Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Shadowbull #1560 üzenetére

    "Már elkezdődött a betárolás. Ráadásul jelenleg durván 70%on vannak a tárolók, miközben tavaly kábé fele ilyen szinten voltak ugyanekkor."

    Azzal szemben csak te építesz bármilyen realitást, hogy feltudják-e tölteni a tárolókat. Az nem volt kérdés, csak az ár. A beszerzési árakhoz hozzátartozik még az is, hogy:
    - tavalyi évben diverzifikáltabb volt a beszerzés és a kereslet/kínálat így lett kielégítve, infrastrukra hiánya kisebb problémát jelentett, mert az LNG arány is alacsonyabb volt. Persze, a tározók durván 70%-on vannak, s az a tény is irreveláns, hogy a fűtés hányada elenyésző az egésznek, s nem azért fogják a fennmaradó készlet mennyiséget sem jócskán felhasználni még addig. :)

    "Az USA nem Oroszország, hogy politikai alapon árulja a gázt "

    Persze, nem szelektál, ugyanúgy lehúz önmagán kívül mindenkit a világon.

    "Az LNG annyi amennyi, a piac szabályozza az árakat, és ez a lehető legjobb megoldás."

    Még a statista.com prognosztizált előrejelzésében is más szerepel.

    "Az LNG annyi amennyi, a piac szabályozza az árakat, és ez a lehető legjobb megoldás."

    Igaz, a piac önszabályzó, mindig optimális paraméterek szerint épül fel, mondani is akartam. Ez valószínűleg akkor közös érdek lehet! :K

    Európa versenypiaci érdeke is teljesen mellékesek, s az is, hogy akár az általad hőn dicsőített németek gazdasági alapját adó cégek is vagy 2 ilyen év után kivonulnak máshova.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák