrikus elosztása, stb... -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1309 üzenetére
Nos a foráskód, de főleg a proceszor pontos tipusának ismerete nélkül nem megoldható. Ha megvan a foráskód az az egyszerübb eset, ha csak a proci tipusa ismert akkor erős assembly programozási tudást igényel viszont aki ezt megtudja csinálni az megérdemli a 20 dolárt érte sőt tőbbet is. Nos ha van itt valki ért valószinüleg ARM9 proci assembly szintű programozásához na az a te emberd.
-
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1309 üzenetére
Tévedem nem volt olyan nagy kunszt a linksys routerek GPL licensz alá esnek tehát nyilt forráskodott használnak az oldalukról leszedhető a foráskód igy bárki módosíthatja kedve szerint. Szóval a linksys routerek szinte biztosan mennek tvnetwork alatt szóval ha valakinek véletlenül a kezeűgyébe kerülne egy linksys router okvetlenül próbálja ki tvnetwork hálózaton és ossza meg az eredményeket.
-
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1310 üzenetére
na, de mégis? az ilyen az ritka? (nemtom mennyire elterjedt ez a tipus, és milyen mély az a tudás amit igényel) Meg aki ért hozzá meddig tarthat neki kb.?
Vagy hagyjam a francba, mert úgyse találok ilyen embert?!
szerk: a 1311.re! nem biztos ám hogy linksys volt!!!! Csak halványan ez ugrik be!!! viszont azt kétlem, hogy még1x megtalálnám azt a helyet, vagy írást, de majd utánnanézek azért!
NEM BIZTOS A LINKSYS!!!
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1312 üzenetére
Assemebly = gépikód vagyis rohadt nehéz és szakértelmet igényel pláne hogy assembly kódt kell egy viszafejteni ami ráadásúl illegális.
A linksyst áttirni a nyilt forráskód miatt nem volt külőnősebb gond.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1313 üzenetére
Nem érted, hogy nem biztos, hogy linksys volt?!?!?!
Sőt, olyanokat olvastam ott hogy az a csávó az x routerek nagymestere, és baromira ért hozzájuk, és amellett hogy garvesztéssel jár a dolog, még illegális is, és mittomén milyen úton juthat csak hozá az ember ahhoz az fw-hez, viszont olyan dolgokra lesz vele képes mint a ''nagyok''
Mostmár tuti nem a Linksys a hunyó, ezer cég gyárt még routert, az írást meg egy hónapja olvastam, valamiért ez a cég ugrott be! -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1314 üzenetére
Lehet, a GPL-s szoftvert használók esetén nem tulságosan nagy gond, a tőbbi már máskérdés. Ha tényleg annyira jó a srác akkor már csak meg kellene találnod, hátha tud írni egyet vagy az SMC supportja legalább foglalkozik a problémával igaz csak saját routerekkel.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1315 üzenetére
szvsz ha 20 dolcsiért adja az x routerhez a speckó fw-jét, nem biztos hogy (egyáltalán) nekem dlinkre csinálna egyet a két szép szememért
SMC szted tudna bütykölni egyet nekem dlink-re? vagy hogy gondolod az SMC-t bevonni a dologba? a Dlink és az SMC között mi lennénk a postás, hogy készen kapják szinte az egészet, és még annyit se kelljen vele nekik foglalkozni amennyit?! Megint, szinte kérjünk bocsánatot, hogy egyáltalán +melót kaptak mi általunk és még mi tegyünk nekik szívességet azzal is hogy segítünk hogy könnyebb legyen nekik?! Magyarul: ismét nyaljuk ki a Dlink seggét hátha lesz ezúttal vmi? Mert sajna kezd ez körvonalazódni a jelenlegi helyzetet elnézve a dlink részéről! -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1316 üzenetére
Az SMC routert birtoklokkal legalább foglalkozik a supportjuk,szóval ha a dlinket ki akarod szanálni akkor vagy nyilt forráskodut vagy normális supporttal rendelkezőt pl SMC vegyél.
-
h_143570
addikt
Na jó majdnem gépikód de ez van a lekőzelebb hozzá.
Tényleg ha már itt vagy mellékelhetnél egy logot az új béta firmwares SMC7004VBR V2 EU -es routerdből. Csak hogy legyen még egy mükődő képes log hátha idegesíti a tőbbi gyártót.
Ja a linksys routerek firmware-e ugytünik CISCO gyártmány, ráadásúl GPL licences, tehát ingyenes. Továbbá ezek szerint a nagy gyártók sem írnak újat hanem használják a már megirt és bizonyitottan jól megirt szabad szoftvereket. -
suste
veterán
én is olyat olvastam, hogy a linksys-nek linux a firmware-je, ezért sokmindenki irt hozzá sok jó dolgot
nekem is azt kellett volna választanom -bár a 3com-mal sincsen semmi bajom, de a dinamikus sávszélosztás jó lett volna- de akkor még nem tudtam ezt
valaki irta azt is, hogy megbuherta rádios jel fogadására is, az egyik illgeális szoftverrel, viszont volt probléma is a linuxos driverrel, mert valahogy meg lehetett kerülni kintről, ami azért nem olyan jo -de állitolag javitottak -
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1319 üzenetére
azért mert assembly != gépikód
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1320 üzenetére
már megtörtént a működő log mellékelése:
Bővebben: link
[Szerkesztve]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
fradi81
veterán
Hali
Van valakinek ilyen netje petőfitelepen?moto g72, Ninebot d28e
-
h_143570
addikt
válasz fradi81 #1330 üzenetére
Ha az a kérdéed hogy hozzátok kőthető akkor utca és pontos házszámal érdelődj az úgyfélszolgálatnaál mivel hogy a szomszédnak bekőtőték attól meg nem biztos hogy hozzátok tudják kőtni.
Ha a szolgáltatás minüsége érdekel eddig mindig volt net amikor kellet a pingek kb 40 körül, osztani a netet tőbbfelé elég nehézkes megfelelő router kell hozzá hogy ne dobáljon le 15 percenként elméletileg minden UNIX alapú szoftver használó router jó hozzá, DLINK supportja egyenlőre nem akkar semmit kezdenia a routerekikkel, az SMC a 3com egy modelje a Conceptoronic ezek vagy jók vagy a support megoldja, a TvNetWork álltal ajánlott repotec is 15 percenként ledobál legalább is nálam.
Eddig minden rendben van velük, ja a csillagtér kőzelében lakom. -
crab
senior tag
na megcsinálták nálunk végre a netet, stabil 2 mbit külföldről is, éjjel-nappal, még egyszer sem szakadt. nem tudom elmondani milyen boldog vagyok 1 év sz*arakodás után!
-
fradi81
veterán
válasz h_143570 #1331 üzenetére
Hát csak ezt se akarom hogy kijöjjenek felmérni, elkérjék a 10K-t, aztán közöljék hogy itt nem fog menni. Amúgy T-offlineos (521/96 kábel-most még 8K és korlátlan) vagyok jövőre jár le az egy évem, és akkor ha nem lesz olyan csomagjuk ahol 40Gb utáni sebességkorlát nem lesz, tutira nem fogom hosszabbítani. Most egy X-micro wireless routerem van, és hát a netet meg kell osztani mindenféleképpen. De jó lenne egy NET1536 csomag 10K-ért.
moto g72, Ninebot d28e
-
h_143570
addikt
válasz fradi81 #1333 üzenetére
Küldesz nekik egy mailt az info@tvnetwork.hu -ra pontos házszámmal és megmondják hogy mit tudnak oda kőtni, ha csak mikrót akkor előbb meg kell néznük hogy rá lász-e valamelyik tornyukra, de a mikro érdekes egy megoldás nethez elméletileg jó online játékhoz már talán kevésbé.
Az X-micro elméletileg felmegy de a 15 perces authentikáció miatt nem marad fent úgyanúgy mint a tőbbi tehát 15 precenként újra csatlakozik a router kb 4-5 másodperc de lepet kevesebb is elméletileg nem fogod észre venni. A gyártó supportja lehet hogy meg tudja majd oladnai a problémát. MD5 CHAP authentkiációt hajtanak végre 15 perecenként a PPPoE Relay-t használó hálózatukon és ezt a routerek nagy részében lévű PPPoE kliens implementáció nem tudja normálisan lekezelni ezért tőrténik a bontás szóval jó szorakozást a supportal.
A net csomagokhoz elméletileg letőtés korlát nincs, egyenlőre. -
-
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1341 üzenetére
ez így is van. Csak akkor kell fizetni ha köthető. Nyilván ha nem köthető akkor nem mikro esetében ki sem mennek, mert tudják hol van lan, kábel. Ezér tnem is értem, hogy :''elkérik és végül kiderül hogy nem köthető'' , mert ugyebár ez csak a mikro esetében van így
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Rommel6600
őstag
egy hete D-Link support b@szik reagálni
szerintetek megeresszek még egy mailt, vagy tökmind1 úgyse lesz ebből nekünk semmi, mi dlinkesek már ott elcsesztük hogy megvettük ilyen support mellett?
nemhogy nem állnak neki spec fw-t ''fejleszteni'' (már így is kinyaltuk a seggüket, és a felét megcsináltuk helyettük, rájöttünk mi van, adtunk megoldást is), még válaszra sem méltatják a vásárlójukat? -
maszat
senior tag
válasz Rommel6600 #1343 üzenetére
Tudod mit? Küldj egy levelet a nemzetközi supportra és említsd meg, hogy b@sztak válaszolni a magyar kollégák.
-
fradi81
veterán
tvnetwork support team-je hány hét után válaszol a levelemre? T-offline-nál csak egy hetet kellett várnom.
moto g72, Ninebot d28e
-
Rommel6600
őstag
a forgalmat mérő résszel van vmi negatív tapasztalat mostanában?
mert már eddig (erre a hónapra) 11gigát mért letöltött adatmennyiségek pedig sztem jó ha töltöttem 5gigát
na mind1! csak ki ne találják ezt az extrém letöltéses dolgot (mint a tré-offline) vmi saját verzióban mert akkor könnyen bele fogok szaladni (pl.: 50giga-->100giga) ha ez megy
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest