Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz tobias40 #1678 üzenetére

    Igen, DDNS-el elérem internet felől a routeremet is és a NAS-t is.

    A munkahelyem az kicsit kilóg a sorból. Itt van net, de nem mindent tudok elérni a NAS-ból, de amit elérek, az eddig elég nekem. :D

    Gépek + forwardolás:

    Első körben a routerben adj fix IP-t minden netes eszköznek, gépnek. (MAC címhez köthető is)

    Második körben adsz minden géphez egy portot, amit az adott gép fix IP-jére forwardolsz. A portokat úgy válogasd meg, hogy ne legyen egyik sem ugyan az, mint amit a NAS használ kommunikációra.

    0-tól 65ezer valahányig van lehetőséged. Én az 50-60ezres tartományt javasolnám, mert ezt a tartományt jellemzően nem sok minden használja, főleg a 60ezer felettit. (Mondjuk egy példa: a születési évszámod elé teszel egy hatost és máris van egy portod, amit kinyitsz. Ez lesz az első gépé. Hozzá adsz egyet és az lesz a másodiké, stb. De lehet random is, csak írd fel valahova! :K )

    Ha ez megvan, akkor a böngésző címsorába beírod (www nélkül): DDNS cím (host):kinyitott port száma. Ezzel megvan a kapcsolat a gépig.

    Az adott gépen pedig létrehozol a hálózati beállításokban egy felhasználót egy jelszóval (ezt is felírod, használhatod mindegyik géphez is ugyan azt, csak ne legyen könnyen fejthető, vagy más-más azonosítókat használsz minden géphez.).

    Ha a gépen megvan ez a felhasználó, létrejött, akkor a forwardolás után net felől be tudsz lépni a gépedre, az adott felhasználónévvel és jelszóval.

    Vagy megtanulod használni a TeamViwer-t. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák