Hirdetés
- Megremeg az Amazon felhője, újabb hatalmas kirúgások jönnek
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Megszenvedné a Huawei kizárását a német mobilhálózat
- Kisöpörné az USA a félrevezető reklámokat a közösségi médiából
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Indamail
- Disney+
- Padavan firmware
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
őstag
válasz
Foglalt név #17 üzenetére
Nem ezt mondtam, ha nem az , hogy ezen mért lepődünk meg?
csak a profit a lényeg?
Igen, mindenkinek az.
Persze ezt lehet emberségesen - nem rugók ki x embert, ha előtte egy ismert (gondolom akkor nem is olcsó) zenésszel bulit, -, vagy úgy, hogy mindenkin átgázolok.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
válasz
Foglalt név #72 üzenetére
Igen, visszafelé tekintgetve csudiszép volt. Persze, ha eltekintünk attól, hogy a 6 Ft-os tej, meg a 9.50-es kilós kenyér hitelből volt fizetve, meg a korábbi rendszer miatt most van egy csomó nyugdíjas, akinek alig 100e környékén van most a nyugdíja (éhenhaláshoz elég) - és még napestig lehetne sorolni a gazdasági oldalát.
A mindennapi élet meg úgy nézett ki: ha farmer volt rajtad és már szemmel láthatóan elmúltál 18, na akkor te biztos rendszerellenes vagy, lépten-nyomon igazoltattak a fakabátok. Ugyanez akkor is ment, ha még tini voltál, de farmer és hosszú haj is volt.
Akkor is azt szajkózták, hogy pfujnyugat, csúnya rossz kakás kapitalizmus, mint most. De valahogy az a rendszer köszöni szépen, jól van a 17. századi kialakulása óta, míg a nemkapitalista tervgazdálkodás összeomlott.
https://www.coreinfinity.tech
-
válasz
Foglalt név #77 üzenetére
Naluk erdeklodj, hogy ok mit es hogyan csinaltak.
BE4GLE: LOLbzmg.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Tasunkó
tag
válasz
Foglalt név #77 üzenetére
Ha csökken a munkavállalók száma, az a munkaerő felértékelődését vonja maga után, tehát a bérek nőnek, velük együtt a befizetésre levont összeg is nő. És még csak nem is hogy növekszik, a nyugdíjbefizetést nem tudom, de adó esetében a létfenntartáshoz közelítő összeget, vagy akár a minimálbért kedvezőbben ítélik meg. kevesebb levonással. Tehát az első 300 euróból kevesebb a befizetés,így a 600 már nem a dupláját fizeti, de többet, így a növekvő bérek sokkal jobb helyzetbe juttatják a nyugdíjakat, mintha csak a lemmingseket szaporítjuk.
Már az első jeleknél felkaptam a fejem, amikor ez a dogma megjelent hogy nem lesz pénz nyugdíjra, mivel ez sehogy sem adja ki. Az ilyesmit elterjesztik a közbeszédben, hogy az unokáikat már úgy neveljék a lemmingek, hogy ha nagy lemming leszel, már nyugdíjad se lesz, így majd elérkezik az az Oscar-díjjas pillanat, amikor sutty, és már nincs isDél Koreában asszem nincs nyugdíj, a franciák nyilván ezért idegesek, mi nem, mi mindent megoldunk azzal, hogy majd még többet fogunk dolgozni.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú
-
nuke7
veterán
válasz
Foglalt név #72 üzenetére
fúh de el vagy tévedve. Elég megnéznik, hogy mennyit emelkedett az életszínvonal az elmúlt 20évben és máris rájössz, hogy butaságot beszélsz.
Akkor is elég sok ember volt aki annyit keresett egy hónap alatt, mint te egész életedben, csak nem mondták el neked - most se nagyon akarják, csakhát fejlődtünk...Aki meg szegény volt, esélye se volt meggazdagodni, és ez volt a legnagyobb baj. Ma vitathatatlanul az eddigi legjobb rendszer a kapitalizmus, amíg ki nem találnak jobbat. De visszafelé menni az időben nem lehet és nem is szabad.
ű
#76 BE4GLE : értő olvasás? Írta is, hogy neokommunizmus, nem a magánvagyon gyarapodik az ország kárára, hanem az "ország vagyon" gyarapodik a nép kárára. Nagyon nem ugyanaz. Csak épp az ország vagyonhoz nincs a népnek hozzáférése...
#79 Tasunkó : sajnos nem azért nem lesz nyugdíjad mert kevesebb a befizető, hanem az infláció megeszi ahogy most állunk...[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
válasz
Foglalt név #94 üzenetére
ez konkrétan nem igaz.
a 2008-as válságnál volt egy nagyobb lassulás, de elég egyértelmű a trend:
Azt is lehet látni, hogy a szocializmus mennyire visszafogta a fejlődést.#92 Tasunkó : a nyugdíj korhatár adott minden országban, de te választhatsz bármilyen futamidőt a magánnyugdíj esetén
#91 BE4GLE : dehogynem. mindent is lehet rosszul és jól is csinálni, csak éppen ez olyan dolog, hogy egy bizonyos szintnél nagyobb eltérés az alapelvektől azt eredményezi, hogy már nem az a rendszer van.
Ez valóban országonként eltérhet, hiszen van, aki szerint a neo-kommunizmus is egy fajta kapitalizmus, meg a maffia állam is, de ezeket az embereket nem lehet komolyan venni[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz
Foglalt név #101 üzenetére
Életminőségről volt szó, én azt írtam ez előtt is, be terelj. Attól, hogy a társadalom 1%-a mennyire gazdag nem lesz jobb vagy rosszabb az életminőség. Ahogy latod, nincs korreláció, nem érdemes foglalkozni ezzel a mutatóval
-
nuke7
veterán
válasz
Foglalt név #109 üzenetére
Mellébeszélsz.
Nem nézted meg, hogy mit jelent HDI, a mutató - segítek, infrastruktúrális dolgokat mér... mondjuk rajottem, hogy hiába linekelem ha nem tudsz angolul
Ha 1 ember hozzáfér az összes orvoshoz, 100 meg semmilyen ellátást nem kap az nem emelkedésként jelenik meg. Nem tud az 1% annyival jobban élni, hogy az összes mutató amit a HDI mér, emelkedjen. Az 1% életminősége alig változott, az megvan..?
Nem baj, én értem, hogy érzésekre nem lehet tényekkel hatni, de azért kicsit reménykedtem titokban hogy ez egy intellektuálisabb fórum… szóval azért kicsit baj.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Leépítettek egy etikus AI-ért felelős csapatot, a jelentések szerint fontosabb lehet a gyors profit, mint a hosszú távú hatások.
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Elektromos autók - motorok
- Napelem
- Xbox Series X|S
- Játékosokat célzó óriásmonitorral újít az LG
- BestBuy topik
- Megremeg az Amazon felhője, újabb hatalmas kirúgások jönnek
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 16/512 FHD
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- 3db APC ATS AP4423 Automatic Transfer Switch
- Xbox Series kontroller - Robot White - dobozzal, még garanciális
- Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-on, Kormány szett, ülés, kormány, sebváltó, pedál
- Intel i3-3110M
- RaidSonic Icy Box IB-RD4320stu3 külső merevlemez ház eladó
- Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-on, Kormány szett, ülés, kormány, sebváltó, pedál
- Apple iPad Pro 12,9 M1 128GB Wifi Space Gray + Magic Keyboard BOMBA ÁR!
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest