- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Hálózatokról alaposan
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
Sikerült a net megosztása a FREESCO-val
[link] akit érdekel
Itt is meg szeretném köszönni suste segítségét!!!
Aki meg a linken a leírást írta nem képes fogalmazni, és furcsa hogy egy netmegosztó programhoz nem több gépes példát mellékel hanem, egy gépest! ott meg mit oszt meg? na mind1, remélem ő tudja, eddig nagyon bejött a progi!!!
[Szerkesztve] -
gykarcsi
tag
Császtok. Tegnap kaptam kölcsön 1 Linksys PAP2 ATA egységet (20.000 HUF). Sikerült bekonfigurálni. Rákötöttem 1 gagyi telefont. Mindent kipróbáltam, vezetékesről, mobilról, belső hálózatról (Neophone) oda-vissza, eddig tökéletesen megy a cucc. Imitáltam egy net szakadást (kábel kihúzva, majd visszadugva), kb 20 sec alatt működött a rendszer.
-
he7edik.
addikt
Hi!
Szolgáltató váltáson gondolkodom most Datanet ADSL-t használok amivel nagyon meg vagyok elégedve, egyedül a PING az amivel nem bár az a optikai hálózat hibája nem az ISP-jé.
Most gondolkodom a TvNetWork kábeltévés net megoldásán (LANNET azt hiszem)
ha használ v.ki a Zuglóban ilyet ossza meg velem a tapasztalatait a szolgáltatásal kapcsolatban.
Érdemes e váltani? mert akkor le lehetnen mondani a vezetékes telefont meg a pingek is jobbak ahogy hallotam 10ms BIX-re nekem 19ms most
elöre is köszi az infokatÉgő szöveg a flém vázon
-
Rommel6600
őstag
Hello
Eldöntöttem veszek egy SMC 7004-et! Ha lehet szerdán kapni az IDC-ben veszek! Viszont már a tvNOTworkös fw-vel szeretnék startolni! Tehát:
Akinek van SMC 7004-hez tvNOTworkös fw-je kérem juttassa el nekem! Előre is köszi
Emilben is lehet, de akár:
MSN: czinege@netposta.net
Még1x köszi -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1605 üzenetére
Az attól fűgg hogy milyen part numberrel rendelkezőt kapsz, ha 751.7501 akkor Tonyk.
Ha 751.7924 akkor tőlem is. -
suste
veterán
válasz Rommel6600 #1607 üzenetére
na mi az ujság? nem jött be a p1/freesco?
-
h_143570
addikt
válasz he7edik. #1604 üzenetére
Ha ez segit Szegeden a Csillagtér kőzelében router mőgűl SIGNET-el, CS: Source alatt 20 és 40 kőzőtt egy OBInetes szerveren (195.228.156.146:27015).
Bár ha megmondod hogy milyen gamel milyen szerveren szoktál lenni akkor megnézhetem neked router kihagyásával hogy milyen pingeket produkál.
A SIGNET a kábeltévés, a LANNET ott meg kapsz egy UTP kábel végződést és meguszod a kabelmodemet effektive ugyanaz a 2ő talán a LANNET alacsonyabb pingeket produkál bár a fene tudja. -
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1607 üzenetére
Elküldöm én neked, csak aztán össze ne keverd a kettőt! Mert akkor cumi van!
Akkor elküldtem!
[Szerkesztve]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Küldeném de nem megy a címedre.... akkor hova?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1613 üzenetére
most megpróbálom mégegyszer... csak a bin filet... bár lehet hogy csak a gmail szarakodik
-
Tonyk
veterán
ez is visszapattant ...
-
Tonyk
veterán
Innét le tudod tölteni:
[link]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Rommel6600
őstag
Örök hála fiúk!!!
nagyon király kis készülék! Az első dolgom a fw felrakása volt, nem is szakad azóta a net!!!
a h_143570 féle lett a jó, mert olyat kaptam a boltban.
suste: jó lett a freesco, csak vmi gebasz volt mert kb. ~naponta lefagyott! meg ugye hangja is volt, meg csak többet is fogyasztott, csak ideiglenes áthidaló megoldás volt. Attól függetlenül majd megkapod a floppy image-t amit kértél!
Most megyek és regiszrálok az SMC-nél, hogy kapjak rá 5 év gyári garit -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1618 üzenetére
Az image engem is érdekelne ki tudja háthaha jól jún még egyszer.
-
Lala6
őstag
Lenne egy-két kérdésem ezzel a szolgáltatóval kapcsolatban.
Beszéltem már az üf-al is, de ugye minden dologra ők sem tudnak válaszolni
Szóval nemsokára költözünk az új lakásba, ott van egy utp kábel behúzva amire a szomszédok azt mondták, hogy az az internet. Kinyomoztam, hogy tvnetwork lannet dologról van itt szó. Tehát ha a kábel bevan húzva akkor 100%, hogy lehet internet bekötni(régi tulajnak nem volt bekötve net, a kábelt minden lakásba automatice behúzták)?
Nagyon olcsónak tűnik ez a szolgáltatás(2000-Ft-tól...én a 6000-es csomagot néztem ki magamnak 1024/256) de van-e valamilyen korlátozás(letöltés, sebesség(mint a chellonál))?
A pingek milyenek szoktak lenni? Az ügyfélszolgálaton mondták, hogy a szerződésben levőt garantálják, de attól sokkal jobb szokott lenni és már akkor is mennek hibátkeresni, ha nem éri el a szerződésben levő minimum értéket.
Fix IP-t adnak. Ez egy rendes IP, vagy az ő belsőhálójukon kapok egy IP-t és a netre a szerver IP-jével kapcsolódok?
Köszi a válaszokat előre is!
Lala -
Rommel6600
őstag
''Nagyon olcsónak tűnik ez a szolgáltatás(2000-Ft-tól...én a 6000-es csomagot néztem ki magamnak 1024/256)''
Az nem 1M/384? mert nekünk olyan van
''van-e valamilyen korlátozás(letöltés, sebesség(mint a chellonál))?''
Persze!
sebesség-korlát van
Letöltésben nincs! múlt hónap nekem: 49202mega le és 34652mega fel
''A pingek milyenek szoktak lenni?''
ez sok dologtól függ például hogy mit kell pingelni Nekem mohaa megosztva ~30
'ügyfélszolgálaton mondták, hogy a szerződésben levőt garantálják, de attól sokkal jobb szokott lenni és már akkor is mennek hibátkeresni, ha nem éri el a szerződésben levő minimum értéket.''
Azt hiszem már itt kitárgyaltuk a szerződésben 64kb/s-ot garantálnak, azt meg midig el szokta érni Ha meg ezt nem éri el, jöhetnek is keresgetni mert akkor már nagy a problem
''Fix IP-t adnak. Ez egy rendes IP, vagy az ő belsőhálójukon kapok egy IP-t és a netre a szerver IP-jével kapcsolódok?''
Adnak. Mindig ugyan azt osztja ki nálunk a modem. Nem belső hálós ip
Remélem tudtam segíteni
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
válasz Rommel6600 #1621 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszod!
valóban 1M/384, bocs, nem jól emlékeztem rá
Az a 30-as ping nem hangzik nagyon rosszul. Ezt gondolom tartani is szokta.
Akkor szerintem megtaláltam a leendő intenet szolgáltatóm Köszi mégegyszer a válaszoktat! -
Lala6
őstag
válasz Rommel6600 #1621 üzenetére
Hopp valamit mégsem értek.
Milyen modem? Elvileg nem kell semmilyen modem a lannet-hez, kapot egy ethernet végződést azt kész. -
Lala6
őstag
válasz Kalandor #1627 üzenetére
Nekem lóg 3 kábel a falból. 1 telefon, 1 tv, 1 net. Neked nincs meg a net-hez való kábel? Nem értem miért nem akarják bekötni, elvileg bekellene. A szövetkezet hozzájárult, hogy behúzzák a kábeleket. Még azt tartom elképzelhetőnek, hogy a ház nem egyezett bele valami okból. Mit mondanak, ha felhívod őket?
Most olvastam az ászf-t, jól kiműveltem magam. -
suste
veterán
Az elmúlt 2 napban elég sok volt megint a net kimaradás itt nálunk a 13ban
nálatok is? -
highlander81
tag
Szüleim akartak (Szegeden) netet beköttetni. Az volt az akcióban, hogy az antenna bérlése ingyenes illetve a csomag is kedvezményes volt. Kimentek, felmérték a terepet és közölték, hogy nem lehetséges oda bekötni a netet. (Szerintem nem érte meg nekik 1 userért 1 antennát kirakni). Ennyit az AKCIÓról és a cégről is.
-
h_143570
addikt
válasz highlander81 #1632 üzenetére
Az egyik évfolyamtársam most kőteti mikrosat, de náluk csak akkor nem kérnek bérleti dijat az RLAN antenáért ha a házban legalább 3 kőtnek. Ha nincs rálátás egyik mikro antennájukra sem akkor, akcio ide vagy oda. Ha nem szedet volna őssz még 2 embert akkor fizethetetvolna bérleti dijat.
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz highlander81 #1632 üzenetére
Az a baj, hogy ha nincs optikai rálátás valamelyik AP -re, akkor ha megszakadnak sem tudják neked a mikrót odatenni, azaz tudják de lóf@szt sem ér. Azt meg te is beláthatod, hogy nem lenne túl vicces egy 20-30m-es vaspóznát emelni a ház tetejére, hogy ne legyen útban fa, épület, stb.
Hidd el ha nem érte meg volna kihelyezni, ki sem mentek volna a srácok, hanem még az üszi-n elhajtottak volna mint a legyet!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
h_143570
addikt
''Hidd el ha nem érte meg volna kihelyezni, ki sem mentek volna a srácok, hanem még az üszi-n elhajtottak volna mint a legyet!''
Ez tény, tényleg elkűldék vona már az elején melegebb éghajlatra ehez nagyon értenek (routerek nem csatlakoznak, 15 percenként lebontanak, illetve nincs net meg hasonlók). -
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1635 üzenetére
Igazad van! , de :
Nézd a másik oldalról: Supporton melózol. Mit mondasz az ügyfélnek?: ''Ja igen!, szar a háló, szar amit nyújtunk, túlterhelt a szegmens, stb'' ???!!!!
Ha ilyet mondasz, már azonnal is szedheted a sátorfádat.
Mindegyik szolgáltató ködösít.... axelero: a szerződésen nem az a jelszó szerepelt ami ténylegesen volt. Van hogy 3 napig nincs net.( Tarján - József A. sgt.), stb. Persze náluk gond nincs, minden ok. Szóval ez nem egyedi.Mindegyik szolgáltató nehezen ismeri el ha nála van a gond a cuccal.
Másrészről meg van a nagyon okos user aki mindenhez ért, mindent nagyon jól tud, és a másik oldalon lévő emberke a nagyon buta: ... NEM MEGYA NETEM, TI ROHADÉKOK, stb, és mikor kiderül, hogy a hálókártyába nincs bedugva a utp kábel, majd még az is, hogy azt se tudja melyik a hálókártya, é szerelőt hív, hogy dugja be, mert TI BARMOK, azt se tudjátok elmondani hová kell bedugni.... ahhhhhhhNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
h_143570
addikt
Na igen bár nálam okosabbak voltak és elmonták hogyha a modem elso 3 ledje zőlden világit akkor van net. Mellesleg én is ebben a városrészben vagyok ( Tarján - József A. sgt.), kb 1.5 hónapja van meg, eddig 2 szer szakad meg 5 perce, ráadásul 15 percen belű volt a 2ő tehát nem panaszkodom.
Az invitel meg egy áramszűnet után 12 órával kapcsolja vissza a DSLAM-jeit, szegény ADSL felhasználók.
Azért valjuk be a supportot idegesitő userek legalább 99% a saját hűlyesége miatt hivja őket, igy a tényleg gondbanlévő illetve problémával kűzdőt is elkűldik a sóhivatalba. Egy időben (tavaly kolibol) DC-ztem és hihetetlen volt számomra hogy a géphez abszoult hűlyék rohangálnak szélessával, illetve OP-kodnak, de még a szinte az alapvető józan ész sem szorult beléjűk. Én meg szegény szerencsétlen hűlye (programozonak tanulok,es ez mellet egy rendszerfejlesztő cégnél vagyok gyakornok) csak idén tudtam bekőtteni, bár az igaz hogy már lassan 4 éve tudnák hozzán kőtni csak az anyagiak most tették lehetővé. Szóval iszonyat sok a hozzánemértő marha de van elég cash-e k. jó gépre meg szélessávra és nem tudja bekapcsolni a gépet, akinek nem inge ne vegye magára, a forumokat azért találták ki hogy segitsűnk mindenkinek, már akin lehet. Szóval nekem kellet netmegosztás tvnetwok hállón, tehát csatlakoztam ide és sikerűlt elintézni szerintem az elmúlt 600 hozzászolásban mindenki megtalálja ilyen jellegű problémájára a megoldást. Szóval előbb mindenki nézen utánna, már ha tud, és csak aztán reklamáljon a supportnak igy nem veszi el a segitőkészséget a tőbbi rászoruló elől. Ha nincs net akkor meg tényleg szólni kell bár a hálózat érzékeny egy dolog még anno a modemkorszakban azt monták hogy a modemnek ''lelke'' van, nos aszerintem a routernek is van de az még csőkőnyősebb mint egy szamár is ráadásul, ebből kifolyólag ha tudnak a problémáról akkor sem biztos hogy megtudják oldani azzonal, tehát ilyenesetben időt kell adni ekik hogy rájőjenek meguktol (pár óra), hogy javitsák (max 1 nap, de inkább kevesebb), utána szolni nekik és érdeklődni mikkora lesz kész (és azt kegyetlenű betartani).
Még szép hogy kődősitenek a drága szolgálttatók, bár a support csak egy elég limitált hozzáféréssel rendelkezik, sőt valószinűleg csak azt tudja eldőnteni hogy előfizető vagy vagy sem illetve tud jelentést kűldeni a kolegáknak hogy nézzétek már meg mi a gond. A renszergazda kűlőnősen pedig a hálózati változata még a programozónál is lustább akarom mondani megfontoltabb, tehát mire rászánja magát hogy diagnosztizál az orákba sőt napokba is kerűlhet. Szóval tűrelem kell hozzá sok tűrelem, de azért mértékel, az adott határidőt kőkeményen be kell rajtuk vasalni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
Tegnap es ma az egesz X. keruletben nem volt net, mert valami idiota allatok elloptak a TvNetwork uvegszalas kabelebol egy darabot. A nagyon marhak azt hittek, hogy majd jo penzert eladjak a benne levo rezet.
Amikor telefonaltam, csak annyit mondtam, hogy honnan hivom oket, szegeny ugyfelszolgalatos mar kezdte is mondani, hogy mi a helyzet. Gondolom a 150 ezredik telefonalo voltam.
Ha jol tudom, 4 fok alatt nem lehet uvegszalas kabelt szerelni (ami egyebkent sem lehet egyszeru dolog), ugyhogy szerencsenk volt, hogy nem minusz tiz fokban vagtak el a kabelt. -
viharhozo
addikt
Ez a Lannet merre erheto el? A honlapon taktikusan Budapest szerepel, de ugye ez nagyjabol 527 negyzetkilometer.
Lattam, h Kobanyan van, ez az ossz?Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
h_143570
addikt
válasz viharhozo #1641 üzenetére
Nos erre a kérdésedre csak az űgyfélszolgálatuk tudja a választ, a legegyszerűbb ha írsz nekik egy mail pontos kerűlet, utca és házszámmal.
info@tvnetwork.hu a mailer daemon vissza fogja kűldeni de ennek ellenére megszokták kapni.
Melesleg ha a LANNET-et nem lehet akkor még a SIGNET sem rossz választás ugyanaz mint a lan csak kell egy kábelmodem is kell hozzá. -
h_143570
addikt
válasz viharhozo #1643 üzenetére
A SIGNET a kábeltévés hálózazott használja igy ha a helyi szolgáltató lepaktált velűk akkor kőthető. A LANNET ezzel elentétben egy dinamikusan fejlődő rendszer attól fűgg hogy a szomszédos házba engedték-e behuzni illetve a lakóházatok engedte-efeltvezetékelni magát. Jelnleg a LANET olyan szinten áll hogy ha a szomszédodnak be van huzva akkor nem bisztos hogy hozzád is be lehet huzni.
Kűlőnben is mit veszithetsz ha kűldesz nekik egy pár soros emailt? -
h_143570
addikt
válasz viharhozo #1646 üzenetére
Én nem nagyon hinnék annak az XLS-nek pl Szegeden egy darab utca annyi sincs beleirva. Nem értem hogy miért nem lehet egy nyamvadt pár sosoros mail kűldeni az űgyfélszolgálatnak és megkérdezni mivel csak és kizárólag ők tudják megmondani az az ASZF meg már lassan 2 honapal ezelőtti.
-
h_143570
addikt
válasz viharhozo #1648 üzenetére
A LANnet lefedetségűk dinamikusan bűvűl tovább ha nincs rajta a cimed a listán akkor meg kell nézniűk hogy esetleg nem-e lehetne odahuzni hozzátok egy madzagot. De ugybár a madzag kihuzás nincs ingyen igy ahol nincs igény úgy oda minek huzzanak ki. Továbbá van mikros szolgáltatásuk ami meg elég sok helyen fogható csak ugyebér nem lehet mindenhová telepiteni pl toronyházak főldszinti lakásaiba. Viszont a dolog úgytűnik érdekel kűlőnben nem irtál volna be ide már vagy 3szor, ennyi erővel már rég megkérdezheted volna tőlűk. Továbbá az ADSL-t sem lehet minden hová kőtni utána kell nézni az ADSL keresőben, ha esetleg az mondaná a kereső hogy oda nem lehet akkor meg meg kell kérdezni a T-COM-ot (úgyanis mindekinek ők adják az hogy Invitel vagy egyébb az már mindegy ugyanaz a hálózat) hogy hogy miért nem lehet oda, erre ők kimennek megnézni hogy van-e akadálya technikailag vagy csak azért nem szerepelt a cimed a listán mert nem volt még olyan marha a házból hogy ADSL-t akart volna kőttetni oda vagy a te esetedben LANNET-et. Mellesleg Kaposváron tehát ahol laktam egyetem előtt a mi házunk sem volt rajta az ADSL listán, de az egyik szomszéd megkérdezte és lehetet annak elenére hogy még mindig nem szerepelűnk a listán, ezek szerint az országban egy rendes szolgáltató sincs mert nincs egy rendes lefedetségi térképűk. A szolgáltatón kivűl ugy sem tudja senki az aktuális lefedeséget illetve hogy tud-e oda egyáltalán oda kőtni. Ha pontos infót akarsz akkor kérdezd a szolgáltatót ADSL esetén is bár azt az izét mindehová lehet szinte bár a T-COM-nál ezt nem lehet tudni. Tehát az tévedés hogy ADSL-t lehet mindehová kőtni, még nagyvároson belűl is, úgy hogy pár száz méterre van tőled a DSLAM.
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest