Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
addikt
válasz zolisx4 #21785 üzenetére
Hagytál neki elég időt töltődni?
Ha igen akkor jelezném az Aqua-nak a problémát, ha már garancia van rajta. Lehet elállási lehetőséged is van ha nemrég rendelted. Nem igazán találtam róla normális videót sem, bár az egyiken hasonló elejű készüléknél üzem közben csak a zöld lámpa világított. -
Chris0321
addikt
válasz macilaci78 #21776 üzenetére
Én nagyon jól jártam vele mert nagyobb mint amire szükségem lenne és szinuszos is. Plusz alig használták. Most ez a második, hogy az akksi elöregedett, egyébként gond nélkül működik.
-
Chris0321
addikt
válasz macilaci78 #21773 üzenetére
Kérdezz rá majd itt is arra amit ajánlanak, nehogy rádsózzanak valami raktárban régóta porosodó vackot. Én ragaszkodnék a külső akksishoz, az könnyebben bővíthető ha keveselnéd a teljesítményt. Egyébként erről nem volt szó de az ilyen akksik is tönkremennek még kevés használat mellett is. Nekem a színuszos APC Pc-hez való szünetmentesemben 3-5 évente cserélni kell az akksit, a szünetmentessel semmi problémám nincs, pedig használtan vettem.
-
Chris0321
addikt
válasz JoceeHunt #14030 üzenetére
Nekem még nem kellett cserélni az akksikat a ups-ben (APC SMT750) de a számtech üzletben ahol szoktam vásárolni van hozzá akksi és ha jól emlékszem azt mondták ki is cserélik ha kell és ha gondom lesz oda fogom vinni megnézetni és gondolom más üzletben is rá tudnak nézni, hogy normálisan működik-e a töltés vagy az akksival van gond.
-
Chris0321
addikt
válasz lp4EverLaci #13465 üzenetére
Beledugsz egy egyszerű kapcsolós hosszabbítót a szünetmentesbe mint én és ki tudod kapcsolni ha nem használod a géped. Nálam a gépen kívül a monitor, a router, internet táp és a hangcucc is bele van dugva a hosszabbítóba.
-
Chris0321
addikt
válasz domerator #13307 üzenetére
Van feszültségátalakító több fajta is direkt ilyen mértékű. Pl. kamionban is szokták használni, hogy az akksiról menjen 230v-os készülék.
Az akksit biztos meg fogja viselni a tél erre jobb ha felkészülsz. Ha lehet olyan helyre ragd ahol fagypont feletti a hőmérséklet. -
Chris0321
addikt
válasz Cs1csó #12654 üzenetére
Nekem nem fognak mert nincs a szünetmentessel gondom, itt van mellette az ágyam de észre sem veszem egész éjjel pedig egy kis faluban egy nem túl sokat használt utcában lakom tehát nincs sok alapzaj kivéve ha a szembe szomszéd kutyái úgy gondolják túl nagy a csönd. A fórumtárs miatt csináltam a mérést, hogy legyen viszonyítási alapja. Szerintem eléggé csal ez a mobil app-os mérés mivel pl. mikor az egyébként alig halható számítógép ház első ventilátorától pár centire raktam 50 Db értéket írt ki.
-
Chris0321
addikt
válasz inf3rno #12646 üzenetére
Letöltöttem a decibel meter-t a telefonomra, nem tudom mennyire pontos.
A telefont rátettem az ACP-re a furatok felé a tetejére: 35-40 Db
Az APC elején 25-31 Db
Egy méterre a szünetmentestől 19-27 Db de közben ment a számítógép aminek az első ventilátora elé tett telefon 50 Db-t írt ki. -
Chris0321
addikt
-
Chris0321
addikt
válasz inf3rno #12641 üzenetére
Én 05.26-án feltöltöttem két videót is az APC SMT 750I-m hangjáról sajnos nem a Youtube-ra így most nem tudom linkelni de keress rá. Igaz ez drágább (én használtan vettem de már egy éve és semmi gondom vele) de szerintem megéri és tiszta szinuszos így majdnem akármit rátehetek.
-
Chris0321
addikt
válasz DarkChild #12598 üzenetére
A számítógép asztal alatt van a szünetmentes és van, hogy ráteszem a lábam mikor már hosszabb ideje ülök a gép előtt és kezd kicsit kényelmetlen lenni. Az oldala teljesen hideg, a teteje hátsó része kicsit langyos jelenleg és reggel óta megy a számítógép bár egy ideig nem használtam és bekapcsolt az energiatakarékos rész. Mikor megjött kíváncsiságból levettem a borítást de nem emlékszem már volt-e benne ventillátor.
Kihúztam egy kicsit a konnektorból és ennyi hangja van mikor tölt és ott megy mellette fél méterre a számítógép is. Nyugodtan gondold át a dolgot, még jópár napod van rá. Lehet közben más is megoszt tapasztalatokat valamelyik szünetmentesről.[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz DarkChild #12595 üzenetére
Remélem sikerült a feltöltés.
Én tavaly nyáron vettem egy pár éves APC SMT 750I szünetmentest, ennyi szokott lenni a hangja működés közben. Épp megy rajta az adatlapomon szereplő számítógép, csak a böngésző megy de játék közben is ennyit szoktam hallani.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz draco31 #12464 üzenetére
Én csak mint tulajdonos nyilatkoznék: tavaly szeptemberben vettem egy használt APC SMT szinuszos szünetmentest, azóta hosszabbító van bedugva, hogy a rajta lévő kapcsolóval tudjam áramtalanítani a gépet, monitort, hangrendszert, wifi routert és az antenna tápegységét és még egyszer sem volt vele gondom.
-
Chris0321
addikt
Szevasztok.
Múlt nyáron vettem egy használd UPC SMT750I szünetmentest ami valamiért nem kommunikált az akkori gépemmel. Ma vettem egy új gépet amivel már van közös hangjuk de sajnos ez az angol. Ha jól tudom be lehet valahol állítani, hogy mikor ki van kapcsolva a gép és nincs terhelés a szünetmentesen akkor a kijelzője kapcsoljon ki. Ne a szünetmentes csak a kijelzője mert éjszaka elég zavaró néha. Meg tudná valaki mondani jól tudom-e, hogy van egy ilyen lehetőség és ha van mit kell beállítanom?
-
Chris0321
addikt
válasz Pubszon #11844 üzenetére
Kösz, nem szokott vele gond lenni általában így nem nagyon nézegetem a.kijelzőt de ezentúl fogom.
Én megvettem az átalakítót és egy kikapcsolható hosszabbítót és összedugtam a kettőt. Így ha már nem fog kelleni valamiért a hosszabbító a szünetmenteshez akkor visszaalakítás nélkül tudom használni sima konnektorhoz.
-
Chris0321
addikt
válasz cinemazealot #11840 üzenetére
Mivel nyáron vettem én is ilyen átalakítót én előnyben voltam.
Más jellegű problémám nincs a szünetmentessel és nem rendszeresen csinálja szerencsére. Egyre inkább úgy érzem megérte megvenni, így remélhetőleg legalább az áram miatti hibáktól védve vagyok.
csicso82: Köszönöm a választ. Nekem sajnos valamiért nem működik a szoftveres ellenőrzés. Próbálkoztam még az APC-nél is érdeklődni mi lehet az oka de hosszas levelezés után feladták mert hiába próbáltunk ki sok mindent nem sikerült elérni, hogy működjön. Kipróbáltam egy másik géppel ott semmi gond nem volt. Mivel január/február környékén lecserélem a gépem egy újra így nagyon nem is erőltetem a dolgot remélhetőleg azzal gond nélkül működik majd.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz cinemazealot #11837 üzenetére
4. megoldáshoz: Én ha jól emlékszem egy ezrest sem fizettem érte mikor vettem egy ilyet a helyi számítógép üzletben pár hónapja és azóta is tökéletesen működik a rádugott normál hosszabbítóval.
Hogy legyen egy kérdés is ha már írtam:
Nyáron vettem használtam egy APC SMT750i szünetmentest és nagy ritkán előfordul, hogy nem megy el az áram de kattan egyet mintha akksira váltana és a sárga visszajelző fény elkezd világítani majd vissza is vált a zöldre mindez pár másodperc alatt. A töltöttségi szint nem szokott leesni 100%-ról.
Ez feszültségingadozás miatt történik, vagy valami probléma lenne a szünetmentessel? -
Chris0321
addikt
Szeva.
Csak érdeklődésképp és nem kötözködésképp kérdezem, hogy biztos lesz áramszünet alatt is internete? Én falun lakom, most vezeték nélküli netem van (nem mobilszolgáltatótól) és csak nyár óta van szünetmentesem. Párszor már volt azóta pár perces áramszünet és egy idő után (1 max. 2 perc) a net is elment.
-
Chris0321
addikt
Szevasztok.
Pár hónapja vásároltam használtan egy APC Smart 750i-t az itteni tanácsok alapján és végre volt egy 1-2 perces áramszünet amikor is ment a gép. Egy halk kattanás jelezte csak, hogy elment az áram egyébként semmi hangja nem volt a szünetmentesnek mint eddig, persze a figyelmeztető jelzésen kívül. Kicsit hagytam had menjen akksiról lássam mennyire meríti, hirtelen leesett 72-73 %-ra amit tartott és mikor ki akartam kapcsolni visszajött az áram.
Eddig csak ajánlani tudom ezt a márkát.csicso82: Az én szünetmentesemen is fordított dugó van de egyáltalán nem zavar. Vettem hozzá egy darab átalakítót amibe beledugtam egy rövid hosszabbítót és probléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
Szevasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kihúzom a konnektorból a szünetmentest és nincs rajta semmilyen fogyasztó ha jók az akksik milyen értékeket kellene mutatnia? Nemrég vettem egy APC SMT750I szünetmentest és most másik szobába költöztetés miatt kihúztam és a 100% akksiszint leesett még fogyasztók nélkül is elég hamar bár csak 80 % körülre.
-
Chris0321
addikt
válasz dannyl #11392 üzenetére
Ha van fóruma annak a fajta tápegységnek amit használsz érdemes rákérdezni van-e vele valakinek tapasztalata. Nekem sem tudtak konkrét választ adni itt a fórumon ezért inkább biztos ami biztos vettem használtan egy színuszos szünetmentest igaz az ennél jóval drágább volt. 40.000-ért lehet kapni újat is ezt.
-
Chris0321
addikt
válasz BullZeye #11387 üzenetére
Én egy átalakítót veszek és egy kapcsolós hosszabbítót és probléma megoldva. Így nem kell majd kihúzogatnom semmit egyszerűen lekapcsolom a hosszabbítót és nem fogyasztja semmi feleslegesen az áramot. Kicsit macerás kikapcsolnom a tápegységet a gépen és a net adapterét sem kell így mindig kihúzogatni.
-
Chris0321
addikt
Én ilyet vettem használtan (2 éves), teljesen hangtalan tudtommal elég jó márka és alig használtat sikerült találnom. Szállítással együtt nem került 50.000 forintba, mivel ez már tiszta színuszos így akármilyen tápegységet fogok venni működni fog vele. Ha érdekel a hardveraprón érdemes körülnézni nemrég még több lehetőség is volt.
-
Chris0321
addikt
-
Chris0321
addikt
válasz tankcsabee #11364 üzenetére
Az újjat a garancia miatt akartam volna venni, de remélem ez is hosszú évekig fog megbízhatóan dolgozni ha kell.
erikke17: Nem, hanem arra, hogy a számítógépnek és monitornak stb. normál villásdugója van amit ebbe a szünetmentesbe ha jól látom nem lehet bedugni mivel nincs hozzá megfelelő aljzat.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz tankcsabee #11357 üzenetére
Szeva.
Köszönöm a választ, az már nekem elég drága lenne.
Ebben a kérdésben tudnál esetleg segíteni? Egy használt APC Smart UPS SMT-750i szünetmentesről lenne szó és az érdekelne, hogy érdemes lenne megvenni mivel nem az eredeti akksikkal használják hanem két darab 7.2 Ah-al.[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz cinemazealot #11294 üzenetére
A legtöbbször csak 1 másodperces áramszünet szokott lenni mire felfogom, hogy a sötét képernyőt nézem már újra van. Ha hosszabb ideig van áramszünet akkor pedig gondolom van időm odasétálni és kikapcsolni a gépet. Mikor alszom kikapcsolom ha nem vagyok otthon hosszabb ideig akkor is.
-
Chris0321
addikt
válasz cinemazealot #11287 üzenetére
Rendben, köszönöm akkor majd kipróbálom.
-
Chris0321
addikt
válasz cinemazealot #11285 üzenetére
Sajnos nem tudok olyan ismerősömről akinek lenne szünetmentese így ez a lehetőség kiesik. Ha többet kell költenem akkor költök inkább mint tönkrevágjam a frissen megvett tápot és talán még mást is és sokkal többe kerüljön az egész. Akkor az a szünetmentes biztosan jó lesz?
-
Chris0321
addikt
válasz A megváltó #11277 üzenetére
Köszönöm a cikket el fogom olvasni.
cinemazealot: Reméltem, hogy legalább azt egy kicsit olcsóbban megúszom de ha kell kénytelen leszek megnövelni a keretet. Az új gépem drágább lesz mint az autóm és mivel elő előfordulnak 1 másodperces áramszünetek néha ezért mindenféleképp szeretnék egy szünetmentest. Szerintem az előző monitorom is az áramkimaradások miatt ment tönkre, természetesen a garancia lejárta után egy hónappal. Használtat nem szeretnék mert ki tudja mennyire van leamortizálva de a másik hozzászólásodban megemlített Kstar Microsine 1000VA-t lehet én is kipróbálom majd.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz cinemazealot #11274 üzenetére
Szeva.
Érdeklődtem már itt a fórumon szünetmentessel kapcsolatban és elhalasztottam a vásárlást akkora mikor a gépet veszem, hogy ki tudjam majd vele próbálni de még sok minden nem tiszta nekem a szünetmentesekkel kapcsolatban. Próbáltam rákeresni a google segítségével de nem teljes a siker. Azt szeretném megtudni, hogy a line - interaktív készülékek tiszta színuszt állítanak-e elő. Egy nem túl nagy üzletben fogom venni a készüléket és mindent meg tudnak szerezni de a helyhiány miatt nem minden van raktáron. Nem hiszem, hogy túlzottan örülnének neki ha rendeltetnék 2-3 fajta szünetmentest, hogy kipróbálhassam melyikkel működik rendesen a gépem. PErsze segítőkészek meg minden de azért nem húznám túl a húrt.
-
Chris0321
addikt
válasz Pubszon #11209 üzenetére
Úgy nézem ez felel meg mindkét követelménynek:
EATON 5E series 850i szünetmentes tápegység (850VA, 480Watt)
Kétféle van ebből a változatból, sajnos alistán nincs kiírva teljesen a név és a héten zárva van az üzlet: konne és monit. A google konner-re és monitorra egészítette ki de nem találtam róluk semmit mi a különbség. Ebben tudnál segíteni?
-
Chris0321
addikt
Szevasztok.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Sajnos elő előfordulgat, hogy egy másodpercre elmegy az áram ami arra épp elég, hogy kikapcsoljon a számítógép és mivel ősszel új gép vásárlását tervezem és szeretnék beszerezni egy szünetmentes tápegységet hozzá. Mivel semmi tapasztalatom nincs ezen a téren nem tudom miylet lenne érdemes de gondoltam azt már most beszerezhetném hisz ez a kis áramszünet miatt a jelenlgi gépem is ugyanúgy kikapcsol és mivel elég régi félek idő előtt tönkremegy. A gépet itt venném meg mert közel van a bolt és évek óta itt vásárolok és csak egy videókártyával volt problémám amit garanciálisan cseréltek is.
A jelenlegi konfigom (Nem tudom mennyi lesz a kölünbség a két gép fogyasztása között ezért leírom mindkettőt):
Alaplap: ASUS P5KPL-AM EPU
Processzor: Intel Pentium E5400 3233 MHz-re húzva
Ram: 4Gb DDR2
Videokártya: GeForce GTX 560 TI
Monitor: 17" CRT
Winchester: Egy 650 Gb-os és egy 1 Tb-osA tervezett gép:
Alaplap: ASUS B150M (Talán a Plus verzió)
Processzor: INTEL Core i5-7600 (esetleg K verzió)
Ram: 8Gb DDR4
Videokártya: GeForce 1050 TI vagy ha esik addig az ára akkor 1060 6Gb
Monitor: Valószínűleg egy 21.5"-os, ennél nagyobb biztos nem lesz
Winchester: 2 darab 1 Tb-os.Tudom elég sok még a kérdés a vásárolandó gépem körül de remélem ennyi infó alapján is tudtok nekem segíteni.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- World of Tanks - MMO
- Windows 10
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai