Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsoca_D

    tag

    válasz jeni #3350 üzenetére

    Na, hol is kezdjem...
    Először is, köszi, hogy próbálsz segíteni. Ezzel még igaz, hogy "nem vagyok kinn a vízből", mivel eddig nagyjából én is eljutottam. :)

    Összefoglaló semmit sem segít, mert ott csak linkek vannak a ventigyártókhoz, amit másodpercek kérdése kikeresni anélkül is.

    A "gyári" venti típusából bármit is prbáltam beírni a keresőbe, nem hozott eredményt (vagyis nem talált ugyanolyat eladósorban). Emellett, amit belinkeltél, az egy BQ típusú, az enyém pedig GQ. Sajnos az EVGA volt olyan kedves, hogy az egyikbe 140mm, a másikba 135mm ventit tett. (Gyártó oldala: [BQ] [GQ] ). Az egészben az a legérdekesebb, hogy ebben a BQ-ban, amit Te is linkeltél T13525 van, ami ugye 135mm kellene, hogy legyen, de a gyártó oldala szerint 140mm-es, és én oda simán be is tettem a P14-est, és tökéletesen illeszkedtek a lyukak. A GQ viszont a gyártó oldala szerint is 135mm-es, így nem tudom mi lesz (lyuktávolság szempontjából), ha P14-el próbálkozom. Emellett az egyik valami "Teflon Nano-Steel Bearing", a másik pedig "Fluid Dynamic Bearing". Pfff... Kész káosz. :(

    A külföldi rendeléssel az a fő bajom, hogy belefuthatok olyanba, hogy az indulófeszültség túl magas, és hiába vettem, mert el sem fog indulni akkor sem, ha jól illeszkedik és a többi paraméter is ok. Ezt pedig az Arctic oldalán kívül semellyik gyártónál nem találtam meg. Illetve, amelyiken mégis találtam hasonlót, ott mindenhol 5v-ot írt indulónak.

    Összeségében arra hajlok, hogy P14-et tegyek be egy kis tápreszelgetés vagy ventifúrogatás segítségével, csak attól ijedtem meg, hogy itt a kolléga emlegetett "gumis-műanyagos ragasztó pisztolyt" meg "szigetelőszalagot", így gondoltam, hogy csak simán a lyukak "összeszinkronizálása" esetleg nem ad stabil megoldást, de (#3352) DroiDMester alapján akkor ettől nem kell félni.

Új hozzászólás Aktív témák