Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Parson #1505 üzenetére

    Bocsi, hogy csak most, de most kerültem gép elé azóta. :)

    1-2-3-4-5: :K Helyes.

    a. Én hálózati meghajtónak felcsatoltam a fontosabb megosztott mappákat és csináltam egy felhasználót az asztali PC-mnek és azzal "regeltem" be a belső hálómon a hálózati könyvtárakat. A megfelelő jogosultságokkal TC-ben is ugyan úgy létre tudok hozni új könyvtárakat, minta a webes felületen a File Station-ben csináltam volna.

    b. Fenti alapján igen.

    c. A DLNA-hoz be kell üzemelni a NAS-on a médiaszervert, ekkor fogja látni a hálózaton az összes DLNA-képes eszköz a NAS megosztott mappáit. Hogy melyeket? Music, photo, video. Ezeket ezért nem lehet törölni sem és ezért hozza létre alapból a NAS. DLNA-s megosztásnál ha jól tudom ezen könyvtárakon kívül nem is tudsz más könyvtárat hozzáadni. A tartalmaknak ezekben a könyvtárakban kell lennie. De ha lesz más hálózati eszközöd, akkor érdemes használni a Samba (SMB) megosztást, vagy az NFS-t is.

    d. A távoli eléréshez a legegyszerűbb szerintem, ha a Synology DynDNS szolgáltatását használod. A NAS-on keresztül regelhetsz egy synology-s DDNS címet, egy host-ot, amihez mindig elküldi a NAS, az aktuális IP címed. Gondolom dinamikus IP-t kapsz a netszolgáltatódtól.
    Ha megvan a DDNS cím, akkor kívülről, net felől csak a választott host-ot kell a böngésző címsorába beírni és eléred a DSM kezelőfelületét (+ minden más alkalmazást is ezen keresztül). Az eléréshez szerintem hasznos a biztonságos kapcsolat, ezért az 5000-es és 5001-es portok mellett ajánlott a routerben forwardolni az 5005-ös és 5006-os portokat. A biztonságos kapcsolatot (https) a NAS-on is aktiválni kell, és akkor minden belépés https-sen keresztül fog menni.

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák