Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Chernobyl / Csernobil

    Tegnap este/éjjel berántottam én is. Nem volt nehéz végigülni ezt a ~6 órát, hamar beszippantott, és nem is engedett.

    Az elején kicsit fura volt, hogy a környezet, meg az ismert események ellenére majdnem mindenki angolul beszél, de egy idő után már nem figyeltem rá.

    Hiánypótló, minőségi alkotás, remek színészekkel, részletgazdagon elénk tárt szovjet hangulattal, jónéhány megrázó jelenettel, és fontos mondanivalóval, tanulsággal.

    Végig nagyon erősnek éreztem, de a néhol túltolt drámaiság, meg a negyedik rész feleslegesen elnyújtott kutyás jelenetei (tényleg nem értem, hogy erre ilyen mértékben miért volt szükség, fele ennyi is sok lett volna belőle) lehúzták egy kicsit az összképet. Viszont a befejező rész ritkán tapasztalható magasságokba emelkedett, így visszajött közel tökéletesre. Egyelőre egy erős 9/10-re értékeltem, de ez lehet, hogy változni fog még egy esetleges újranézés alkalmával.

    Az utolsó epizód életem egyik legjobb filmes/sorozatos élménye volt. Letaglózóan jól zárták le az egészet, azzal a tárgyalással, az események rekonstruálásával, a tudományos magyarázattal, a morális kérdésekkel, az emberi sorsok és a rendszer bemutatásával, meg úgy összességében az egész hangulattal. Teljesen befeszülve, lélegzet visszafojtva néztem végig. Minden elismerésem. Még sok ilyen alkotást. :R

    U.I.: Felháborító ez az emberi önzőség és mohóság. Szörnyű, hogy a hatalom érdekében mit művelnek egyesek a bolygónkkal. :(((

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák