Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
Én Thom!-tól kérdeztem hogy milyen nettel használja azt a routert, mert ha pppoe akkor akár jó lehet neked is mert ugye nem leszakadós tipust keresel. Akkor itt értettél félre, gondolom nem vetted észre hogy nem neked szólt a kérdés. bocs, nem voltam egyértelmű.
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #2951 üzenetére
én meg épp ölre megyek az asszonnyal... én nem figyeletem, sorry
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Thom!
veterán
válasz Rommel6600 #2945 üzenetére
most csak én használom a routert pppoe support/dynamic így írja a gigabyte, eddig műxik és nem bontott
lannet itt a szent istván téren
[Szerkesztve] -
chros
őstag
Nekem egy E-Tech WGRT04 Wireless Router 54Mbps -em van (mint azt fentebb írtam) és Lannet pppoe.
15 percenként ellenőriz az AC, hogy fent vagyok-e.
Mint azt írtam, a firmware frissítés után (még régen) semmi gond vele, nem szakad le. Meg lehet adni egy szamerteket, hogy adatforgalom nélkül mennyi ido után (masodpercben) disconnect-áljon. Ide nekem 0 van beírva: soha nem jön le ... (elvileg)
Más: A hétvégén ismét nagy lett a sávszélesség:
2048/512 helyett 3072/768 Köszönet a TVNetworknek érte !!! -
h_143570
addikt
válasz _BOZONT_ #2955 üzenetére
Az ADSL-t a fatav szolgaltatja a penzt meg a tvnetwork szedi es utaja az a fatavnak, nemi jutalek levonasa utan.
Tovabba tvnetwork altala tovabb arusitott ADSL csaomagbol a kerdeses 2048/192 adatokkal bir, a 2048/256ot vagy elirtad vagy mas szolgaltatorol beszelunk, esetleg a honlapjuk elavul par honapja.
[Szerkesztve] -
Unkn0wn
csendes tag
Sziasztok TvNetWorkosok!!
Jelenleg egy SMC WBR14-G2 Routerem van de nem működik valami jól, állandóan szakad. Ha nem sikerül ''megszerelni'' akkor holnap visszaviszem a boltba ahol vettem, de akkor szükségem lenne egy újra.
Mit ajánlotok TVNETWORK LAN NEThez? maximum 15 ezer forintig kellene és 1 wireless is legyen a többi megszkott mellett.
Melyik a legjobb router ebben az áran ami EGYÁLTALÁN NEM szakad, és MINŐSÉGI is.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
2 napig jó volt a routerem és egyszerűen nem lett net??
majd az ip címem megváltozott valahogy mert nem ugyanaz mint a régi pedig lannetem van(pppoe)?? -
chros
őstag
válasz Unkn0wn #2957 üzenetére
E-TECH WGRT04 Wless Router 54MBPS (http://www.e-tech.nu/)
Fémház, nincs venti, 1 antenna, 4 portos lan, minden vackot tud, amit a többiek (pl. WPA2, WPA2-PSK).
Másfél - 2 éve használom, firmware frissítés után (még annak idején) tökéletesen működik, nem fagyott még soha. És olcsó, mint a fene ...
0. TVnetwork LANnet pppoe: annak idején 1 hónapon keresztül leveleztem a holland support-tal, fél-egy órás forgalmakat capture-oltem és küldtem nekik, amíg ki nem javították a chap-es auth bug-ot. Úgyhogy tevékenyen részt vettem a hibajavításban (lehet, hogy ezért is nőtt a szívemhez ).
Tegnap raktam bele az új firmware-t (1 év elteltével), azóta fent van 25 órája. (Előtte láttam 85 órás fent-létet is, persze csak ritkán nézegettem.)
1. Lan, asztali gép: Torrent, bcdc, emule, frostwire portok nyitva: hasít a net.
A PC-n csak egy vírusírtó van, s soha semmilyen gond nem volt a vírusokkal/spyware-ekkel/stb. Egyébként már ezért is megérte megvennem a routert: rühelltem a tűzfalat a gépen
2. WiFi, laptop: benne E-tech WGPC03 PCMCIA Card, lakásban megfelelő, máshol pedig nem próbáltam.
Itt brutto 12.000 : http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=4338&cikk=1M504
itt 13.500 : https://silke.4step.hu/users/termekdetails.php?termekID=7524&PHPSESSID=57eacea1dbdf5c278d40927ae90d861c
SMC-vel már szívtam (nem tudom melyik típus, műanyag ház, és szerencsére nem az enyém): asus laptop, tőle kb 2 méterre a WiFi, és néha ledobja/nem engedi fel ...
Remélem tudtam segíteni...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Unkn0wn
csendes tag
Köszönöm a részletes választ. Szegeden lakom és itt nincs sajnos egyik bolt se amit írtál. Remélem médiában találok ilyet.
Amúgy nagyon megtetszett az 5 év garija is meg a fém doboz is, meg h nem szakad. Másnak is van ilyene? És nincs rá panasza?
Most ezeken gondolkodom...:
E-TECH WGRT04
GIGABYTE GN-BR01G
Melyik lenne a legeőnyösebb LAN NEThez? Esetleg van még valakinek egy 3. ötlete? -
chros
őstag
Egyébként a TVNetwork-ös Lannet-es pppoe-vel az a gond, hogy chap-es hitelesítést használ, és azt ráadásul 15 percenként: mindig megnézi az AC, hogy fent vagy-e a neten, ha nem, bontja a kapcsolatot.
(Kétféle pppoe-s auth van: pap és chap. Az ADSL szolgáltatók általában pap-ot használnak.)
Érdekes, hogy sok gyártó rosszul implementálta a chap-es re-auth-ot, s ezért szakad le a netről 15 percenként. (Felcsatlakozni felcsatlakoznak, de a re-auth a problémájuk...)
Ezt szofveresen ki tudnák javítani (firmware-frissítéssel), ha hajlandóak rá, és tudnak a problémáról ...
Az is érdekes, hogy a WinXP-s pppoe-vel és RasPPoE-vel nincs probléma.
Ezek szerint normálisan követték a specifikációt a programozók
[Szerkesztve] -
chros
őstag
válasz Unkn0wn #2962 üzenetére
Egyéként a Linksys-ek nagyon jók, csak drágábbak (kb 20.000).
Olvass vissza pár oldalt, ott épp ezekről beszélgettek a többiek.
Egyik barátom Linksys-t használ (sajnos meg nem mondom melyik tipust):
utcán srégen szemközti házban a router (kb 20-30 méter), + ott egy MSI antenna rákötve,
s nála a PC-ben egy antennás PCI WiFi kártya
[Szerkesztve] -
suste
veterán
hali
van másnak is problémája az msn messengerrel mostanában?
nekem nem hajlandó belépni, hálózati hibát ír (80048820), de más kliens progival (pl miranda) simán megy
bp, 13ker, lannet -
Unkn0wn
csendes tag
Akinek TvNetWork (PPPoE) LAN NETe van, attól meg szeretném kérdezni hogy van beállítva a routere, ha nem nagy kérés, megtennéd hogy kimásolod, vagy lemented azt az 1-2 oldalt + a statust?
Ami a legfontosabb: tegyük fel, visszaállítanád a routeren a gyári beállításokat + új windowsod lenne, miket állítanál be hogy tökéletesen működjön a neted? Ha lépésenként RÖVIDEN leírnád nagyon megköszönném.
Azt szeretném elérni hogy ha bármikor bekacsolom a gépet legyen net és ne szakadjon meg (mint régen router nélkül). De még egyiket se sikerült összehoznom sajnos.
A routerem: Linksys WRT54G (v7)
Már teljesen elment a kedvem az egésztől, szinte az összes energiám ebbe fektettem, hogy jó legyen, de sose sikerült beállítani maradandóan jóra.
Nagyon kérek mindenkit, aki tud segítsen, és irja le PRIVÁTBAN, hogy ne offoljuk szét a fórumot.
Előre is köszönöm. -
Tonyk
veterán
válasz Unkn0wn #2973 üzenetére
Router:
- PPPoE felhasználónév, jelszó, Service name: üresen hagyva!!!, MTU: 1492
- Tűzfal bekapcs (Discar ping from WAN, stb.)
- UPNP kikapcs
- Én személy szerint a DHCP-t is kikapcsolom.
Hogy mindig legyen net, még akkor is ha nem megy a gép: a PPPoE alatt: Keep Session vagy Always Online vagy Idle Time: 0 (melyik router hogy szereti...)
Gép:
DHCP esetében ip-k automatikuson
DHCP hiányában, amennyiben a router ip-je:192.168.2.1. a gép TCP/IP beállításai:
IP:192.168.2.2
alháló:255.255.255.0
Átjáró: 192.168.2.1
DNS: 192.168.2.1
Szoftveres tűzfal megfelelően beállítva
[Szerkesztve]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Unkn0wn
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
De sajnos még most se megy a net.
Ha PPPoEt választok akkor muszály megadnom a felhasználónevet + a jelszavam
Se a ''Connect on Demand: Max Idle Time''ot se a Keep Alive: Redial Period''ot nem tudom 0-ra állítani.
amúgy meg....
mtu: oké
upnp: kikapcs
dhcp: kikapcs
tcp/ip beállítások: ok
[link]
[link]
[link]
[link]
Próbáltam már mindenhogy.... auto konfig - dhcpvel is, de úgy se jártam sikerrel.
Minden próba előtt visszaállítottam a szoftveres gyári beállítások gombbal a routert.
Valami ötlet?? -
Unkn0wn
csendes tag
Kipróbáltam mi lesz ha kihúzom a netkábelt a routerból és úgy próbálok csatlakozni....
Teljesen ugyanaz történt mint amior be van dugva, azzal a különbséggel hogy nem villogott az ''Internet'' gomb a routeren.
Mindkét alkalommal semmi nem jött be a router beállításokon kívül (mondjuk amikor nem volt bedugva a netkábel akkor nem is vártam mást)
Van erre valami magyarázat? -
Thom!
veterán
megvan a laptop holnap mondok fejleményeket
giga wifi router+lannet+asus laptop -
Unkn0wn
csendes tag
Igen vezeték nélküli, de se a WLAN része se a LAN része nem csatlakozik.
Azért a hálókari ipjét állítom mert azt használnám, de már mindegyiket állítottam, kipróbáltam mindent.
A router és a gépek között rendben van minden. de a router és a net között nagyon nem jó valami.
A net jó helyre van bedugva és vagy 100x kihúztam meg vissza. Áramtalanítottam, és reseteltem 1 csomószor.
Megpróbáltam a cd-s wizardot, az is megakadt persze a nethez való csatlakozásnál...
[link]
Ez egyszerűen hihetetlen. -
ddanger
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap leadtam az online rendelést egy adsl csomagra.
Ma telefonáltak, hogy mehetek a modemért kössem össze és figyeljem a zöld ledet. Pár napon belül világítani fog és akkor ugye tudok netezni.
Az érdekelne, hogy előfordulhat, hogy már holnap menni fog a net?
Mi a tapasztalat mennyi idő szokott lenni?
üdv ddanger -
ddanger
aktív tag
válasz Celithrandi #2982 üzenetére
Ez már nem az első rendelésem. Eddig mindig felcsörögtek.
Csak most először sürgős a net. Eddig nem kapkodtam utána, hogy gyorsan össze legyen rakva, és menjen. -
chros
őstag
válasz Unkn0wn #2980 üzenetére
Ez a kep alapjan ennek mennie kene: [link]
Nezd meg a logot (nem tudom hol van), es paste-zd be ide.
Epp tegnap uzemeltem be egy 54GL-t (nem tudom mi lehet a kulonbsgeg a sime G és e kozott), ott a PC-s wizarddal (gondolom upnp-t hasznal) csak addig jutottam el, hogy be tudtam menni a webes konfigba, de ennel nem is kellett több:
- inviteles adsl
- konfigba: felhasznalonev, jelszo, MTU auto-n, service name ures, belso ip (nekem at kellett allitani 192.168.0.1 -re, mert mar volt 3 gep haloban) -> mentes
utana ki tudod probalni: a router-ben is van egy ping: pl. beirod, hogy www.hwsw.hu ...
2 percig tartott, wifi-vel egyutt a konfig ...
[Szerkesztve] -
Unkn0wn
csendes tag
Ha nem lenne wlanos a routerem akkor előfordulhat hogy soha nem szakadna meg?
Ezek a szakadások csak a wlanos routereknél vannak, vagy a simáknál is amik csak kábelt használnak?
Mert ha teljesen szakadásmentes a sima (2 gépre kell, tvnetwork pppoe lan nethez) akkor most azonnal átugrok a médiába és kicserélem egy mezeire a mostani wrt54g met.
Vagy ne gondoljam azt h jobban járok egy nem wlanossal?
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz Unkn0wn #2985 üzenetére
a szakadás nem a wlan miatt van. ez a roueter firmware-jének hibája. a madzagosok is szakadnak 15 percenként, addig amig nincs bennük a megfelelő firmware.smc7004vbr v2 és v3-hoz van jó firmware, a többiek majd mondják melyikhez van még jó
-
Unkn0wn
csendes tag
A hivatalos oldalukon sincs ahhoz a verzióhoz FW ami nekem van WRT54G (v7)
És olyan FW-t nem akarok rátenni amit Sanyi és Robi csinált tegnap a faluban a kút mellett, érted remélem.
Vagy van olyan esetleg ami megbízható és kijavítaná a hibát?
De leginkább úgy vagyok vele most hogy kicserélem kábelesre a rútert.
SMC7004VBR EU jó a pppoe tvnetwork lannethez? Használ ilyet valaki, akinek jó is?
Vagy melyik jó ehhez?
15ezer ft környékéig kéne egy doboz amivel NINCS baj
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz Unkn0wn #2989 üzenetére
idc-ben van smc router. a v3-nál meg nem hiszem hogy szoftveres gond van. De az 100%-hogy már v2-t nem kapsz. Szerintem valami szériahiba. Az ismerőseim között van akinél jól működik ,van akinél kevésbé. mármint a v3
-
Thom!
veterán
segítség kellene.. fájlmegosztás úgy hogy a laptopon szeretném látni az asztali gépemen lévő adatokat???
-
Tonyk
veterán
ip-k gondolom be vannak állítva?!
XP prof, Home?
Hálózati helyeken jobb gomb - tulajdonságok - Helyi kapcsolat-on jobb gomb - tulajdonságok - Általános fül-ön legyen kipipálva a File és Nyomtatómegosztás (ha nincs telepítsd)
XP Prof esetében, a két gép legyen azonos muknacsoportban (Sajátgépen jobb gomb - tulajdonságok -Számítógépnév fül-ön Módosítás gomb) Home esetében mindkettő már alapból mshome-on van
Tűzfalon engedélyezd a belső hálót
Csináld meg a megosztásokat (mappán drive-on jobb gomb Megosztás és biztonság)
(Egyátalán nem gond ha mindkét gépen van u.a nevű felhasználó, ugyanazzal a jelszóval, de ez nem kötelező)
Ha minden ok: Hálózati helyek - Teljes hálózat - Microsoft hálózat - <Munkacsoport név> - ben ott leszenek a gépekNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Unkn0wn
csendes tag
Felhívtam a supportot, és nem tudott mondani egy routert se, majdnem leugattam.
Aki LAN NEThez kábeles routert használ, és nincs vele gondja, kérem írja le a típusát.
Rengeteget segítene. -
Unkn0wn
csendes tag
Délután csináltam 2x gyári beállítások visszaállítását, utána kikapcs minden, Routeren rövid reset, utána egy hosszú, majd áramtalalnítás.
Később összekötöttem és most TELJESEN ALAP beállításokkal MEGY, értem ezalatt hogy PPPoE kapcsolatom van itthon, és még a felhasználó nevet és a jelszavamat SEM adtam meg!!! és úgy megy a net.
DE ez a beállítás SOHA nem tartott sokáig, max 7 óra volt a rekord. DE most is meg fog szakadni gondolom, mert ezt a folyamatot amit leírtam már többször megcsináltam.
most így néz ki: [link]
Ha váltok PPPoEre és megadom az adataimat akkor nem lesz net. És nem is tudok csatlakozni se, mert a status oldalon akkor lesz egy connect gomb.
a hiba: [link]
Minden a gyári beállításon van, csak a dhcpt tiltottam le és beállítottam az IPket + átállítottam az időzónát, és benyomtam a logot (ami elég gyengére sikerült, de miért).
Most ki van kapcsolva a WLAN, és kábelról vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, 5930 expoval, kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest