Új hozzászólás Aktív témák

  • mrfire

    őstag

    válasz .tnm #17543 üzenetére

    Nem feltétlenül lesz kicsi a krimpli kínálat attól mert messzebbről kell hozni. Indulhatnak sűrűbben a hajók távolabbra, ha jobban megérné nekik fognak is. Csak a kereskedők nem lesznek hajlandóak olcsón adni, mert több melójukba kerül odavinni és több üzemanyagba. És valójában a krumpli kereslet fog előbb csökkenni, aztán ha rájönnek az eladók, hogy senkinek nincs pénze a drága krumplira, mert a lakosok inkább halat esznek, amit helyben tudnak fogni, akkor a kereskedők sem fognak arra vinni sok krumplit, csak annyit amennyit a módosabbak igényelnek és megvesznek magas áron.

    De az egésznek az a lényege, hogy tökmindegy mit szállítasz milyen messzire, ha a rendszer már beállt egy szintre, akkor mindig úgy fog kijönni a végeredmény, hogy a kereskedő megkapja a maga pénzét. Ahol ingadozás lép fel valamiért, változás van ott fog nagy hasznot csinálni az aki először lép, aki szemfülesebb. De idővel ezek a kapuk is bezárulnak és a jó üzletek már nem lesznek olyan jó üzletek, ha mások is rájönnek, hogy abban van a nagy pénz.

    Na persze én egy egyszerű példából indultam ki, az időtényező boncolgatásánál. Aki olyan hülye, hogy a világ végéről akar krumplit eladni annak aki a szomszédból is tud venni az megérdemli. Persze ha a világ végén a krumpli 10-ed annyiba kerül, mert van ott egy bolygó, ami extrém mód alkalmas a krumplitermesztésre, akkor megéri azt is csinálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák