Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz dabadab #10 üzenetére

  A munkásosztály profitja ugyanaz lenne, mint a cég profitja? A munkás profitja közvetve tartalmazza a kórházakat, a rendőrséget stb., a cég profitja csak a növekedését, és a még több profitot szolgálja. Nem ugyanaz az entitás a 2 profit, és mivel különböznek, a munkásosztály profitját nem célszerű ugyanazzal a szóval illetni, így a munkásokat természetesen nem érdekli az a fogalom, amit a céges profit takar. Ez a gyakorlatban, a konkrét szűk értelemben vett profitban a nettó bérben is megnyilvánul, a munkásosztályt nem érdekli a magasabb nettó bér, ha cserébe rákkeltő anyagokat kell inhalálnia, míg a cég ha rákkeltő anyagokat használva növelni tudja a profitot, akkor növeli.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz dabadab #34 üzenetére

  A céggel állt szemben a munkás, nem a ceo-val. Vagy alkalmazott(el kéne már olvasnom a Tőkét) sztem is kb. mindegy hogy munkás vagy alkalmazott. A munkás kényszeríti rá a céget, hogy ne a teljes profitot tartsa meg, pl. fizessen adót. Egyébként a cég ideális esetben elégetné a környezetet amiben létezik és megszűnne. Az egész munkás-alkalmazott kérdés attól függ mivel foglalkozik a cég. Ha bánya akkor a munkástól függ a cég, mivel ha elfogynak akkor kisebbedik a cég, és a felsővezetésnek kell bányászni, ha meg szellemi munka akkor az azt végző, feltehetően nem kérges kezű egyéntől, jó hát ezeknek vannak elnevezéseik, lehet alkalmazott, de pl. egy programozó az lényegében munkásosztály. A cég megszületése pillanatában megszületik a munkás. Ha szélhámos a cég, akkor szélhámos alkalmazottakra van szüksége, nekik munka kitalálni a szélhámosságot.
  A cég kötelességei a munkás felé nincsenek, de ha egy cég már kiirtotta a munkásait, akkor feltételezhetjük, hogy egy másik tanult az esetből és akkor létfenntartó jellegűek. Ja, hogy ennek a CEO-s ellenáll mert jó ember, szerintem ha hinni akar valaki, akkor ott van a kínálatban Buddha vagy Mohamed stb. de tény hogy a CEO-s külsőségei is valami hasonlóra lettek kitalálva, megjegyezném egészséges ha jobban berzenkedünk tőle mint a klasszikus prófétáktól.
  Ezeket nem te írtad, de ez hogy a munkásosztály nem középosztály, ez súlyos nagyon. Egy osztrák kőműves családi pótlékkal, tud annyi bevételt kaszálni, mint egy magyar parlamenti képviselő(fizetése), ezt mindenki tudja, mégis jönnek ilyen gondolatok. Nálunk nem is tudom mi lehet a középosztály, itt leginkább csak alsó és felsőosztály van.
  Igen a felsővezetésben is emberek vannak, de mivel a cég köztudottan súlyos pszihopata, így minél inkább eggyé válnak a cég jellegével, annál inkább hoznak meg humánusan vállalhatatlan döntéseket. Ezt egyébként bárki észreveszi egy céges gyűlésen, ha odafigyel és nem szunyókál. Semmi gyakorlati tapasztalat alapján nem látszik az, hogy egy munkás olyan kapzsi lenne, mint egy CEO-s, ezt áldozathibáztatás feltételeznünk, legalábbis hazai viszonyok között. Nyilván nem szent, de ezt a bűnt nem tudja elkövetni. Ha valaki reggel rakétákat tol, egy életen át például betonozni, nem furcsa hogy függőséggel alkalmazkodik. Ha hihetünk annak hogy kapitalizmus van ,akkor a CEO-t a haszonéhsége hajtja oda ahol van(nem értem egy CEO-s motivációját, nyilván nem a vállalatért teszi amit tesz, ez badarság, na meg itt a masflow piramist felhozni, komolytalan, önmegvalósítani egy grafitceruzával is lehet, vagy állatkínzással). A spórolt pénz leginkább a biztonsághoz köthető.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz totron #60 üzenetére

  Nemcsak hogy lehetne, de másképp is van. Hogyne lenne igazságosabb elosztás, a nyugati modell amit majmolunk, a kapitalizmussal szembeni ellenállástól igazságosabb a miénknél, analóg a folyamat. Például ilyen vita a franciáknál meglehetősen bugyuta szint lenne, most is orvosok tüntetnek kukásokkal együtt.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz sh4d0w #73 üzenetére

  Az alacsony nyugdíjak nem a szoci utáni fekete munka miatt vannak, ami után nem voltak befizetések? Van akik 10-20 éveket lehúztak úgy, felmutatható ledolgozott idejük csak a szociból van. Lehet hogy nem működött, de ez se működik. Minden mállik szét, ha a szociban nem épültek volna panelek, kórházak, utak, ez a rendszer ki tudta volna építeni? Még újabb réteg aszfaltot is csak nagy nyögések közepette.
  Ez ami most van, csak arra telepedett rá, azon élősködik. Kezdetben megcéloztuk Kínát, az nem sikerült, most Indiába tartunk, hurrá. A szabadon engedett kapitalizmus felemészti önmagát, nem is rendszer, csak egy pillanatfelvétel a feudalizmusról, ahol az erőviszonyok feudálisak, csak épp nem feltétlenül a földhöz kötődnek. Az ismert működő kapitalizmusban magasabbak pl. a nyugdíjak. Azt a kapitalizmus ajándékozta oda? Nem az történt véletlenül, hogy nem engedték féktelenül garázdálkodni? Ez a röhej hogy azt példálózzák a kapitalizmuson ami annak a legnagyobb bánatára történik. Ez jobbágymentalitás. Akinek a földesúr magyarázza meg a világot. Jah, és a tej a szociban az átlegbérhez számítva többe került mint most.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz Foglalt név #77 üzenetére

  Ha csökken a munkavállalók száma, az a munkaerő felértékelődését vonja maga után, tehát a bérek nőnek, velük együtt a befizetésre levont összeg is nő. És még csak nem is hogy növekszik, a nyugdíjbefizetést nem tudom, de adó esetében a létfenntartáshoz közelítő összeget, vagy akár a minimálbért kedvezőbben ítélik meg. kevesebb levonással. Tehát az első 300 euróból kevesebb a befizetés,így a 600 már nem a dupláját fizeti, de többet, így a növekvő bérek sokkal jobb helyzetbe juttatják a nyugdíjakat, mintha csak a lemmingseket szaporítjuk.
  Már az első jeleknél felkaptam a fejem, amikor ez a dogma megjelent hogy nem lesz pénz nyugdíjra, mivel ez sehogy sem adja ki. Az ilyesmit elterjesztik a közbeszédben, hogy az unokáikat már úgy neveljék a lemmingek, hogy ha nagy lemming leszel, már nyugdíjad se lesz, így majd elérkezik az az Oscar-díjjas pillanat, amikor sutty, és már nincs is :) Dél Koreában asszem nincs nyugdíj, a franciák nyilván ezért idegesek, mi nem, mi mindent megoldunk azzal, hogy majd még többet fogunk dolgozni.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz nuke7 #80 üzenetére

  ez akkor új narratíva, De ez már egy kicsit több, mint amit az előző igért :DDD A kapitalizmusnak mindigis probléma a nyugdíjrendszer, meg kell szokni. Ha rajtuk múlna, az utolsó blokkolásnál adnának egy kaparós sorsjegyet, amiben eutanázia tabletta lenne, vagy a nyertesnek egy hajókirándulás, a végén jégtáblával, ha az Északi sark hamarabb el nem olvad.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz nuke7 #85 üzenetére

  Szóval, a kapitalizmus az, hogy ne várjam hogy a befizetéseimnek az állami nyugdíjrendszerbe, eredménye lesz. De nem értetlenkedek, feltételezem arra gondoltál, hogy gondoskodhatok majd magamról, ha a magánnyugdíj rendszer elgolfozza a befizetéseim. Nem kerülte el a figyelmem, hogy mostanában megint ráállították a porszívóügynököket a nyugdíjlóvéra. A kapitalizmusnak minek is az állam, annak rendőrsége van , azok nyomozni kezdenek, persze tudjuk hogy, de azért van kiszámíthatatlanság faktor.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz dabadab #88 üzenetére

  Aki nem zabálja csont nélkül a vállalati mantrát, az rögtön össze lesz vérbírózva. Mindegy hogy 60 év múlva 2en fizetnek 2 milliárdot, vagy 2milliárdan kettőt.
  nuke7 A magánnyugdíj szervezet ha igazán nagy hasznot akarna, korhatáremeléssel korlátozná a kifizetéseket. És mégsem teszi. Javasolnám, hogy tegye, így meggyőződhetnek a kollégák milyen jó kapitalista vagyok.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz dabadab #93 üzenetére

  Mindenki tudja hogy nem a mostani befizetésekből lesz majdan a nyugdíj. Ahogy azt is hogy a munkaerőhiány magasabb bért okoz. A korfa nem lett sokkal roszabb, eddig is volt nyugdíj. Egyébként az elképesztő népszaporulat sem hatna jól a befizetésekre, akkor meg azon óbégatnának, ahelyett hogy tisztességesen kirabolnának, de hát kell a látszat. Tudom el kellett volna engednem hogy lekommunistázol, mert az szabad jegy, dehát ez van.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz nuke7 #96 üzenetére

  A nyugdíj a szegényeket érinti, a futamidő a gazdagokat, aki gyorsan le tudja fizetni, annak csak egy verzió a spórolásra. Marketingfogás nyugdíjnak nevezni, hacsak nincsenek állami garanciák arra ha bedőlne, de akkor meg mitől lenne magánnyugdíj? Azt ne is vedd figyelembe, hogy az állam már 1000 éves, a nyugdíjcég meg egy oroszlán vagy valami impozáns nagy rajzolt barom, ami bármikor felszívódhat, és az állam ez alatt az 1000 év alatt, gazdag embert igazságosan még nem büntetett meg, így nincs mitől tartania. A kapitalizmus meg a lehető legnagyobb haszonról szól. Komolytalan a grafikonod, Dél-Koreában 996 van, az majdnem duplája a 8 órás munkaidőnek, erre reagálva nem csinálnak gyereket/0.8, mivel a kapitalizmus még így sem biztosít nekik jólétet , viszont a féktelen munkaidő alatt ragad rájuk valami, végtelen idő alatt még a gyíkot is megtanítod zongorázni. Ez a sikeres kapitalizmus, a miénk is hasonló, de még szokjuk a banánt. Azt sem lehet komolyan venni ha az állami intézményeket a piacgazdaság csúcstermékeként demonstrálja itt a fogalomzavar, és kapitalizmusként árulja, ezt még az elején mondtam, de reakció nélkül folyton visszahozzátok a hátsó ajtón, ehhez ragaszkodnod kell, mivel ha nem így lenne, akkor bedőlne az egész kamuduma. A maffia -feudalizmus, egész hasonló a kapitalizmushoz, csak nagyobb perspektívából kell figyelni, szóval az értelmezésetek szerint minden a legnagyobb rendben kéne hogy legyen.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz nuke7 #107 üzenetére

  Ilyenkor persze jönnek a személyes gyufaáruslány aneldoták , 6 an voltunk salakot ettünk, mégsem hoztam fel. Épp arra gondoltam, hogy az alapján ahogy a kapitalizmust, nem folyamatként látod, hanem egy konstans varázslatként, aminek a másik varázslat a kommunizmus feszül neki, kb. az 1980-as évekbeli lelkületet tükrözöd vissza, Onnan nézve nehezen is érthető amit mondok, viszont tökéletesen értelek, akkor ment a Vissza a jövőbe, Olyan témába álltál bele amit bárki játsszva megcáfol. 2023-ban szembejön a valóság, a többség életfogytig tartó kölcsönökkel terhelt, előre el van költve az élete, és ha megbetegszik baszhatja, farkastörvények vannak, mindenki túlélésre játszik, nincsenek a 80-as években bizonyára létező gondoskodás meg amiket mondasz. A tanulás egy biankó csekk, ha benyalhatsz valakinek, akkor beváltod, ha nem akkor diplomás pincér vagy diplomás gyártósor, vagy Anglia ott még vannak szakszervezetek. Szakmát nem tanítanak meg sehol, vagy lenyúlod valami fasztól , aki szétszakál közben, vagy for next ciklus az elejére. Ha olyan jó, maradj 1980-ban, mert itt már más minden.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz nuke7 #112 üzenetére

  Ne marháskodj , a salak nagyon finom. Sosem értettem minek a személyes sztori. Mondjuk a görbéden az exponenciálisan az űrbe vetített koreaiak, ha már így sztorizgatunk, konkrétan láttam 1-et, akit a gallérjénál fogva rántott be a szalag , de nagyon jó az orvostudományuk mert pár hónapra rá visszavolt és csak egy repedés látszott a homlokán, tolta tovább a napi 12-t mintha mise...De most a grafikonodból már látom hogy miért csinálta.A leggazdagabb nép, tyűha

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz Rowon #116 üzenetére

  egészségügy meg hivatás

  Igen, ez tök kedvelt, a hippokratészi eskuvel zsarolni. Ugye nem hiszed hogy a hivatástudatuk megment, ha álmosan fognak operálni, vagy 3 óráig fog lecsöpögni az infúziód. Infantilis lenne tőled.

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz nuke7 #129 üzenetére

  Ez a továbbképzésed már kezd kínos lenni. Nem tudod értelmezni a grafikont. A magyar esetleg olcsó és ...(függetlenül attól, hogy van-e magánbiztosításod), az amerikai ellenben drága, szar és elérhetetlen. Az ott nem a fizetések, hanem amit kifizetnek az ellátásért. Ebből annyi a dolgozók bére, amennyi feltétlenül muszáj, nem lenne kapitalizmus, ha nem így lenne. A többi pénz megy az üzemeltetők zsebébe, miközben ahogy közelednek a magyarról a cseh szint felé, egyre több embert kizár az ellátásból. A poszt szoci országokkal van minőségileg versenyben. Inhumánus az egész örömködésed, de mint rendszer is nagyon silány, az európai példákhoz mérten.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz Rowon #131 üzenetére

  Te vagy az öreg vámpír, az meg ott fiatal? Vagy egy biztosítóban dolgoztok?

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Tasunkó

  aktív tag

  válasz DrDoktor #134 üzenetére

  Vagy,- ne vegyél el tőlem 10.000 eurót keresztényi szeretetből. Vékony jégen áll az A.I., hogy lenyúlja a szabadon hagyott netes tartalmat, amiért minimum netszámlát már így is fizettünk.

  Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák