Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    Tegnap este megjelent a cegunknel (ahol a havi jovedelmunk nem elhanyagolhato resze ceges reszveny) egy amerikai kettos adozas kizarasanak megszuneserol szolo, valamennyire hivatalosnak tekintheto (irasban van es a HR-tol) guide, ami azt mondja, hogy nekunk (amerikai brokernel tartott amerikai (nem osztalekfizeto) ceges reszvenyunk utan 2024.jan.1-tol sem kell ketszer, csak egyszer, tovabbra is ide Magyarorszagra fizetni a capital gain utan, mivel allitolag a W8BEN ervenyben marad, igy tovabbra se vonja majd a megfelelo szolgaltato az USA fele fizetendo 30% adot (nyeresegre).
    En eddig itt ugy vettem ki, hogy ez a ket terulet problemas, az osztalek, meg a nem eu-ban levo papirokon a capital gain. [Az vilagos, hogy a nyereseg/veszteseg szembeallitas az full megszunik, tehat mar ezert nem jo otlet ott tartani. Mivel folyamatosan keletkezik es nem is lehet 0. napon eladni csak akkor ha elismerem hogy benfentes infohoz jutok es elore leirom 1 evre mit kereskedjenek le nekem, hacsak nem irom bele hogy azonnali esz nelkuli eladast csinaljon, minden mas esetben bejon az adozasi kerdes.]
    Eddig ugy gondoltam, hogy haza kell hozni azt amit ev vegeig kapunk, bar nekem boven minuszban lesznek velhetoen, korabbi (nem ATH-n grantolodott) kollegaknak jelentos nyeresege lenne rajta.
    Van aki jobban belemaszott ebbe, es meg tudja mondani, hogy mi most az igazsag?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák