Új hozzászólás Aktív témák

  • mongi

    senior tag

    Tegnapi eset:

    Behoztak egy Asus X58C "erőművet" (cel.220 proci, 1,2ghz, 1gb rammmal, sis-es alaplap+vga+lan+hang), Hogy most hozták garanciális szervízből a gépet mert tele volt vírussal, és kellene rá nekik vírusirtó. Igaz mint említik, mióta megvették a "szaküzletben", azóta van vele folyamatosan probléma.

    Már itt kezdett gyanús lenni, hogy ha voltak szervízben a géppel, minek rá tőlem a vírusirtó? No mindegy, nem vagyok lélekbúvár :)
    Nézem a gépet, semmi matrica rajta, csak a gyári paraméterek. Gép bekapcs, és lőn egy win7 virít a betöltőképernyőn. ( Nosza, végre modernizálták a gépet :D eddig ugyanis csak vista driverek voltak ehhez a típushoz. )

    Betöltés után kiderült, hogy feldobtak egy Windows7 X64 Ultimate-et, persze feketén, ki-lockolva, + a gyüjtemény:
    - "NÉRÓ SWARC-EDÉSÖN",
    - "WINDOWS COMMMANDER_KEYGEN RILÍZ".
    - "ULÍD DVD PLÁYER MEGBLASZTER KRAKKING EDÉSŐN"
    és had ne soroljam milyen kókányolások.

    Mikor közöltem a tulajdonossal, hogy mi a szitu, el sem hitte, csak mikor megmutattam a hologramos matricás win- t egy másikon.Mondom neki, hogy erre max xp-t tennék én,S mivel nem volt hozzá driver, kiadták a gépet, hogy ez már ok, csak vírusirtó kell rá.Mindezt megelőzően 1 hónapig ültek a gépén! Ezután került hozzám.

    Most rakom fel éppen a legal XP home-ot nekik, persze minden gyári driver-rel és egyéb ingyenes, de legális cuccal :)

    Azért eltörögetném a kezét annak aki ilyen munkát mer végezni, pláne egy garanciális gépen. Én nyertem a dolgon, mert az illető kijelentette, hogy már nem érdekli a garancia, inkább beadja hozzám a cuccait ha gondja van, mert olcsóbb és normális kiszolgálást kaphat tőlem :)

    .......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák