Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
aktív tag
Középosztály?! Te még beveszed ezt maszlagot? Lehetsz akár vezető pozícióban is. Amíg dolgozol a pénzedért addig mukásosztály vagy. De ha azzal keresel pénzt, hogy birtokolsz bizonyos dolgokat, akkor már nem tartozol a munkásosztályhoz. Az emberek döntő többsége munkásosztályban marad élete végéig.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Jajj. Ne játszd az értetlent. Nyilván van átmenet. De a többség sosem jut el arra pontra, hogy nem kell tovább dolgoznia. Ha, annyi részvényed, ingatlanod stb. van, hogy már hátradőlhetsz, nos akkor gratulálok, átléptél a másik osztályba. Vígan fejheted a népesség nagyobb hányadát munka nélkül.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
Z_A_P
őstag
wow... tehát akkor ha van bármilyen részvényed vagy bérbe adsz bármit már nem is munkásosztályhoz tartozo
Szerintem ugy ertette, ha nem kell dolgoznod a (magas szintu) megelheteshez (vagy minimalisat), akkor vegre nem tartozol a munkaszotalyhoz. Azaz passziv jovedelembol JOL megelsz.
OK
-
BE4GLE
aktív tag
Az ilyen szavak, mint a neokommunizmus, kizárólag arra jók, hogy a kapitalizmust álnevek mőgé rejtsék. Ahogy te magad is írtad, a népnek nincs hozzáférése. A magánvagyon gyarapodik. Nem is kicsit. Ez pedig szöges ellentétben áll a kommunista eszmével. Ha mindenképpen rá akarsz akasztani egy -izmust erre az aljas viselkedésre, akkor rossz helyen tapogatózol.
Redmi Note 9 Pro
-
Tasunkó
tag
ez akkor új narratíva, De ez már egy kicsit több, mint amit az előző igért
A kapitalizmusnak mindigis probléma a nyugdíjrendszer, meg kell szokni. Ha rajtuk múlna, az utolsó blokkolásnál adnának egy kaparós sorsjegyet, amiben eutanázia tabletta lenne, vagy a nyertesnek egy hajókirándulás, a végén jégtáblával, ha az Északi sark hamarabb el nem olvad.
Kérek egy számot a jútútú
-
Tasunkó
tag
Szóval, a kapitalizmus az, hogy ne várjam hogy a befizetéseimnek az állami nyugdíjrendszerbe, eredménye lesz. De nem értetlenkedek, feltételezem arra gondoltál, hogy gondoskodhatok majd magamról, ha a magánnyugdíj rendszer elgolfozza a befizetéseim. Nem kerülte el a figyelmem, hogy mostanában megint ráállították a porszívóügynököket a nyugdíjlóvéra. A kapitalizmusnak minek is az állam, annak rendőrsége van , azok nyomozni kezdenek, persze tudjuk hogy, de azért van kiszámíthatatlanság faktor.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Mégis miről beszéltek? A világháborúk hatására kialkult vagyoni egyenlőség és az ezt részben megteremtő progresszív adózás globálisan 80 körül tetőzött és azóta rohamosan romlik a helyzet.
A nagy átlagnak nem annyira jó, főleg hogy 3x annyian lettünk és egyre többen érzik saját bőrükön a klímaváltozást. -
Tasunkó
tag
A nyugdíj a szegényeket érinti, a futamidő a gazdagokat, aki gyorsan le tudja fizetni, annak csak egy verzió a spórolásra. Marketingfogás nyugdíjnak nevezni, hacsak nincsenek állami garanciák arra ha bedőlne, de akkor meg mitől lenne magánnyugdíj? Azt ne is vedd figyelembe, hogy az állam már 1000 éves, a nyugdíjcég meg egy oroszlán vagy valami impozáns nagy rajzolt barom, ami bármikor felszívódhat, és az állam ez alatt az 1000 év alatt, gazdag embert igazságosan még nem büntetett meg, így nincs mitől tartania. A kapitalizmus meg a lehető legnagyobb haszonról szól. Komolytalan a grafikonod, Dél-Koreában 996 van, az majdnem duplája a 8 órás munkaidőnek, erre reagálva nem csinálnak gyereket/0.8, mivel a kapitalizmus még így sem biztosít nekik jólétet , viszont a féktelen munkaidő alatt ragad rájuk valami, végtelen idő alatt még a gyíkot is megtanítod zongorázni. Ez a sikeres kapitalizmus, a miénk is hasonló, de még szokjuk a banánt. Azt sem lehet komolyan venni ha az állami intézményeket a piacgazdaság csúcstermékeként demonstrálja itt a fogalomzavar, és kapitalizmusként árulja, ezt még az elején mondtam, de reakció nélkül folyton visszahozzátok a hátsó ajtón, ehhez ragaszkodnod kell, mivel ha nem így lenne, akkor bedőlne az egész kamuduma. A maffia -feudalizmus, egész hasonló a kapitalizmushoz, csak nagyobb perspektívából kell figyelni, szóval az értelmezésetek szerint minden a legnagyobb rendben kéne hogy legyen.
-
Rowon
őstag
Én az ilyen videókat meg sem szoktam nézni. Tudományos témakörben valaki bedob egy 40 perces dokumentumfilmet, ami arról szól, hogy lapos a Föld, aztán már egyből megvilágosodik az illető, hogy tessék-lássék a rendszer a hülye, nem én. Más meg az életét az adott tudományág kutatásával végzi és őt nézik hülyének.
A gond az, hogy annyira elárasztja az embereket az (sokszor hamis) információ, hogy a laikus nem tudja eldönteni, hogy most akkor mi a valóság. Üdv a digitális korszakban.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Foglalt név
addikt
Szerintem ha kettőnknek tegnap volt 6 almája, neked 3 és nekem 3, ma meg 12 almánk van, neked 11 és nekem 1, attól nekem nem lett jobb. Amit te linkeltél ahogy a grafikonon is írja az átlag. Ergo ott 3 és 6 almája volt a példában szereplő átlagnak, tekintetve véve a javak eloszlását, ami egyre inkább egy exponenciális görbére hasonlít, nem látom, hogy szerintem miért terelés, amit linkeltem. Még ha medián lenne az általad linkelt adathalmaz, bár úgy is egy összesített adat pl. várható életkorról, ami kicsit több tényezős, minthogy egy direkt összehasonlításhoz lehessen használni.
De örülök, hogy ezek szerint neked jobb. -
Tasunkó
tag
Ilyenkor persze jönnek a személyes gyufaáruslány aneldoták , 6 an voltunk salakot ettünk, mégsem hoztam fel. Épp arra gondoltam, hogy az alapján ahogy a kapitalizmust, nem folyamatként látod, hanem egy konstans varázslatként, aminek a másik varázslat a kommunizmus feszül neki, kb. az 1980-as évekbeli lelkületet tükrözöd vissza, Onnan nézve nehezen is érthető amit mondok, viszont tökéletesen értelek, akkor ment a Vissza a jövőbe, Olyan témába álltál bele amit bárki játsszva megcáfol. 2023-ban szembejön a valóság, a többség életfogytig tartó kölcsönökkel terhelt, előre el van költve az élete, és ha megbetegszik baszhatja, farkastörvények vannak, mindenki túlélésre játszik, nincsenek a 80-as években bizonyára létező gondoskodás meg amiket mondasz. A tanulás egy biankó csekk, ha benyalhatsz valakinek, akkor beváltod, ha nem akkor diplomás pincér vagy diplomás gyártósor, vagy Anglia ott még vannak szakszervezetek. Szakmát nem tanítanak meg sehol, vagy lenyúlod valami fasztól , aki szétszakál közben, vagy for next ciklus az elejére. Ha olyan jó, maradj 1980-ban, mert itt már más minden.
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
tag
Ne marháskodj , a salak nagyon finom. Sosem értettem minek a személyes sztori. Mondjuk a görbéden az exponenciálisan az űrbe vetített koreaiak, ha már így sztorizgatunk, konkrétan láttam 1-et, akit a gallérjénál fogva rántott be a szalag , de nagyon jó az orvostudományuk mert pár hónapra rá visszavolt és csak egy repedés látszott a homlokán, tolta tovább a napi 12-t mintha mise...De most a grafikonodból már látom hogy miért csinálta.A leggazdagabb nép, tyűha
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Tehát magyarán eljutottunk oda, hogy nem globálisan a kapitalizmus a probléma, hanem lokálisan alacsonyak a bérek.
A programozóval lehet tényleg túloztam, mert tudtommal ott is inkább csak a felső szinteken kapnak jól.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
-
BE4GLE
aktív tag
Feltételezem, hogy nem éltél ott, és nincs rálátásod az ottani bérekre. Tehát itt kizárólag önmagadat vonhatod kérdőre. Én egy tényt közöltem. Az USA eü szektora privatizált. Privát egészségügyi szolgáltatás pedig itt is van. És nem olcsó. Én magam dolgoztam is az egészségügyben fiatalabb koromban, szóval joggal mondhatom, hogy ha valaki az egészségügy privatizálását jó ötletnek tartja, annak elment a józan esze.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Akkor tisztázzuk: az egészségügyi ellátás MINDENKINEK jár. Anyagi háttértől függetlenül. Én magam ugyan egészséges vagyok, de pl. a nővérem nem az. És egy privatizált egészségügyi rendszerben nem engedhetné meg magának az orvost. És még számos olyan embert tudok mondani, akire ez szintén igaz. Nem játszuk azt a játékot, hogy kinek mit fedez a biztosítása. És nem fogjuk a kevésbé tehetős emberek egészségét kockára tenni. Az, hogy egy magánkórház többet tud fizetni a dolgozóinak, ilyen szempontból irreleváns. A kórház mindenkié, és nem csak azoké akik megengedhetik maguknak.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
Tasunkó
tag
Ez a továbbképzésed már kezd kínos lenni. Nem tudod értelmezni a grafikont. A magyar esetleg olcsó és ...(függetlenül attól, hogy van-e magánbiztosításod), az amerikai ellenben drága, szar és elérhetetlen. Az ott nem a fizetések, hanem amit kifizetnek az ellátásért. Ebből annyi a dolgozók bére, amennyi feltétlenül muszáj, nem lenne kapitalizmus, ha nem így lenne. A többi pénz megy az üzemeltetők zsebébe, miközben ahogy közelednek a magyarról a cseh szint felé, egyre több embert kizár az ellátásból. A poszt szoci országokkal van minőségileg versenyben. Inhumánus az egész örömködésed, de mint rendszer is nagyon silány, az európai példákhoz mérten.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Leépítettek egy etikus AI-ért felelős csapatot, a jelentések szerint fontosabb lehet a gyors profit, mint a hosszú távú hatások.
- Bomba áron, HP ZBook 17 G6 Workstation, i7-9850H/32GBRAM/512SSD/Quadro RTX3000/FULLHD IPS
- Iphone 11 64GB független Black
- Intel core i3-7100 Sapphire RX 560, 16 GB Ram, M2 SSD teljes konfiguráció 500 wattos táppal
- iPhone 14 Pro bontatlan gyári független 1 év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S20 FE 4G I Navy Blue I SD865 I Garancia, készülékbiztosítás év végéig
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest