Új hozzászólás Aktív témák

  • mongi

    senior tag

    válasz themebuilder #11987 üzenetére

    De Te csak a webshopokra vonatkozva jelentheted ki, hiszen üzletben pont ezért van a kibontom-kipróbálom-megveszem trió. Interneten ezt nehéz lenne kivitelezni, ezért is vonatkozik ez az elektronikus kereskedelemre főleg.De a csomagolást akkor is vissza kell kérni, ha csak azon szerepel az azonosításához szükséges kódok lásd e-bolt:
    "Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza az eBolthoz."
    Szóval a csomagolás megléte feltétel. No meg a blokk/számla... Anélkül a garancia nem ér semmit.
    És hogy az online kereskedelemre vonatkozóan:
    Mi az az elállási jog?

    Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.
    ...
    Követelheti-e az eladó elállásunk esetén, hogy a terméket az eredeti csomagolásban és az eredeti okmányokkal (számlával) együtt küldjük vissza?

    Nem, ilyen feltételektől nem teheti függővé az eladó az elállási jogunk gyakorlásának elfogadását, de javasoljuk, hogy a termék csomagolását óvatosan bontsuk fel és azt őrizzük meg a számlával és egyéb okmányokkal (például a jótállási jeggyel) együtt az elállási határidő lejártáig.

    A termék esetleges rendeltetésszerű használatáért használati díjat és az emiatt fellépő esetleges értékcsökkenés (karcolások) megtérítését sem lehet a fogyasztótól követelni, de amennyiben a terméket nem rendeltetésszerűen használtuk, az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.

    [ Szerkesztve ]

    .......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák