Új hozzászólás Aktív témák

  • bepken

    veterán

    válasz bambano #9540 üzenetére

    egy-egy ilyen véleményt/kritikát elolvasva vegyes érzelmek támadnak bennem. főleg akkor, ha az adott alkotás számomra tetszetős.
    egyrészt értetlenül állok a tény előtt, miszerint valamiért nagyon eltérően működünk. vajon miért? de igazából jól is van ez így.
    másfelől próbálom megérteni és elfogadni ezt a véleményt, ami - bár sokszor leplezem - nem mindig sikerül.
    (valószínűleg éppen ezért nem szeretek kritikákat olvasni :D )

    nyilvánvaló, hogy amikor megírnak egy történetet, akkor az a történet az elején kezdődik és nem a közepén, de nem is a végén. egy sorozat esetében a történet eleje nem feltétlenül 1-2 epizódból áll. az már más kérdés, hogy egy mozgalmas sztori esetében már rögtön az elején beindulnak a szálak...na de ott is van egy fő szál, ami lassan építkezik (én legalábbis mindig találtam eddig ilyet).
    hogyha egy olyan történetet veszünk, aminek a középpontjában a főhős jellemfejlődése áll, akkor szerintem simán elfogadható az, hogy lassan indul be, lassan építkezik a történet. (egyébként - bár nem hiszem, hogy ez bármit is számít - véleményem szerint szinte exponenciálisan pörög fel a történet - és én még csak a negyedik évadba fogok belekezdeni)

    a sulykolásról...nem hiszem, hogy itt arról lenne szó, hogy bármit is beléd akarnak sulykolni. egy értelmes nézőnek egyébként is megvan a maga értékrendje, erkölcsi szabályai. persze ez nem megrendíthetetlen! és egy jó történetnek éppen ez a lényege. elgondolkodtatja a nézőt, olyan helyzetek "elé állítja", amilyenbe valószínűleg sosem fog kerülni.
    hiszen sosem kell majd abban döntened, hogy megölj vagy sem egy hidegvérű dílert, aki fenyegetést jelent a családodra és rád nézve...sosem fogsz átlépni a saját erkölcsi szabályaidon és kezdesz meth főzésbe csak azért, hogy utolsó napjaidban még gondoskodhass a családod jövőjéről...vagy például sosem fogod megtudni, hogy milyen az, amikor annyi szörnyűség után, amin a családod érdekében átmentél, a feleséged megcsal, elhagy, elítél, meggyűlöl...és még folytathatnám.
    egy jó történet lényege az, hogy mindebbe mégis bele tudod magad élni! nem kell, hogy egyetérts a főhős döntéseivel...sőt!
    ez nem sulykolás...ez mindössze gondolatébresztés.

    humor kapcsán itt leginkább fekete humorról beszélhetünk. ez nem mindenkinek jön át, én ezt aláírom, elfogadom. de valahol úgy érzem, egy ilyen történetnek nem is kell igazán megnevettetnie a nézőt...ha ezt várod tőle, akkor valóban rossz sorozatot választottál.

    nem szeretném, hogy azt érezd, rá akarlak beszélni valamire. őszintén tiszteletben tartom a véleményedet. egyszerűen csak máshogy láttam pár dolgot.

    [ Szerkesztve ]

    ╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

Új hozzászólás Aktív témák