Hirdetés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- SkyShowtime
- Vírusirtó topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Indamail
- Synology NAS
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
aktív tag
Ha a tech óriások hosszú távon ellehetetlenítik azokat a webhelyeket, amik az AI-t okosítják, az az AI elbutulásához vezethet. Szerintem idővel az összes információ valamelyik nagyobb tech cég által működtetett oldalon lesz csak elérhető. A nagyok csepegtetnek majd némi aprópénzt a tartalomért annak, aki azt előállítja, a részvényesek pedig tömik a zsebüket. A hatalom egy szűk kör kezében összpontosul. Erre tartunk.
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
-
BE4GLE
aktív tag
A munkásosztály nem profitorientált. Őket olyan dolgok érdeklik, mint az egészség, biztonság, szabadság, boldogság stb. És nem csak a sajátjuk, hanem a szeretteiké és embertársaiké. Értelmetlen azzal védeni a kapitalizmust, hogy mindenkit a profit érdekel, mert ez egész egyszerűen nem igaz.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Inkább az a bullshit, hogy kiragadunk egy gyarló emberi tulajdonságot, mint az önzés, és azt mondjuk, hogy mindenki ilyen. Aztán csinálunk egy gazdasági modellt, ami ezt tekinti vezér elvnek. És azzal mentegetjük, hogy mindenki önző, tehát ez így jó, ahogy van. És nyugtatunk mindenkit, hogy majd az önzés valahogy "közjót" eredményez.
Mellesleg megsúgom, ha megdolgozol a pénzedért, akkor te is a munkásosztályhoz tartozol.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Középosztály?! Te még beveszed ezt maszlagot? Lehetsz akár vezető pozícióban is. Amíg dolgozol a pénzedért addig mukásosztály vagy. De ha azzal keresel pénzt, hogy birtokolsz bizonyos dolgokat, akkor már nem tartozol a munkásosztályhoz. Az emberek döntő többsége munkásosztályban marad élete végéig.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Jajj. Ne játszd az értetlent. Nyilván van átmenet. De a többség sosem jut el arra pontra, hogy nem kell tovább dolgoznia. Ha, annyi részvényed, ingatlanod stb. van, hogy már hátradőlhetsz, nos akkor gratulálok, átléptél a másik osztályba. Vígan fejheted a népesség nagyobb hányadát munka nélkül.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
-
BE4GLE
aktív tag
Ööö... Nézzem profitnak a spórolt pénzt? Miért? Ha abban a szerencsés helyzetben van valaki, hogy félre tud tenni, azt előbb utóbb elkölti egy házra, vagy egyébb élethez szükséges dologra. És ilyen alapon mondhatod a családnak, hogy most két hétig nem eszünk. Az ételen spórolt pénz színtiszta profit. Nemde?
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Azt nem is vitatom, hogy van egy szűk réteg, akinek ez a célja. De vegyük már észre, hogy az emberek zöme nem ilyen. Ne dobálózzunk már ilyen szavakkal, hogy középosztály, maslow piramis stb. És ne próbáljunk védeni egy alapjaiban hibás modellt. És azokat se védjük, akik ezt kihasználják.
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
A "hogyan lehetne másképp" picit túlmutat azon, ami egy fórum hozzászólásba belefér. És fentebb írták is, hogy egy "hangyányit" offoltuk a topikot. Annyit tudok neked erre mondani, hogy az nem érv egy rossz rendszer megtartására, hogy a korábbi próbálkozások elbuktak. Ha valami rossz, akkor mindig törekedni kell arra, hogy javítsunk rajta. Ha pedig alapjaiban rossz, akkor az alapoktól kell újraépíteni. Okulva az elődeink hibáiból. Nincs rá garancia, hogy az új rendszer tökéletes lesz. A beletörődés viszont garantáltan bebetonozza a jelenlegi rendszert.
Redmi Note 9 Pro
-
-
BE4GLE
aktív tag
Az ilyen szavak, mint a neokommunizmus, kizárólag arra jók, hogy a kapitalizmust álnevek mőgé rejtsék. Ahogy te magad is írtad, a népnek nincs hozzáférése. A magánvagyon gyarapodik. Nem is kicsit. Ez pedig szöges ellentétben áll a kommunista eszmével. Ha mindenképpen rá akarsz akasztani egy -izmust erre az aljas viselkedésre, akkor rossz helyen tapogatózol.
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Nem talált. Nem vettem föl svájci frank alapú hitelt. És ne gyere nekem azzal a "vagyálommal", hogy bárki feltörhet abba a nem dolgozó osztályba, mert ez nem igaz. És ha te fel is törsz, morálisan helyes e, hogy munka nélkül mások nyakán élősködsz? Morálisan helyes e, hogy vég nélkül növeled a vagyonod, míg a többség épphogy kijön egy hónapban? Az, aki nem akar mások kárára nyerészkedni, nem "hülye".
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
-
BE4GLE
aktív tag
Feltételezem, hogy nem éltél ott, és nincs rálátásod az ottani bérekre. Tehát itt kizárólag önmagadat vonhatod kérdőre. Én egy tényt közöltem. Az USA eü szektora privatizált. Privát egészségügyi szolgáltatás pedig itt is van. És nem olcsó. Én magam dolgoztam is az egészségügyben fiatalabb koromban, szóval joggal mondhatom, hogy ha valaki az egészségügy privatizálását jó ötletnek tartja, annak elment a józan esze.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
BE4GLE
aktív tag
Akkor tisztázzuk: az egészségügyi ellátás MINDENKINEK jár. Anyagi háttértől függetlenül. Én magam ugyan egészséges vagyok, de pl. a nővérem nem az. És egy privatizált egészségügyi rendszerben nem engedhetné meg magának az orvost. És még számos olyan embert tudok mondani, akire ez szintén igaz. Nem játszuk azt a játékot, hogy kinek mit fedez a biztosítása. És nem fogjuk a kevésbé tehetős emberek egészségét kockára tenni. Az, hogy egy magánkórház többet tud fizetni a dolgozóinak, ilyen szempontból irreleváns. A kórház mindenkié, és nem csak azoké akik megengedhetik maguknak.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
it Leépítettek egy etikus AI-ért felelős csapatot, a jelentések szerint fontosabb lehet a gyors profit, mint a hosszú távú hatások.
- Tőzsde és gazdasági hírek
- Formula-1 humoros
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Wise (ex-TransferWise)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de