Hirdetés
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Python programozás
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani3l
őstag
válasz tobias40 #2655 üzenetére
Szerintem az korrekt, sokkal több nem lesz, a popinak elvileg 100 megbites portja van (ha gigabites, akkor is csak papiron..), szoval 8-10 meganal többet szerintem nem is nagyon fog produkalni.
Egy komolyabb bd50-nek az atlag bitrataja olyan 40-50 mega körül van maximum, ami 5-6 MB/s, de a csucs se nagyon megy 80 föle, tehat a 100-as halon annak is gond nelkül at kell mennie. Ennel kisebb hd filmeknek meg joval kevesebb.Szoval ez a sebesseg max akkor lehet problema, ha mondjuk a popiba tett vinyora akarsz adatot mozgatni, akkor lehet, hogy lassu, de igazabol sokmindent nem tudsz tenni ellene..
Szerk.: A MB/s az MegaByte/sec, a megabit/sec az Mb/s!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Nodika ezt írta:
"Nekem a másolási sebesség (nasról pcre) 50+ MB/s, az írás(pcről nasra) 35+MB/s."Ezért keveseltem az én speedemet a popiról..
Majd a pc-ről másolásnál is megnézem hogy ott mit mutat..
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Torrentnél nektek is http error-okat ír ki a tracker-nél? Olvastam hogy ez vmi nagy hiba a tudjukmelyik oldalon, láttam hogy valami telnet-es, script-es dologgal lehet javítani, vagy valamilyen static routing table-el vagy mivel, de én nem akarok (és nem is merek) scripteket irogatni, a static routing table-t meg szerintem nem lehet beállítani az epc3925-ön. Szóval a kérdésem hogy van-e rá valami megoldás, vagy így jártam amíg az oldal üzemeltetői meg nem oldják a tracker gondokat?
[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
válasz Elemental #2644 üzenetére
es mindenkinek, aki jumbo-t akar allitani:
az egy dolog, hogy a NAS-on belovod. tudnia kell a NIC-nek is ami a gepedben van, +at kell allitani. tovabba csak akkor mukodik, ha vegponttol-vegpontik minden aktiv eszkoz tamogatja, es be is van allitva, azaz: ha van kozben switch/router, akkor annak is tudnia kell, es be kell loni.verifikalni legegyszerubben pinggel lehet, force-olni kell hogy MTU nagyobb legyen, es a DF (dont fragment flaget be kell kapcsolni), azaz, a gepedrol
ping -l 8500 -f <NAS_IP_CIME>
ha jon valasz, akkor ok a jumbo.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
válasz Elemental #2668 üzenetére
ez azt jelenti, hogy valami nem tamogatja a 9000-es MTU-t, vagy nincs beallitva. (switch, router, NIC). eppen ezert megprobalja 1500-asra darabolni, hogy tobb farme-ben kuldje a payload-ot. de mi pont ezert allitottuk be a -f kapcsolot, mert kul atmenne a 8500 byte is minden problema nelkul (probald csak ki a pinget, lesz valasz), csak tobb frame-ben.
ha nagyon kivancsi vagy, meg lehet nezni wireshark-ban egy ilyen roundtrip-et, ICMP-re kell capture filtert rakni, majd ha kibontod a IPv4-et, akkor szepen latszik hogy tobb frame-ben ment at a payload.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
-
Ispy
veterán
Sebesseg temahoz:
a nasrol a halon keresztul a wdre dugott kulso vinyora 11000 kbyteal tudok masolni, viszont megis elofordul, hogy a wd bd remuxoknal megall 1-2 secre pufferelni es utana megy tovabb?"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ricsik
őstag
Popi - Syno SMB-vel szopok. Van a NAS-on A210 nevű felhasználó, van mappa megosztás és jogosultság is. Nem megy. Még guestben sem. Mi a trükk? Ahogy olvasom nagyon sok embernek nem megy. Popcorn nem látja a NAS-t. Köszi
-
Ablakos
őstag
VPN serverhez L2TP/ipsec protokollal próbált valaki kapcsolódni? (Az dsm 4.3 egyik újítása.) Kinyitottam a kért udp portokat, de nem kapcsolódik.
-
Nata70
csendes tag
Sziasztok! Mennyire szentírás a kompatibilitási lista? Egy D-Link 320-at szeretnék egy 213j-re cserélni, viszont a mostaniban egy Seagate ST2000DL003 vinyó pörög, ami nincs a listában, elfogadja vajon a cuccos? Az az érdekes, hogy a 213, 213+ és a 413j listájában szerepel.
-
Nata70
csendes tag
Jó lenne, de mi van ha nem?
Egyébként érdemes ennyi pénzt adni a cserére? DLNA listát milyen gyorsan frissít a gép? MKV-t átviszi? Feliratot kezel? Ezekkel van most gondom. -
Criton
veterán
meg is találtam az első hibát a 4.3ban...download station beta még egy kicsit hibás, nem nagyon lehet létrehozni almappát
-
Nata70
csendes tag
A Samu TV-m DLNA-ban dolgozik NFS-t nem ismeri, ezért fontos.
-
No.01
őstag
Mivel meg en is elegge ujonc vagyok a temeban igy csak felve merek beleszolni, de ez igy nem lesz jo szvsz...
Ha FullHD-s filmeket is nezni akarsz akkor ahhoz a DLNA keves lesz. legalabbsi nekem sehogy sem jott ossze (55ES8000) bar nalam ez lehet user error is[ Szerkesztve ]
-
Nata70
csendes tag
Eddig akadás nélkül átvitt DLNA-n mindent, viszont a laptop NFS-sel nézhetetlenül akad. Már két éve így megy, de már kezd elegem lenni, hogy az MKV-kat át kell nevezni AVI-ra, várni kell míg a frissen letöltött film megjelenik a DLNA listában, nincs felirat, stb.
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #2694 üzenetére
Minden maradt a régiben, semmit sem szúrt el a frissítés. A hibákat már jelentettem a synology-nak.
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #2696 üzenetére
Egy-két hiba előfordulhat mert ugye minden beta, de szerintem nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest