-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
A kibocsátási és az éves díj (sajnos) alap a magyar bankoknál. A megújítási díj volt számomra új, de úgy fest, ha lehúzásról van szó, nagyon kreatívak tudnak lenni a hazai pénzintézetek.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
jbnd-007
tag
válasz Oliverda #5801 üzenetére
Fél éve mondtam fel a lehúzós bankszámlámat, kipróbálni, hogy elboldogulok-e magyar folyószámla nélkül. Wise, Revolut, Concorde, Államkincstár. Egyelőre működik a dolog, apróbb kényelmetlenségek persze vannak. Az egyik, hogy a Concorde nem hajlandó a Wise számlámra utalni, így ezt két lépcsőben kell: Concorde->Államkincstár->Wise. A másik, hogy csoportos beszedés helyett kártyával fizetek a rezsidémonnak.
A teljes vagyonomat nem tenném fintech számlára, de darabonként 1-2 milliót dollárban ott tartani nem olyan nagy kockázat szerintem. Ha még összeszednék három ilyet a kevésbé népszerűek közül is (PayPal, N26, meg van valami ír bank, aminek elfelejtettem a nevét), akár 10 milliót is lehet külföldi számlán tartani anélkül, hogy utazni kellene bankszámlát nyitni.
-
jbnd-007
tag
válasz dredjudge84 #5803 üzenetére
Annak semmi köze a fintechhez, sima magyar brókercég. con.hu címen megtalálod.
-
UberMutant
őstag
válasz dredjudge84 #5803 üzenetére
https://www.con.hu/nem fintech
-
Oliverda
félisten
válasz jbnd-007 #5802 üzenetére
Én pár ezer eurónál többet nem mernék tartani betétbiztosítás nélküli számlán, millió dolláros tételt pedig pláne. Erre vannak magasabb biztosítással rendelkező speciális számlák. Pl. a Raiffeisen is kínál ilyet.
A legtöbb esetben ki lehet váltani az egységsugarú magyar bank számláját Wise-zal. A készpénzbefizetés lehet kacifántos (Barionon keresztül kis költséggel megoldható), illetve a jelenlegi kínált Visa kártyák kivétel nélkül UK BIN-esek, ami sok esetben maga után vonja a DCC-s szivatásokat. Remélem, hamarosan visszaállnak Mastercardra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
S@c@
őstag
A wiseon tárolt devizámat védi valami? Ha a wise tönkrmegy, úszik a pénzem, elolvastam ezt:
[link] Viszont itt nincs írva meddig van védvde.Ti mennyit mertek tárolni rajta?
-
merqree
őstag
A november 2-án igényelt új kártyát ma meg is kaptam (lejár(t) a regisztrációkor küldött kártyám).
A korábbi kártyám MasterCard és dombornyomott volt, az új VISA. Ami meglepő, hogy a fronton nincs semmi adat, a hátlapon van feketével "nyomtatva(?)" a kártya szám és egyéb adatok. Még csak belemarva sincsenek a kártya adatok...
-
törölt tag
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül; ha bezárom az accountomat, a telefonszám (és akár az e-mail cím is?) felaszabadul egy újabb regisztrációra? Majdnem végig vittem a folyamatot (több ablakon keresztül is megkérdezte, hogy biztossan akarom-e, de az utolsó előtt meghátráltam, mert egy olyat írt, hogy biztonsági okokból, egy embernek, csak egy regisztrációja lehet és ha újra szeretnék majd, akkor újra tudom majd aktiválni - ebből gondolom azt, hogy valószínűleg az e-mail címem és a megatott telefonszámom ilyen formában már sosem szabadulna fel, egy újabb regisztrációhoz). Nem fontos, csak most ugrott be, hogy egy kedves barátom pár hónapja küldött meghívót, csak megfeledkeztem róla...Még nem töltöttem fel a 6000 Ft-ot, sem adtam meg egyéb adatokat, de szerintem azt az egyszeri 150.000 Ft-os ingyenes utalási lehetőséget inkább elengedem, mintsem sz@arakodjak ezzel.Más előnye nincs (rám nézve legalábbis) a reflinkes regiszrációnak, igaz?Közben azóta (most) végigvittem a regisztrációt, meg is kaptam a virtuális kártyám, de ugyebár a számám csak akkor nyílik meg techinkailag, ha a 6000 Ft-ot feltöltöm rá - itt tartok most.
Ha feltöltöttem a 6000 Ft-ot, akkor kapok virtuális kártyát vajon vagy most ez fizikai rendeléshez van kötve újfent? Mi az igaz? (olvastam már mindent...)
Köszönöm!
UI.: az első topup (6000 Ft) költségére 38 HUF-t ír az alkalmazásban. Nyilván bagatel, csak a kíváncsiság kedvéért, hogy tudjam: ha az alső lehetőséget választom, ami a banki átutalás és ingyenes, annak az átfutási ideje jóval hosszabb és kb. ennyi a hátránya vagy mi más egyéb? (Unicreditnél vagyok, elvileg ingyen tudnék utalni Wise-ra, csak azért is kérdezem).
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Még egy kérdésem lenne:
ez most csak azért van, mert még friss a megnyitott számlán vagy valóban jellemzően ez az általános tendencia, hogy a rá utalt pénzek kb 1 munkanap alatt jelennek meg (és nem azonnal)?
Nem gond, ha 1 munkanap valóban, csak tudjam és úgy kalkulálok.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Igen, köszönöm, közben ugye már rá is jöttem, mert amint feltöltöttem minden információt, szelfiztem és hitelesítettem a regisztrációt, már elérhetővé is vált a virtuális bankkártya...
Habár elgondolkodom, hogy mégis megrendelem (nincs 1500 Ft sem), ... de egyelőre nem látom miben annak értelmét (főleg csak online vásárlásra, kevesebb pénzmennyiség tárolására használnám az accountot, néha talán kp felvétel - ez esetben viszont illene a fizikai kártya is ugyebár... de más hasznát nem látom).
Ti mire használjátok a fizikai kártyát?
-
Bogyi007
veterán
Amint megkapom majd leírom. Egyébként másodlagos kp felvevő kártyának majd én is. Esetleg külföldön vásárlásokra és euró utalások fogadására.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
axlfsi
veterán
Igen, én is próbáltam "úgy értelmezni", hogy ez csak amolyan "muszájból" van ott, azaz, ha mégsem jelenne meg azon nyomban az összeg a számlán, akkor ne legyen belőle ügyfél oldali hiszti, amolyan biztosíték. Nincs vele semmi gond, főleg, hogy ezek szerint az konstans ott áll és mindenkinek.
Köszi az infókat
Bogyi007, Neked is!UI.: ez az 1405 Ft-os kártyadíj elég korrektnek tűnik, viszont olvastam, hogy a korábban használatos MC helyett, egy ideje VISA kártyákkal operál a Wise... mit gondoltok, várható, hogy újfent ismét visszatérnek MC-hoz vagy nem tudni semmit (és akkor én inkább meg is rendelem, mert ez a fél pizza ára bagatel végülis).
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
senior tag
És reménykedj, hogy a magyar bank nem vesz részt a 2008-as pénzügyi válságot előidéző piramisjátékhoz hasonló tevékenységben (épp a napokban néztem meg egy Coldfusion TV elemzést erről, és már megint elkezdték, csak most máshogy hívják, mert olyan kockázatos dolgokat már nem szabad csinálni a bankoknak, mint akkoriban).
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
Rick4
félisten
Ha van telefonod, amin van NFC, és amivel eddig valahogy érintésmentes módon fizettél, akkor valójában felesleges a fizikai kártya, és nem csak kapsz, de még csinálhatsz is pluszban virtuális kártyát, ha akarsz.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Mondjuk abban az esetben jogos, én nem kivenni, hanem betenni szoktam a kártyára, és nem is hordom magammal a fizikai kártyát, mindenhol telefonnal fizetek probléma nélkül.
Megnéztem, tényleg nincs a virtuális kártyához pin, pedig vannak érintésnélküli bankautomaták, akkor onnan hogy vesz ki az ember pénzt? Ott mobiltárcával fizet az ember, akkor a fizikai kártya van bedigitalizálva?
Tényleg nem csinálok ilyet sosem, de akármikor jól jöhet.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #5832 üzenetére
Az elmúlt kb. egy hétben többször is volt már róla szó: januártól 2%-os felár bizonyos HUF tranzakcióra.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Igen, olyankor a fizikai kártya van digitalizálva, azt pedig egyszerűen otthon hagyják.
Olvastam olyat, hogy virtuális Revolut kártyáknál az utolsó 4 számjegy a PIN kód (Hangsúlyozom, nem hivatalos forrásból és erősen kétlem, hogy igaz lenne) és valamilyen neobanknál egyszerűen tovább kell nyomni, ha pedig úgysem megy, akkor felhívni a VISÁt, hogy állítsanak be PIN kódot.
-
dredjudge84
őstag
válasz Oliverda #5837 üzenetére
Az elmúlt kb egy hétben nagyon sok mindenről volt szó, még konkrétan hülyeségek is kikerültek. Szóval én kérek elnézést ha átsiklottam volna efölött.
Gondolom a bolti vásárlásnál nem lesz ilyen, mert én általában arra használom, illetve simple Pay és Barion fizetésre.
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #5839 üzenetére
Lottózóban és szerencsejátékos MCC-re állított dohányboltos terminálnál biztosan fel fogja számítani a 2%-ot, akárcsak Revolut és hasonló tárcák egyenlegeinek feltöltéseinél.
-
zichie
senior tag
válasz dredjudge84 #5832 üzenetére
Visa-val az a gond, hogy bolti fizetésnél úgy kb. minden ötödik érintésmentes fizetés sikertelen, MC esetében ilyen nem nagyon volt.
-
VikMorroHun
senior tag
Én viszonylag sokat utazgatok az országban, sok helyen vásároltam Visa kártyával, de nem emlékszem, hogy bárhol gond lett volna vele. Talán 1 olyan hely volt, ahol nem fogadtak el Visa kártyát.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
zichie
senior tag
válasz Oliverda #5843 üzenetére
Még nem jeleztem, mert itt a POS terminal úgy tűnik a kártyát nem ismeri fel, tehát a Wise-ig el sem jut a tranzakció. Nem Wise, hanem Visa kártya probléma. MC esetében nagyon ritkán volt (fél évente egyszer), hogy egy POS terminal visszadobta az érintésmentes fizetést, de akkor a Wise applikáció jelezte, hogy elutasította, mert időnként chip/pin fizetésre is szükség van. Érdekes, hogy a barátnőmnek OTP Visa kártyája van, néha neki is ugyan ez a jelenség, mint nálam a Wise Visa kártyával, de neki ritkábban. Nekem Wise MC kártyával nem volt ilyen és jelenleg Erste MC kártyál sincs. Úgy tűnik a POS terminalok bizonytalanabbul kezelik az érintésmentes fizetést Visa esetében, mint MC esetében.
-
Ijk
nagyúr
Külföldi (szlovák) webshopból vásárolnék, kb. 400EUR értékben. Van átutalás opció is, ill. paypal vagy kártyás. Gondoltam az utalást választom és wise-al vagy revolute-al küldöm, mivel a bank nem túl jól vált (középárfolyam +15-20Ft). Jól gondolom hogy így lehet a legolcsóbb?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest