-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
e90lci
senior tag
-
enterlaci
senior tag
válasz Borisz76 #49727 üzenetére
Köszi!
nem vagyok telhetetlen, de király lett volna, ha a leírásban szereplő chrome bővítmény vagy bármi más bővítmény tudná a sebesség átállítását egy kattintással.
Nálunk csak mikrohullámú net van és néha jobb lenne visszafognom a letöltést, hogy a család többi tagja közben normálisan tudjon netezni - itt jön a két opció amit mondtál, ezekhez viszont be kell lépnem jelszóval a dsm-be/mobilappra és menüzni egy kicsit. Ezért kérdezősködtem az ügyben.By the way: az összefoglalóért nagy köszönet! Sok munkád van benne!
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Borisz76
veterán
válasz enterlaci #49756 üzenetére
Míg Németországban éltem - egyedül - volt időm foglalkozni vele.
Itthon a család miatt erre már nem sok időm van.....de így van ez jól!Így is csak a "felszínt" kapargattam......
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Egy barátom DS218+ gépét szeretném úgy felkonfigorálni, hogy kívülről is elérhető legyen. A routeren forwardoltam 137-139, 445, 5000-5001 és 5005-5006 portokat.
A *** synology.me regisztrálva van. Elvileg minden úgy van beállítva, mint az enyémen, de ha beírom, hogy https://***.synology.me:5001, mégse éri el. A quickconnect működik.
Mi lehet a baj, mit nézzek meg?
A router egy ZTE F668, nem ismerem, ez így jó?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Nálam mist olyan helyzet van ,hogy a Kodi-aimat átraktam mysql alapú adatbázisra aminek mellékhatásaként minden film és sorozat mellé csinált egy .nfo fájlt. Ez még nem is lenne baj, tőlem elfér. A gond az , hogy néhány naponként arra lettem figyelmes , hogy néhány sorozat epizódjai megduplázódnak. Egy darabig nem jöttem rá , hogy miért és miért csak néhány ,mert ha esetleg valami rossz beállítás van a Kodi-ban , akkor már inkább az összeset kellene ,de nem. Azután feltűnt ,hogy összefüggés van a duplázódás és a frissen bekerült epizód ők között ! Mert hát ugyebár a Sonarr is csinál egy .nfo fájlt a sorozat mellé és ez miatt hiszi a Kodi-ban ,hogy minden fájl kétszer van meg.
Szóval erre kellene nekem valami megoldás. Mondjuk a Sonarr-t lebeszélni az .nfo gyártásról vagy tegye máshová vagy egyéb.
Köszönöm.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
segítségre lenne szükségem iPhone és fotók témakörben.
DS Photo alkalmazás fent van a telefonon. Magától nem szinkronizál, csak úgy, ha belépek az appba, akkor elkezdi.
Másik problémám: NAS-on fent vannak évekre visszamenőleg a DS Photo által szinkronizált képek. Új telefont vettem, úgy érzékeli, hogy a telefonra átmásolt régi képeket is szinkronizálnia kellene, így megduplázza a NAS-on lévő több ezer képet...
Nem vagyok hajlandó utána több ezer képet átnézni és kitörölgetni a duplikátumokat, ezért inkább nem használom a DS Photot.Van viszont iCloud - fent van minden kép.
Hogyan tudom levarázsolni onnan NAS-ra automatikusan, szinkronizálva?Ti hogy használjátok az iPhone-t Synology nassal?
Köszi
-
Borisz76
veterán
válasz Statikus #49767 üzenetére
Nálam is volt olyan , hogy új telefon miatt duplikált egy csomó képet.
Kb így nézett ki :
IMG_20180715_120512.jpg
IMG_20180715_120512-1.jpgHagytam had csinálja végig....
Sok lett az ilyen : -1 -s végű kép...ami ugye dupla.Semmi gond :
Total Commander-el belementem a mappába.
Kijelöltem az összes fájlt.
Parancsok / Keresés rész ( Alt+F7 )
Itt a kereső részhez beírtam, hogy : -1.jpg
Keresés után alul vagy egy olyan funkció, hogy ABLAKBA.Ekkor szépen kilistázza a -1.jpg végű fájlokat.
Mindet kijelöltem és töröltem.Ezek után csak a frissen készült képek kerülnek fel....és még sincs duplán.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Statikus
senior tag
-
Statikus
senior tag
válasz mergesmate #49771 üzenetére
Köszi, azt hiszem, ez segített.
IOS-en kicsit más ez a menü, de a lényeg megvan.
-
törölt tag
A gyökér könyvtárat ugye nem lehet mountolni hogy a teljes NAS könyvtárstruktúra látható legyen EGY windows meghajtó alatt emiatt az összes megosztott mappát külön-külön meghajtóként kell ami elég átláthatatlanná teszi nekem mi hol van. Sikerült esetleg valakinek megoldani az egész NAS megosztását egy meghajtó alá??
Ha létrehozok egy megosztott mappát és az alá pakolok be mindent akkor meg két gond van:
A. photo/video station nem tudja kezelni az itt elmentett dolgokat mert ragaszkodik a gyökérben elhelyezet default könyvtárakhoz. (ha jól tudom)
B. az NFS jogosultságot nem tudom az almappákon külön kezelni, azaz vagy mindent megosztok NFS-en vagy semmit. Már pedig én csak a video almappát akarom mindenki számára NFS írás/olvasásra engedélyezni (mert ugye user jogokat se lehet állítani) és a többit nem.
Ötletek? Köszi!
-
molnartom
aktív tag
WEBDav esetleg jó lehet neked!
-
addikt
válasz #80977664 #49773 üzenetére
"az NFS jogosultságot nem tudom az almappákon külön kezelni, azaz vagy mindent megosztok NFS-en vagy semmit. Már pedig én csak a video almappát akarom mindenki számára NFS írás/olvasásra engedélyezni (mert ugye user jogokat se lehet állítani) és a többit nem."
Ezért kellene minden ilyen almappát (pl. video) külön megosztásba tenni. Így van a koncepció kialakítva, nincs egyszerre minden megosztás.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #49773 üzenetére
A NAS -on csinálsz egy gyökér könyvtárat pld egybe néven és ebbe be-mountolod azokat amiket a Windowsba egybe szeretnél látni ezt az egybe könyvtárat mountolod fel a Windowsba amibe már ott van minden egybe. Azt, hogy hogy lehet ezt megtalálod itt a topikba (Felad időzítő beállítás + a mount parancs is) .
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Elemental #49777 üzenetére
Mutass már egy képet erről ?!
Magát a NAS és a kötetet NEM lehet felcsatolni mint hálózati meghajtó.
A köteten létrehozott MEGOSZTOTT MAPPÁT lehet felcsatolni mint HÁLÓZATI MEGHAJTÓ.
Nem olyan mint egy PC-ben mondjuk a D:/ meghajtó....
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
-
-
appel
őstag
Sziasztok. Van egy DS218+ jelenleg 1db 4TB-s HDD-vel SHR (adatvédelem nélkül) kötettel.
Jól értelmezem, hogy ha teszek majd bele egy újabb 4TB-s HDD-t, akkor választhatok, hogy bővítem az SHR-t 1 lemez adatvédelemmel (össz. 4TB hellyel) vagy új második SHR-t v. alap kötetet hozhatok létre az új vinyón (lesz 4+4TB helyem)?
Igazából még nem döntöttem el, hogy mi legyen, csak szeretek előre tájékozódni.Thx
-
Borisz76
veterán
Jól látod.
Ha bővíted a meglévő kötetet egy új lemezzel , akkor lesz SHR1, tárhely nem nő.
Lemezvédelem lép életbe, tükröződnek az adatok.Ha MÁSIK SHR kötetet hozol létre vagy ALAP kötetet, akkor lesz 2 db köteted. 4-4 Tb helyed.
-
appel
őstag
válasz Borisz76 #49786 üzenetére
Ok, köszönöm. Azért kérdeztem, mert az összefoglaló és a tudástár nem pont ugyanazt írja v. rosszul értelmezem az angolt.
A knowledge base leírásból (For an SHR volume containing one drive, storage capacity will only be expanded when two or more drives are added.) nem ez jött le. -
Immy
őstag
Sziasztok, próbált már valaki CPU-t cserélni synology NAS alaplapban?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
appel
őstag
válasz #80977664 #49788 üzenetére
Vágom, de pont ez zavart meg, hiszen a tárolókapacitás akkor is növelhető, ha csak egy lemezt adok hozzá új SHR vagy alap kötetnek, csak ebben az esetben nem a meglévő SHR kötet kapacitását bővítem (azt csak legalább kettő lemezzel tudnám bővíteni), hanem a NAS össz. tárolókapcacitását.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mert elakadtam.
Hyper-V virtualizációt használok egy HP szerveren. Van rajta pár Virtuális gép amit szeretnék menteni.
Erre megvettem a Synology 418-as Nas-t. Nem igazán tudom beállítani.Letöltöttem a Hyper-V backup szolgáltatást, de mintha ez pont a fordította lenne, amit szeretnék.
Tudnátok valami kiindulópontot adni?
Köszi és Üdv,
Dr. Student
-
törölt tag
Valaki tudja miért nem tudok VPN-en csatlakozni a NASomra ha a synology DDNS címet (valami.quickconnect.to) írom ba a kliensprogramba a szerver címéhez? Ha beírom a kkülső IP címet xxx.xxx.xxx.xxx akkor simán megy... Android amúgy de szerintem mindegy.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni, ház leendő bekamerázásához a jövőben.
adott 2db DS218+ 6gb nas
azt gondolnám, hogy az egyik NAS nagyrészt csak a kamerákra lenne használva (ezen NASba wd purple kerülne majd). vagy nem tudom mennyire erőforrás igényes a kamera rendszer.
nem építettem még ki korábban kamera rendszert. így szeretnék segítséget kérni.
4-8db kamera kerülne majd kiépítésre.- milyen kamerákat ajánlanátok? wifin/kábelen való kommunikáció az inkább preferált ezek tekintetében?
- esetleg konkrét kamerák?(off: okos otthon is kiépítésre kerül, nem tudom van-e bármiféle összefüggés, kell-e az okos vezérlőnek kommunikálni a NAS-val, amennyiben igen, tudtok-e ez tekintetében ajánlott okos otthon rendszert?)
előre is nagyon köszi válaszotokat!
-
gyugyo79
addikt
válasz Dr. Student #49794 üzenetére
Linket tudsz adni az alkalmazásra vagy egy képet az ikonjáról. Én nem találom az alkalmazást se "Hyper-V backup" nem lehet, hogy félre olvastad a Hyper Backup -ot ?
2014htctest (#49795)
A quickconnect.to másra való
Neked ehhez a külső hozzáférésnél kell a DDNS -nél egy synology.me -s címet beállítani (vagy másik neked szinaptikusat vagy lehet mind a 2 vagy több is ...). -
Gombinyó
őstag
válasz Dr. Student #49794 üzenetére
Használj Veeam Backup & Replicationt, már 10 virtuális gépig ingyenes. A NAS-on az SMB megosztást meg add át neki repositorynak.
[link] -
törölt tag
Már régebben is kérdezte valaki. Ez volt rá a válsz:
Mr. Janó #49307
"okos otthon is kiépítésre kerül"
Nálam Google Home Mini van ill. a Philips Hue LED-ek bridge-el kapcsolódnak a hálózatra.
A NAS-hoz semmi köze jelenleg a Smart Home-nak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest